ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ BALAYAGE; ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΗ.

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on October 16, 2019

Είναι η τάση των celebrities για βαφή στα μαλλιά για την οποία όλοι μιλάνε, αλλά τι είναι ακριβώς το balayage και αξίζει τη διαφήμιση που έχει γίνει για αυτό;

Όταν μάθαμε πρώτη φορά για το balayage, όλα άλλαξαν αναφορικά με τις τεχνικές για τις βαφές στα μαλλιά.

Δεν πρέπει πλέον να καθίσουμε, να βάλουμε στο κεφάλι μας αλουμινόχαρτα για τρεις μέρες γιατί πια μπορούμε να αποκτήσουμε τόσο κομψά μαλλιά σε λιγότερο χρόνο, αντίστοιχα με τα μαλλιά της Nicole Richie το 2003.

Επειδή το Balayage είναι η τάση της βαφής μαλλιών που άλλαξε τα πάντα.

  

Από την Alexa Chung μέχρι την Rihanna, όλοι ανεξαιρέτως ζητούσαν να κάνουν Balayage για να αποκτήσουν αυτό το ονειρικό ηλιοκαμένο, καραμελένιο λουκ.

Αλλά ήταν λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε το τι είναι.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως τώρα. Μιλήσαμε με τον κομμωτή Jack Howard και την κομμώτρια Shannon Gallacher για να μάθουμε ακριβώς τι είναι το balayage και προς τι όλη αυτή η δημοσιότητα.

Τι είναι το Balayage;

Το Balayage είναι μια γαλλική λέξη που σημαίνει «σκουπίζω» ή «ζωγραφίζω». Έχει ως αποτέλεσμα ένα ηλιόλουστο φυσικό χρώμα μαλλιών, παρόμοιο με αυτό που μας δίνει η φύση όταν είμαστε παιδιά.

Πως μπορείτε να ξέρετε αν το balayage σας έγινε σωστά;

Η απόχρωση του balayage πρέπει να είναι πολύ κοντά στο φυσικό σας χρώμα και να ανοίγει απαλά από την ρίζα προς τις άκρες των μαλλιών. Το balayage θα πρέπει να εφαρμοστεί στην επιφάνεια του τμήματος της τρίχας και να μην περάσει σε όλο το μαλλί αλλιώς θα έχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα είναι ομοιόμορφο.

 

 

 

Πως μπορείτε να ξέρετε αν το balayage σας έγινε λάθος;

Εάν τα προϊόντα δεν χρησιμοποιούνται σωστά και δεν παρακολουθούνται ή το προϊόν φεύγει πολύ γρήγορα, τα μαλλιά μπορεί να μην βάφονται σωστά και να εμφανίζονται πορτοκαλί.

Είναι σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε προϊόν που ανοίγει το φυσικό σας χρώμα το άτομο που το εφαρμόζει να ξέρει πότε να το βγάλετε, πράγμα το οποίο εξαρτάται από τον τύπο και το χρώμα των μαλλιών σας. Αν νομίζετε ότι το balayage σας φαίνεται θαμπό, αυτό θα οφείλεται σε λάθος εφαρμογή και τοποθέτηση.

Θυμηθείτε, το balayage είναι μια τέχνη, οπότε είτε πηγαίνετε σε έναν επαγγελματία ή μόνες σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε παρακολουθήσει πολλά tutorials πριν επιχειρήσετε την προσπάθεια σας.

Τι πρέπει να κάνετε αν τελικά κάτι πάει στραβά;

Εάν κάνατε Balayage αλλά δεν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, μην ανησυχείτε, αυτό μπορεί να διορθωθεί, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετική διόρθωση χρώματος ανάλογα με τη ζημιά.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένου ανοίγματος του τόνου της ρίζας σας και ανάμειξης του χρώματος με το χρώμα του Balayage ή τόνωση του χρώματος και έναρξη από την αρχή. Πάντα να πηγαίνετε σε έναν επαγγελματία για να πάρετε την γνώμη του.

 

Ποια η διαφορά μεταξύ balayage και ombre;

Το balayage είναι μια γαλλική λέξη που σημαίνει σαρώνω ή χρωματίζω και είναι μια τεχνική highlighting. Το ombré σημαίνει σκιά και είναι μια ομαλή διαβάθμιση από πιο σκούρο σε πιο ανοιχτό χρώμα. Οι άνθρωποι μπερδεύονται με αυτά τα δύο, αλλά μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε σε μια συγχωνευμένη τεχνική που μπορεί να είναι πολύ όμορφη.

Το Sombré είναι μια πολύ πιο ήπια έκδοση του ombré και εξακολουθεί να είναι δημοφιλής, ειδικά με τη γκρίζα απόχρωση στα μαλλιά.

Ποια η διαφορά μεταξύ balayage και ανταυγειών;

Το Balayage έχει απαλότερες, λιγότερο αισθητές αποχρώσεις από οι παραδοσιακές ανταύγειες. Η βασική ιδέα είναι πως όσο λιγότερα τόσο περισσότερο φυσικό είναι. Δεν είναι αντίστοιχη η εμφάνιση των highlights και του balayage, καθώς το balayage μιμείται μέρη των μαλλιών σας που φυσικά αποκτούν ανταύγειες από τον ήλιο.


Επίσης, το Balayage είναι μια τεχνική ελεύθερου χεριού, καθώς δεν χρησιμοποιείται κανένα ύφασμα ή αλουμινόχαρτο για να δημιουργηθούν τα highlights.

 

Γιατί να προτιμήσετε το balayage;

Από το 2010 λέγαμε ότι οι ανταύγειες έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από το προσκήνιο. Είναι μια εμφάνιση 80 ετών και σίγουρα δεν είναι κάτι που η σύγχρονη γυναίκα θέλει. Κοιτάξτε τις περισσότερες προσωπικότητες της show biz και σπάνια θα δείτε κλασικές ανταύγειες, θα δείτε balayage και συγχωνευμένες  τεχνικές όπως το ombre με Balayage ή τα Babylights με balayage.

Αυτές οι τεχνικές λειτουργούν ανάλογα με το κούρεμα του ατόμου και τα φυσικά μοτίβα ανάπτυξης της τρίχας, καθώς και τη διακύμανση των αποχρώσεων στα μαλλιά, για ένα τελείως εξειδικευμένο αποτέλεσμα. Επειδή είανι τεχνική με το χέρι, ο κομμωτής σας μπορεί να επιλέξει την σωστή τοποθέτηση για να φανεί ωραίο το κούρεμα και η βαφή, ώστε να φανεί πραγματικά φυσικό και όχι χρωματισμένο.

Είναι επίσης εξαιρετικά γρήγορο, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να καθίσετε πολύ στην καρέκλα, και πηγαίνει ομοιόμορφα όσο μακραίνουν τα υπόλοιπα μαλλιά, πράγμα που σημαίνει λιγότερη συντήρηση και λιγότερο συχνές συναντήσεις.

 

Τι πρέπει να κάνετε πριν κάνετε balayage;

 • Σκεφτείτε το και συζητήστε το.

  Πραγματικά πιστεύω με πάθος ότι η συζήτηση είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας χρωματικής επεξεργασίας. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας τουλάχιστον 48 ώρες πριν από το ραντεβού σας, ώστε να μπορείτε να συζητήστε τις επιλογές σας και να δοκιμάσετε για τυχόν αλλεργίες.


  • Ταξινομήστε την έμπνευσή της.

   Κατεβάστε εικόνες που σας αρέσουν και δείξτε του τι θέλετε να σας κάνει, είτε από ένα περιοδικό είτε από το τηλέφωνό σας. Ο κομμωτής σας θα μπορέσει να σας πει αν αυτό ταιριάζει στον τόνο του δέρματός σας και υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα χρώματα εκεί έξω, κάποια ζεστά, μερικά πιο ψυχρά, αλλά σίγουρα πρέπει να το κάνετε σωστά.


   • Βρείτε το σωστό κομμωτήριο για εσάς.

    Κάντε την έρευνά σας πριν κατευθυνθείτε στο σαλόνι. Ελέγξτε τη  σελίδα του κομμωτηρίου στο Instagram, κάθε χρώμα πρέπει να φαίνεται διαφορετικό. Εάν η εφαρμογή του χρώματος είναι η ίδια για κάθε πελάτη, τότε δεν θα είναι μοναδική και στα μέτρα σας γιατί κάθε πελάτης θα πρέπει να έχει μια προσαρμοσμένη εφαρμογή που θα λειτουργεί με το φυσικό μαλλί του.

     

    Εφαρμόζεται σωστά το balayage σε μαλλιά με φυσική υφή ;

    Το Balayage λειτουργεί σε όλες τις υφές, και για κάποιο λόγο στα σγουρά μαλλιά είναι πιο εύκολο επειδή μπορείτε να επιλέξετε κάθε μπούκλα που θέλετε να βάψετε. Η προεπιλογή για άνοιγμα του χρώματος ή ακόμα και για διαφορετικό χρώμα  εξαρτάται από την τελική εμφάνιση που θέλετε να επιτύχετε και όχι από την υφή των μαλλιών σας.


    Υπάρχουν αποχρώσεις που δεν ταιριάζουν για τεχνική balayage;

    Το Balayage είναι μια τεχνική highlighting και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών.


    Μπορίτε να κάνετε balayage  αν έχετε κοντά μαλλιά;

    Φυσικά γιατί και με κοντά μαλλιά είναι ακριβώς η ίδια τεχνική, η εφαρμογή είναι ανάλογη με το κούρεμα και πρέπει πάντα να κυλάει φυσικά .    Τι γίνεται αυτόν τον χρόνο με τα νέα στο balayage;

    Φέτος, βγήκε ένα νέος κατάλογος χρώματος που ονομάζεται "Balayage-to-go", το οποίο αντικατοπτρίζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας και την ανάγκη να γίνονται γρήγορα τα πράγματα. Ο χρόνος εφαρμογής κυμαίνεται από 15 λεπτά έως 45 λεπτά.


    Στιλ New Yorker . Γίνεται σε μόλις 15 λεπτά στο λουτήρα και είναι σούπερ γρήγορη τεχνική, που μπορούν να γίνουν και στο διάλειμμά σας. Αγγίζουν την ρίζα και φαίνονται αβίαστα στο τελικό αποτέλεσμα. Πάρτε παράδειγμα την Poppy Delevingne.


    Στιλ Rio. Σκεφτείτε περίγραμμα για τα μαλλιά, ζητήστε τούφες να πλαισιώνουν το πρόσωπο και δίπλα στην χωρίστρα  πειράξτε το χρώμα της ρίζας, διαδικασία που διαρκεί μόνο 30 λεπτά. Ορίστε το λουκ στην Ana Beatriz Barros.


    Στιλ Londoner . Τίποτα δεν αγγίζει τη ρίζα γιατί πρόκειται ένα δημιουργικό Balayage για μια δροσερή, πιο ζωντανή εμφάνιση και διαρκεί 30 λεπτά. Όπως φαίνεται στην Vanessa Kirby.


    Στιλ LA Για ξανθές που θέλουν να είναι ξανθές, προσθέτουμε σούπερ ξανθιά κομμάτια σε αντίστοιχο χρώμα στην ρίζας και πιο ανοιχτή απόχρωση σε όλο το υπόλοιπο μαλλί. Χρησιμοποιούμε ένα «βασικό διάλειμμα» όπου ανοίγουμε τη φυσική βάση για να μαλακώσουμε το φυσικό χρώμα και να φανεί περισσότερο το ξανθό. Αυτό διαρκεί 45 λεπτά και ορίστε το αποτέλεσμα στην  Michelle Williams.

     

     

     

    Το τελευταίο μου λουκ balayage θα είναι :


    Το στιλ Καλιφόρνια : έχω κάνει αυτό για την Vanessa Kirby για το νέο της ρόλο στην αποστολή Impossible. Είναι η τέλεια ξανθιά καλοκαίρι - μια πολύ βαρύτερη ενσάρκωση του κλασικού Balayage με μια ελαφρώς ζωντανή ρίζα και πολύ περισσότερα μαλλιά είναι χρωματισμένα.


    Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τόνο δέρματος, σε οποιαδήποτε από πλατινέ ξανθές μέχρι χρυσές αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Είναι ένα υπέροχο χρώμα χαμηλής συντήρησης που θα διατηρηθεί όλο το καλοκαίρι, καθώς θα ξεκινήσει πιο έντονο και στη συνέχεια θα εξελίσσεται σε ένα απαλό φινίρισμα έτσι ώστε η συντήρηση εξαρτάται πλήρως από την διάθεση του πελάτη.


    Τα προϊόντα για τα μαλλιά μπορείτε να τα βρείτε στο site Ikonomakis.gr ή μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στα κομμωτήρια IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS στο Χαλάνδρι όπου οι ειδικοί μας θα σας δημιουργήσουν μοναδικά χτενίσματα σύμφωνα με την τελευταία λέξη της μόδας.

    ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

    Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ