ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΞΗΝΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΕΡΜΑ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on October 16, 2019

Ονομάζεται ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων, και το διαδίκτυο είναι εθισμένο με αυτό.

Ως άτομο που δεν γεννήθηκε με απόλυτα ομαλό, λαμπερό, λαμπερό δέρμα, έχω πάντα την ελπίδα να βρεθεί μια μέρα το κόλπο για να μοιάζει το δέρμα σας με αυτό ενός μωρού.  Έτσι, όταν άκουσα κάτι που ονομάζεται κανόνας 60 δευτερολέπτων και είναι μια πολύ αυταρχική μέθοδος πλύσης του προσώπου σας για ολόκληρα 60 δευτερόλεπτα αντί για το συνηθισμένο μας 10, για να πετύχετε καλύτερο δέρμα,  αμέσως καθόρισε αυτή την τεχνική ως απάντηση στις προσευχές μου για την μοίρα του προσώπου μου.

 

 

 

 

 

Ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων.

Αυτή η μέθοδος καθαρισμού προέρχεται από την αισθητικό Nayamka Roberts-Smith, που συχνά λέει στους 43.000 οπαδούς της Twitter να πλύνουν το πρόσωπό τους για 60 δευτερόλεπτα για να αφήσουν τα καθαριστικά συστατικά να διεισδύσουν πραγματικά στο δέρμα.

«Το μακιγιάζ, η βρωμιά και το σμήγμα είναι πολύ πιο δύσκολο να απομακρυνθούν από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι», λέει η Roberts-Smith. «Έτσι, όχι μόνο θέλετε να δώσετε στο καθαριστικό την ευκαιρία να σπάσει και να διαλύσει τα προϊόντα και τη βρωμιά, αλλά με το πλύσιμο των 60 δευτερολέπτων θα δώσετε επίσης προσοχή και σε άλλες περιοχές στο δέρμα σας που ξεχνάγατε να δώσετε πριν. Θυμηθείτε να καθαρίσετε τις άκρες της μύτης, κάτω από το πηγούνι σας και γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σας».

Και αν και, ασφαλώς, η τεχνική μπορεί να ακούγεται προφανής, επειδή πραγματικά είναι κάπως προφανής και βασική, μας αλλάζει τελείως την ρουτίνα μας. Τόσο πολύ, που έχει κερδίσει το hashtag # 60 δευτερόλεπτο και έναν ακόλουθο από «πιστούς» που ορκίζονται ότι δουλεύει αυτό.

 

 

 

 

 

Στην πραγματικότητα, ένας χρήστης λέει ότι ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων στην πραγματικότητα μετασχηματίζει το δέρμα μας. «Το έχω κάνει αυτό για περίπου ένα μήνα τώρα και έχω παρατηρήσει τα εξής: δεν υπάρχουν πλέον σημάδια στο μέτωπο, είναι μαλακότερη η υφή του δέρματος, χωρίς σπυράκια, και με περισσότερη λάμψη».

Έτσι το δοκίμασα.

Είμαι σταθερά πιστή στον διπλό καθαρισμό. Χρησιμοποιήστε πρώτα ένα καθαριστικό με βάση το λάδι για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και τη βρωμιά, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό για να ξεπλύνετε όλα τα υπολείμματα πράγμα που σημαίνει, σύμφωνα με την Roberts-Smith, ότι θα περάσουν τα 60 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας το  κάθε καθαριστικό. Άλλα δύο λεπτά πλύσιμο του προσώπου ήταν λίγο υπερβολικά για το ευαίσθητο δέρμα μου, γι 'αυτό αποφάσισα να χωρίσω την διαδικασία κάπως αλλιώς.

Χρησιμοποιώντας μόνο τις άκρες των δακτύλων μου, άπλωσα μαλακά στο πρόσωπό μου λίγη ποσότητα από το αγαπημένο μου καθαριστικό για 30 δευτερόλεπτα (κυριολεκτικά μετρώντας τα δευτερόλεπτα στο κεφάλι μου), πριν ξεπλύνω και βάλω άλλο καθαριστικό για τα επόμενα 30 δευτερόλεπτα.

 

 

 

 

 

 

 

Για το γεγονός ότι 60 δευτερόλεπτα αισθάνονται σαν μια αιωνιότητα λέει: «σαφώς δεν κοίταζα παλιά για να βεβαιωθώ ότι κάθε σημείο του προσώπου μου είναι απαλλαγμένο από μακιγιάζ όταν πλένω το πρόσωπό μου». Έτσι για δύο εβδομάδες, δοκιμάσα τον κανόνα των 60 δευτερολέπτων κάθε βράδυ.

Και μέχρι το τέλος, μπορώ να πω ειλικρινά ότι το πρόσωπό μου φαινόταν λίγο πιο ήρεμο, λιγότερο κόκκινο και πιο λαμπερό. Όχι, το δέρμα μου δεν μεταμορφώθηκε ριζικά και ο φίλος μου δεν διαπίστωσε κάποια αλλαγή και το ξέρω γιατί κάθε βράδυ στεκόμουν ελάχιστα εκατοστά μακριά από το πρόσωπό του και τον έβαζα να ελέγξει τους πόρους μου, αλλά σίγουρα είδα μια διαφορά.

Τέλειο, αλλά θα λειτουργήσει και για εμάς;

«Ενδεχομένως και όχι», λέει η δερματολόγος Mona Gohara, M.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Yale, σημειώνοντας ότι πρέπει πρώτα να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. «Μπορεί να σας δώσει μαλακότερο δέρμα, εφ 'όσον χρησιμοποιείτε το σωστό καθαριστικό,  και επίσης περισσότερο από λάμψη, καθώς θα τονώσει την κυκλοφορία». Αλλά ποια είναι η άποψη της για τον κανόνα των 60 δευτερολέπτων για την πλήρη εξαφάνιση της ακμής; «Δεν μπορείτε να αλλάξετε τις ορμόνες σας, το DNA σας, ή οποιαδήποτε από τις άλλες αιτίες που σας προκαλούν την ακμή», λέει.

Αλλά, σημειώνει πως εάν συνήθως ξυπνάτε με, για παράδειγμα, υπολείμματα μάσκαρας κάτω από τα μάτια σας (ένα σημάδι που δείχνει πως σαφώς δεν αφαιρείτε καλά το μακιγιάζ σας), ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων θα μπορούσε να ωφελήσει πραγματικά το δέρμα σας. «Το μακιγιάζ που μένει πάνω στο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, ερεθισμό ακόμη και σπασίματα, καθώς μπορεί να διαταράξει το φραγμό του δέρματος σας με την πάροδο του χρόνου», λέει. Έτσι, χρησιμοποιώντας επιπλέον 50 δευτερόλεπτα κάθε μέρα μπορείτε πραγματικά να δείτε τεράστια διαφορά στο δέρμα σας.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτό είναι ένα από τα κόλπα που πραγματικά δεν μπορεί να σας βλάψει αν το δοκιμάσετε, γιατί το πολύ να χάσετε μόνο 60 δευτερόλεπτα της ζωής σας. Απλώς υποσχεθείτε ότι θα κάνετε μασάζ πάρα πολύ ήπια.

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε το ιδανικό καθαριστικό προσώπου για εσάς.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ