VIEW CART Continue shopping

3 ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ VOGUE ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on November 17, 2019

Πόσο συχνά κόβετε τα μαλλιά σας; Κλασικά, ο χρυσός κανόνας η περιποίηση στις άκρες κάθε έξι μήνες, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική για τον καθέναν λόγω της διαφορετικής ποιότητας της τρίχας, του τύπου και του στιλ των μαλλιών. Εδώ έρχονται τρεις συντάκτες της Vogue  για να μας πούνε πόσο συχνά κόβουν τα μαλλιά τους και γιατί.

  

«Αν και δεν πηγαίνω για χτένισμα ή μανικιούρ σε ινστιτούτα, παρ όλα αυτά είμαι πιστή στο μηνιαίο μου ραντεβού για κούρεμα στις άκρες στο κομμωτήριο»

Olivia Singer, συντάκτρια μόδας.

Για να το θέσουμε απλά, δεν αρκούμαι με τα λίγα σε όλες τις πλευρές της ζωής μου. Λίγα χρόνια πιο παλιά, έχασα πολλές τρίχες από τα μαλλιά μου εξαιτίας ασθένειας και από τότε που ξαναβγήκαν συνεχώς αγχώνομαι για το πώς θα τα κρατήσω στην επιθυμητή κατάσταση. Στην ουσία, αν δεν έχω ένα φρέσκο κούρεμα ή μία ημιμόνιμη βαφή, πέφτω σε κατάθλιψη. Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει στην ζωή μου, αρκεί να έχω όμορφα μαλλιά για να νιώθω ικανή για όλα. Έχω μακριές αφέλειες που απαιτούν συχνή περιποίηση και αν πάω στο κομμωτήριο και δεν κάνω όλα όσα θέλω τότε νιώθω καταπιεσμένη. Οπότε αν και δεν πηγαίνω για χτένισμα ή μανικιούρ σε ινστιτούτα, παρ όλα αυτά είμαι πιστή στο μηνιαίο μου ραντεβού για κούρεμα στις άκρες ή για ανανέωση χρώματος στο κομμωτήριο. Το συναίσθημα της απόλαυσης όταν μπαίνει η βαφή, αποδεικνύει πως άξιζε η επίσκεψη εκεί. Το να πηγαίνει κανείς εξαιρετικά συχνά, όπως εγώ, σημαίνει ότι μπορεί να τα τελειώσει όλα σε περίπου 90 λεπτά, οπότε θεωρείται σαν μια έξοδο για φαγητό, πράγμα που το νιώθω απαραίτητο για την δικιά μου ευτυχία.

 

«’Όσο κρατάω τις αφέλειες περιποιημένες με το δικό μου χέρι μπορώ να κάνω και εννιά μήνες να πάω στο κομμωτήριο»

Alice Newbold, συντάκτρια online ειδήσεων

Στο παρελθόν έβαφα συνέχεια τα μαλλιά μου. Ξεκίνησα το κολέγιο με ένα ξανθό ασύμμετρα κοντό καρέ, εκείνο το οποίο απαιτεί εφαρμογή βαφής με οξυζενέ και κόψιμο κάθε τέσσερις εβδομάδες. Στην πορεία το ξανθό έγινε καστανό αλλά το αυστηρό κόψιμο παρέμεινε το ίδιο. Οι φίλοι μου το παρομοίαζαν την αυστηρή μου κουπ με την αντίστοιχη στις φιγούρες lego. Δεν με ένοιαζε όμως. Τότε ήρθε το πανεπιστήμιο και η διατήρηση αυτού του χτενίσματος δεν ήταν πια εφικτή. Το πήρα απόφαση να τα μακρύνω και πέρασα τον πρώτο χρόνο με την δύσκολη ενδιάμεση φάση των μαλλιών. Τώρα έχω μακριά μαλλιά και δεν σκοπεύω να τα ξανακάνω κοντά. Δεν μου τυχαίνει συχνά να κλείσω  ραντεβού για κούρεμα, πόσο μάλλον για κούρεμα και χτένισμα γιατί τα μαλλιά μου πέφτουν μόνο ίσια. ’Όσο κρατάω τις αφέλειες περιποιημένες με το δικό μου χέρι μπορώ να κάνω και εννιά μήνες να πάω στο κομμωτήριο ενώ είμαι μεγάλη φαν και των serum για να διατηρώ τις άκρες απαλές.

 

«Ο κομμωτής μου και εγώ, επινοήσαμε το concept  του “αόρατου κουρέματος”».

Jessica Diner, συντάκτρια μόδας και lifestyle.

Προτιμώ την μικρή και συχνή προσέγγιση όσον αφορά το κούρεμά μου. Έχω μαλλιά σχεδόν στο ύψος της μέσης και φοβάμαι οποιαδήποτε δραστική αλλαγή όσον αφορά το να αλλάξω το στιλ τους, οπότε λίγο πιο παλιά εγώ και ο κομμωτής μου το concept  του “αόρατου κουρέματος”. Κόβει τα μαλλιά μου στο ελάχιστο δυνατόν που χρειάζονται για να δείχνουν περιποιημένα και πιο υγιή. Είναι κόψιμο περίπου ενός εκατοστού και κανένας δεν μπορεί να πει πως τα έχω κόψει. Κάποιον μπορεί να πιστεύει ότι αυτό δεν έχει νόημα αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει πως το σχήμα και η υγεία των μαλλιών διατηρούνται σε τακτική βάση ενώ την ίδια στιγμή πιστεύω πως είναι καλύτερη προσέγγιση από το να περιμένουμε τα μαλλιά να έχουν περάσει το σημείο που απαιτείται για να φαίνονται υγιή και τότε να κλείσουμε ραντεβού στο κομμωτήριο. Είναι ίσως σαν την περίπτωση που δεν περιμένουμε ένα φάρμακο να τελειώσει, απλά πηγαίνουμε και το αγοράζουμε πριν το χρειαστούμε. Το κάνω αυτό κάθε δύο μήνες που σημαίνει πως τα μαλλιά φαίνονται φρέσκα και καθαρά και την ίδια στιγμή ξέρω πότε το έχω προγραμματισμένο το επόμενο ραντεβού στο ημερολόγιό μου.

Αν θέλετε λοιπόν να ακολουθήσετε κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές των συντακτών, μπορείτε να έρθετε στα IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS στο Χαλάνδρι για να αποκτήσετε το ιδανικό αποτέλεσμα για εσάς.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ