ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ VEGAN ΚΑΙ CRUELTY FREE ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on October 16, 2019

Όλα τα σημάδια δείχνουν μία επανάσταση πλέον στο μακιγιάζ με vegan προϊόντα με όλες τις εξελίξεις να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας.

Υπάρχουν λέπια ψαριών στην μάσκαρα σας και θρυμματισμένα σκαθάρια στο κραγιόν σας. Το αγαπημένο σας balm για τα χείλη μπορεί να προέρχεται από μια λιπαρή ουσία που εξάγεται από μαλλί προβάτου. Και τότε τίθεται το θέμα της δοκιμής προϊόντων σε ζώα. Αισθάνεστε σκεπτικοί ακόμα; Ζωικά προϊόντα και υποπροϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί για θεραπείες ομορφιάς από τις ημέρες των λουτρών γάλακτος της Κλεοπάτρας, αλλά μια αυξανόμενη αντίδραση έχει ως στόχο να αλλάξει ακριβώς αυτό. Όλα τα σημάδια δείχνουν επανάσταση στο μακιγιάζ με την χρήση vegan και cruelty free προϊόντων και θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε το γεγονός αυτό.

 

Το vegan μακιγιάζ ανεβαίνει σιγά σιγά. Μια έκθεση από τον Αύγουστο εκτιμά ότι μέχρι το 2025, το vegan μακιγιάζ θα είναι μία επιχείρηση αξίας 20,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα είναι η μεγαλύτερη τάση ομορφιάς το 2019, αλλά στην πραγματικότητα η ιδέα ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια. Πίσω στο 2016, η Kat Von D ανακοίνωσε ότι θα αναδιαμορφώσει όλα τα προϊόντα της για να είναι vegan. Στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2018, ένα άλλο αγαπημένο brand ανανεώνει μερικά από τα υπάρχοντα προϊόντα του, ώστε να μπορέσουν να ισχυριστούν ότι το εμπορικό σήμα ήταν πλέον 100% free από ζωικά προϊόντα όπως κερί μέλισσας ή καρμίνη. Η μάρκα Dove της Unilever έχει επίσης κερδίσει τη φετινή πιστοποίηση για cruelty free προϊόντα. Μέχρι το 2020, οποιαδήποτε καλλυντικά ή συστατικά που δοκιμάζονται σε ζώα θα είναι παράνομα στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Αλλά μακράν η πιο συγκλονιστική είδηση ​​ήρθε το Νοέμβριο, όταν η εταιρία- Κολοσσός Covergirl, ανακοίνωσε ότι είχε κερδίσει τη σφραγίδα του Leaping Bunny και ήταν τώρα η μεγαλύτερη μάρκα μακιγιάζ που έχει πιστοποίηση cruelty free προϊόντων.

 

Αλλά όλες οι ιδιαίτερες λέξεις στην ομορφιά, όπως βιολογικό, φυσικό ή πράσινο, ο ορισμός του vegan μακιγιάζ προκαλεί διαφωνίες στον πληθυσμό. Πρώτα απ 'όλα, το vegan δεν είναι συνώνυμο με φυσική, οργανική ή ακόμα και χωρίς σκληρότητα γιατί στην πραγματικότητα, το vegan makeup μπορεί μερικές φορές να είναι περισσότερο χημικά επεξεργασμένο. Ένα κραγιόν μπορεί να είναι απαλλαγμένο από συστατικά που προέρχονται από ζώα, αλλά μπορεί ακόμα να δοκιμάζεται σε ζώα κάπου κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Ή ένα κραγιόν μπορεί να είναι εντελώς vegan, κατασκευασμένο από ένα εμπορικό σήμα με πιστοποίηση cruelty free, αλλά το εμπορικό σήμα να ανήκει σε ένα μεγαλύτερο όμιλο ομορφιάς που το δοκιμάζει σε ζώα. Για να γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο το θέμα, ο προαναφερόμενος όμιλος ομορφιάς μπορεί να είναι ο ίδιος απαλλαγμένος από τη βία, αλλά να πουλάει τα προϊόντα του σε χώρες όπως η Κίνα και η Βραζιλία, όπου οι κυβερνητικοί κανονισμοί απαιτούν δοκιμές σε ζώα στα εισαγόμενα καλλυντικά. Οι σκληροπυρηνικοί vegans δεν θα άγγιζαν τα προϊόντα από ορισμένες μάρκες vegan beauty  ή ακόμα δεν θα έμπαιναν σε πολλά γνωστά καταστήματα ειδών ομορφιάς ανά τον κόσμο λόγω των «αμαρτιών» των βασικών εταιρειών τους. Αλλά για τους υπόλοιπους από εμάς που προσπαθούμε απλώς να ζήσουμε έναν πιο συμβατικό τρόπο ζωής, η επιλογή του πού πηγαίνουν τα χρήματά μας είναι απόλυτα προσωπική.

 

Αν και η απόδοση και η υφή μπορεί να είναι μειωμένες όταν μιλάμε για ένα απόλυτα φυσικό make-up σε σύγκριση με άλλα πιο επεξεργασμένα προϊόντα, δεν υπάρχει καμία διαφορά όταν μιλάμε για το vegan make up.  Η απόδοση, η ποιότητα και η ποικιλία είναι εξίσου ελκυστικές όπως και στα συμβατικά, με τα κραγιόν να έχουν μεγάλη διάρκεια και τη σκιά ματιών είναι πολύ λαμπερή, όλα αυτά χωρίς τη χρήση ζωικού συστατικού. Ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε με βεβαιότητα αν το μακιγιάζ σας είναι vegan είναι να μάθετε να διαβάζετε σωστά τις ετικέτες των προϊόντων. Το μακιγιάζ που είναι φυσικό, βιολογικό και είναι καλό για το περιβάλλον θα χρησιμοποιεί συχνά ζωικά παράγωγα και συστατικά όπως το κερί μέλισσας και την λανολίνη. Άλλες κοινές μη vegan λέξεις κλειδιά είναι η  καρμίνη, το σκουαλένιο, το ελαϊκό οξύ, η γλυκερίνη και το κολλαγόνο.

 

 

Το θέμα είναι, δεν χρειάζεται να είστε vegan να φορέσετε vegan μακιγιάζ. Οποιοδήποτε εμπορικό σήμα ομορφιάς που προσπαθεί να κάνει τη διαφορά για καλύτερες συνθήκες ζωής των  ζώων θα πρέπει να το υποστηρίζει και να το επικροτεί το κοινωνικό σύνολο.


Προϊόντα make up cruelty free και vegan, μπορείτε να τα αναζητήσετε στο site ikonomakis.gr

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ