ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΌ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΕΡΜΑ ;

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΌ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΕΡΜΑ ;

Οι γυναίκες στην Ιαπωνία και την Κορέα πιστεύουν πως αυτό είναι.

Συνειδητοποιώ πως αυτό που θα διαβάσετε ίσως έρθει σε σύγκρουση με αυτά που γενικά διαβάζετε και για αυτό σας ζητώ συγνώμη. Αλλά δεν λυπάμαι καθόλου για το κόλπο ομορφιάς που θα σας εξηγήσω, κόλπο που ήταν διάσημο στην Ιαπωνία και την Κορέα και σιγά σιγά εξαπλώνεται μέχρι την Αμερική και την Ευρώπη.

Κοινώς αναφερόμενο ως «καθαρισμός προσώπου με μεταλλικό νερό» αυτή η καινούρια μέθοδος μας προτρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπο μας με ανθρακούχο νερό αντί για νερό βρύσης.

Τα θετικά αυτής της πρακτικής είναι πως αρχικά, το ανθρακούχο νερό έχει το ίδιο ph με το δέρμα μας. Το νερό της βρύσης έχει ph 7 ενώ το μεταλλικό νερό είναι πιο όξινο, γύρω στο 5,5 , όμοιο με το ph του δέρματος οπότε δεν ερεθίζει το πρόσωπο. Επιπλέον, το ανθρακούχο νερό κλείνει τους πόρους καθώς ο άνθρακας τους ξεμπλοκάρει και καθαρίζει σε βάθος το πρόσωπο. Τέλος ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος με το διοξείδιο του άνθρακα να δίνει οξυγόνο στο δέρμα, επιτρέποντας στο σύστημα να λειτουργεί καλύτερα, αφήνοντας το δέρμα καθαρό, υγιές και με λάμψη.

 

«Η χρήση ανθρακούχου νερού σε προϊόντα όπως οι μάσκες προσώπου σε σακουλάκια, ήταν γνωστό για καιρό στην Ιαπωνία και στην Κορέα και μπορούν να εξελίξουν τις θεραπείες DIY στο σπίτι» λέει η Charlotte Cho, συνιδρύτρια του site K-Beauty Soko Clam. Η δερματολόγος Dendy Engelman , με έδρα την Νέα Υόρκη ακολουθεί επίσης αυτόν τον τρόπο καθαρισμού και εξηγεί πως το ανθρακούχο νερό προσδίδει όψη υγείας στην επιδερμίδα.

Το ανθρακούχο νερό όχι μόνο πραγματοποιεί βαθύ καθαρισμό αλλά διαλύει την βρωμιά και τα έλαια που έχουν φράξει τους πόρους του προσώπου, πράγμα που βοηθά και την αισθητική εικόνα του δέρματός μας», λέει. «Για παράδειγμα, σε θερμοκρασία δωματίου, το ανθρακούχο νερό είναι πιο αγγειοδιασταλτικό ενώ το απλό νερό χρειάζεται να θερμανθεί για να έχει τα ίδια αποτελέσματα. Αυτό το γεγονός οδηγεί στην αύξηση της θρέψης και της παροχής οξυγόνου στους ιστούς, είναι καλύτερο για την κυκλοφορία ώστε το σύστημα να λειτουργεί σωστά και το δέρμα να λάμπει».

Μαζί με τους καθαρούς πόρους και την υγιή λάμψη, η Dr. Engelman  μου είπε πως το ph του νερού της βρύσης μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα οξέος στο δέρμα, που βρίσκονται στο εξωτερικό στρώμα και αποτελούν φραγή για ξένους μικροοργανισμούς, καθώς το ph του δέρματος είναι γύρω στο 5,5 συμπτωματικά το ίδιο ph με αυτό του μεταλλικού νερού. Οπότε όταν γίνεται καθαρισμός με το τελευταίο, δεν αλλάζει η σύσταση του ph και εκεί που η δράση του νερού βρύσης μπορεί να κάνει το δέρμα θαμπό, να δημιουργήσει μικρές ρωγμές δημιουργώντας εστίες βακτηρίων, με το ανθρακούχο νερό μπορούν να αποφευχθούν τα φαινόμενα αυτά.

 

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει  να ξοδέψετε όλα σας τα χρήματα στο προϊόν αυτό. Αν θέλετε να μείνετε πιστές στην μέθοδο αυτή μπορείτε να επενδύσετε σε ένα μηχάνημα που παράγει ανθρακούχο νερό. «Είναι ο πιο οικολογικός τρόπος για να πάρετε ανθρακούχο νερό καθώς δεν χρειάζεται να πετάτε μπουκάλια», λέει η Dr Engelman.

Τα βήματα για τον σωστό καθαρισμό με το ανθρακούχο νερό είναι τα εξής :

  • Ρίξτε ανθρακούχο νερό στο πρόσωπό σας, μπορείτε επίσης να κρατήσετε την αναπνοή σας και να βυθίσετε το πρόσωπό σας με ένα μπολ με το νερό αυτό για 10 δεύτερα.
  • Κάντε μασάζ με το αγαπημένο σας σαπούνι καθαρισμού.
  • Ξεπλύνετε το σαπούνι με το ανθρακούχο νερό.
  • Ταμπονάρετε ελαφρά το πρόσωπο με μία πετσέτα πριν την ενυδάτωσή του.

Παρόλα αυτά η Dr. Engelman δεν συστήνει την καθημερινή πλύση με το νερό αυτό επειδή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, ειδικά αν είναι ευαίσθητη η επιδερμίδα. Η Sarah Lee, συνιδρύτρια του brand K-Beauty Glow Recipe, συμφωνεί. «Αν η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο νερό είναι τόσο υψηλή, μπορείτε να αναμείξετε ίσα μέρη από ανθρακούχο και μεταλλικό νερό ώστε να μειώσετε τον ερεθισμό για ήπιο ξέπλυμα του προσώπου». Η Lee  μας συστήνει επίσης να συνδυάσουμε ένα μέρος ανθρακούχο νερό με ένα μέρος νερού από πράσινο τσάι, να βάλουμε το διάλυμα σε μικρά βαμβάκια ντεμακιγιάζ και να τα τοποθετήσουμε στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Είναι ευεργετικό καθώς όσο περισσότερο το μεταλλικό νερό μένει στο δέρμα, τόσο το καλύτερο. Φυσικά όμως μην το αφήσετε περισσότερο από όσο συστήνει. Το δέρμα γίνεται υπέροχο, για αυτό μπορώ να σας εγγυηθώ.  

Αν αναζητάτε τα καλύτερα προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr!

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.