ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΤ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΜΟΔΑ

ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΤ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΜΟΔΑ

Πιστεύετε πως στην αναζήτηση για το εκθαμβωτικό δέρμα κάνετε την σωστή προσέγγιση; Αφήστε το highlighter γιατί η πούδρα είναι ξανά εδώ.

Στην μέση της συζήτησης σε ένα πρόσφατο δείπνο ο Terry Barber, διευθυντής της εταιρίας καλλυντικών Mac, έριξε την βόμβα. «Οι έντονες λάμψεις στο πρόσωπο έχουν πεθάνει πια», μας είπε απλά. «Τι εννοείτε», τον ρωτήσαμε σοκαρισμένοι. Εξετάστε το πλαίσιο πως το κομμάτι «Glow» της ομορφιάς έχει δημιουργήσει λεγεώνες από νέες μάρκες, τρισεκατομμύρια κλικ σε προϊόντα στο ίντερνετ, βίντεο στο YouTube και masterclasses, άρα πως γίνεται να ξεπεραστεί αυτό το trend; «Ο τρόπος με τον οποίον χρησιμοποιείται το highlighter είναι απλά ξεπερασμένος, αλλά η πούδρα ήρθε πάλι στο προσκήνιο», εξήγησε ο Barber.

 

Η συγκαλυμμένη επιθυμία για απομάκρυνση του highlighter έχει κάνει τον γύρο της στην βιομηχανία ομορφιάς εδώ και λίγο καιρό, αλλά κανείς δεν μπορούσε να βρει κάτι που θα το αντικαθιστούσε. Ο Barber είναι ο πρώτος όλων που αποκήρυξε δημόσια το highlighter, αλλά και οι Linda Cantello και Giorgio Armani αποδέχονται σταδιακά την τάση αυτή. Και φυσικά για να μην υπάρξει σύγχυση, δεν αναπαράγεται το μήνυμα του anti-glow. « Νομίζω ότι ο όρος έχει απαχθεί μέχρι το σημείο του να μοιάζουμε με τον Tin Man στον Μάγο του Οζ», εξηγεί η Cantello. «Η λάμψη δεν έχει αν κάνει με τους μεταλλικούς τόνους, παρά μόνο με το λαμπερό δέρμα. Τώρα, με τις νέες τεχνολογίες στις πούδρες, μπορείτε να έχετε ταυτόχρονα ματ και φωτεινό δέρμα». Ο μακιγιέρ Alex Babsky, επίσης υποστηρικτής της πούδρας, λέει « Η νέα τάση αυτή αντιπροσωπεύει την επιθυμία μας για απλούστερη, πιο σικ αισθητική στο μακιγιάζ. Το Make-up πλήρης κάλυψης και το contouring που είναι παντού στο instagram ήταν αναπόφευκτο να απορριφτεί κάποια στιγμή».

Η ιδέα της επαναφοράς της πούδρας στον κόσμο της ομορφιάς έχει τραβήξει την προσοχή. Οι μακροχρόνιοι υπαινιγμοί περί γήρανσης και μη ενυδατικής φόρμουλας έχουν χάσει πια την ισχύ τους. Τώρα υπάρχει σειρά από πούδρες νέας γενιάς που είναι πιο εξελιγμένες από τις παλαιότερες, με καινοτόμα συστατικά και φόρμουλες για ιδανικό φινίρισμα.  Αυτές οι υπέροχες νέες κυκλοφορίες, ενυδατώνουν, λειαίνουν και κάνουν ματ την επιδερμίδα ενώ παράλληλα χαρίζουν λάμψη. Η μακιγιέρ Mary Greenwell προσθέτει «οι πούδρες έχουν βελτιωθεί. Η τεχνολογία τους πια είναι εξαιρετική και αφήνει το δέρμα λαμπερό και φυσικό». Ή με τα λόγια της Charlotte Tillbury, το αποτέλεσμα είναι σαν την Liv Tyler  στο Lord of the Rings, μία νεραϊδένια λάμψη στο δέρμα σας σαν μαγικό, αιθέριο φίλτρο.

 

Μετά το δείπνο, ρωτήσαμε τον Barber ποιο είναι το μυστικό του για το ιδανικό ματ λουκ. «Όλα έχουν να κάνουν με την σωστή πούδρα και την ακριβή τοποθέτηση της, δηλαδή ανάμεσα στα φρύδια και στα πλάγια της μύτης, δίνοντας αέρα γαλλικής φινέτσας». Συμφωνήσαμε πως ποτέ δεν είδαμε τις Γαλλίδες να φορούν έντονο highlighter. Και φυσικά μας διαβεβαίωσε και ο Barber πως έχουμε δίκιο. «Η λάμψη στο πρόσωπο τους προέρχεται καθαρά από την πούδρα που δίνει και ένα πιο αριστοκρατικό αποτέλεσμα. Για έμενα, αυτός είναι ο σύγχρονος σωστό τρόπος», κατέληξε.

Αν θέλετε να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για μακιγιάζ, επισκεφτείτε το site ikonomakis.gr για να βρείτε μεγάλη ποικιλία στις καλύτερες τιμές.

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.