4 ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on December 12, 2019

βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, πιθανότατα έχει τύχει να βάψετε και το δέρμα σας. Επειδή δεν έχει σημασία πόσο προσεκτική είστε, γιατί η βαφή των μαλλιών λερώνει επομένως μερικές φορές δεν μπορείτε να αποτρέψτε να χυθεί λίγο προϊόν στο λαιμό, στο κεφάλι ή στα αυτιά σας.

Παρόλο που η πρόληψη είναι πάντα καθοριστική, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Εδώ είναι τέσσερις δοκιμασμένες μέθοδοι για να αφαιρέσετε τη βαφή μαλλιών από το δέρμα με συστατικά που πιθανόν να βρίσκονται στο σπίτι. Συνιστούμε να αρχίσετε με τη λιγότερο επεμβατική μέθοδο, όπως το ελαιόλαδο και να χρησιμοποιήσετε και ένα ισχυρότερο, αν είναι τελικά απαραίτητο.

 

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο λειτουργεί καλά κατά τη διάσπαση των χρωστικών της βαφής χωρίς να είναι σκληρό ή να έχει επιπτώσεις στο δέρμα. Λειτουργεί καλύτερα αν παραμένει στο δέρμα όλο το βράδυ αν είναι δυνατόν και μετά ξεπλύνετε την περιοχή  με ζεστό νερό.

 

Οδοντόκρεμα

Εάν η μέθοδος με το ελαιόλαδο δεν έχει αφαιρέσει πλήρως τον λεκέ σας, ήρθε η ώρα να μετακινηθείτε σε μια ελαφρώς ισχυρότερη μέθοδο, την οδοντόκρεμα. Θέλετε μία σχετικά ρευστή οδοντόκρεμα και με πολλούς κόκκους.

Πώς λειτουργεί; Το κύριο δραστικό συστατικό στην οδοντόκρεμα είναι η μαγειρική σόδα, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως συστατικό που τραβάει τους λεκέδες. Εφαρμόστε μια ποσότητα οδοντόκρεμας απευθείας στην περιοχή και κάντε μασάζ σαν να κάνατε απολέπιση. Στη συνέχεια απλά ξεπλύνετε και σκουπίστε με απαλό βαμβακερό ύφασμα.

 

Ασετόν

Εντάξει, δεν συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ασετόν στο πρόσωπό σας ή οπουδήποτε κοντά στα μάτια σας, αλλά αν έχετε κηλίδες από βαφή μαλλιών στο λαιμό, τα χέρια ή πίσω από τα αυτιά σας, μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Βυθίστε ένα βαμβάκι στο προϊόν και τρίψτε απαλά πάνω από τον λεκέ. Ξεπλύνετε το δέρμα σας με νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα που απέμειναν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ειδικά μαντιλάκι που έχουν μια ελαφρώς τραχιά άκρη για να απομακρύνουν τους λεκέδες. Χρησιμοποιήστε τα με προσοχή όμως και εάν εμφανιστεί ερυθρότητα ή ερεθισμός, σταματήστε και ξεπλύνετε καλά την περιοχή.

WD-40

Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και ακόμα δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες που αμφιβάλλουμε ότι θα φτάσετε σε αυτό το σημείο για να είμαστε ειλικρινείς, καθώς οι άλλες μέθοδοι λειτουργούν πραγματικά, τότε είναι καιρός να βγάλουμε τα μεγάλα όπλα. Και πάλι, αυτή είναι μια βαριά πρόταση που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο πρόσωπό σας, αλλά αν έχετε λεκέδες βαφής στα χέρια σας, τότε το WD-40 μπορεί να κάνει θαύματα.

Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα στα χέρια σας και τρίψτε την περιοχή. Ta-da! Αυτοί οι ενοχλητικοί λεκέδες θα φύγουν.

Βαφές μαλλιών μπορείτε να βρείτε στο eshop μας, ikonomakis.gr

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ