VIEW CART Continue shopping

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on November 17, 2019

Φαγητό, ποτό, άσκηση.  Είμαστε γεμάτοι από καλές σκέψεις όταν πρόκειται για την υγεία και την ευημερία μας, αλλά η αλήθεια είναι πως αν εφαρμόσετε τις ίδιες αρχές που σκεφτόσαστε για το σώμα σας, στο δέρμα σας, ίσως καταλήξετε σε μια πιο καθαρή επιδερμίδα . Δεν είναι αστείο. Εάν έχετε δυσκολευτεί με τα σημάδια και έχετε δοκιμάσει κάθε προϊόν ή δερματολόγο που υπάρχει, αυτό που ίσως πραγματικά πρέπει να αρχίσετε κάνετε είναι να σκεφτείτε το δέρμα σας σε καλύτερη δυνατή του κατάσταση.Είναι μια ιδέα που πρόσφατα ήρθε στο μυαλό μου, αναφορικά με το Λος Άντζελες. «Υπάρχει πολύ περισσότερη πρόσβαση σε θεραπευτές και επαγγελματίες του χώρου ευεξίας σε μέρη όπως το Λος Άντζελες, καθώς υπάρχει μια πολύ μεγάλη κοινότητα εκεί και ως αποτέλεσμα έχει εντρυφήσει ο καταστηματάρχης σε προϊόντα και καταστήματα για να καλυφθεί τη ζήτηση», λέει η Giselle La Pompe-Moore, beauty guide και ιδρύτρια του Project Ajna, περισσότερα για το οποίο θα αναφέρουμε αργότερα.

 

Τα πράγματα σίγουρα αλλάζουν εδώ. Τον περασμένο μήνα, έλαβα ένα κουτί από μία εταιρία. Η μάρκα στην οποία απευθύνθηκα για τα κεριά της και το αφρόλουτρο, έφερε στο παιχνίδι και πραγματικά τελετουργικά για ομορφιά, όπως ένα τετράδιο ευχών.

Και η διαδικασία πηγαίνει κάπως έτσι: Σκίζετε ένα φύλλο χαρτιού από το βιβλίο ευχών, γράφετε την επιθυμία ή την πρόθεσή σας, το διπλώνετε, του βάζετε φωτιά και το ρίχνετε στο πιάτο των επιθυμιών. Εκτός από την απελευθέρωση των ροδιών και των καρπουζιών για ηρεμία και ευδαιμονία, η μαγεία προέρχεται από αυτή την καλή σας πρόθεση που γράψατε και voilà,  οι επιθυμίες σας γίνονται πραγματικότητα. Αυτή είναι η ιδέα, ούτως ή άλλως.

  

Μιλάτε σοβαρά τώρα;

Σίγουρα μπορεί να σας θυμίζει παραμύθια, αλλά η La Pompe-Moore είναι τόσο πεπεισμένη για τη σχέση μεταξύ της κατάστασης του νου και του δέρματός σας, που δημιούργησε μια επιχείρηση πίσω από την ιδέα αυτή.

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τελετουργιών, διαλογισμού του δέρματος, θεραπείας ενέργειας και reiki, ο στόχος της είναι να επιδιορθώσει τη σχέση που έχετε με το δέρμα σας ώστε να το προτρέψετε να ξεκινήσει να θεραπεύεται.

«Έτσι συχνά, εστιάζουμε στο φυσικό όταν πρόκειται για την υγεία του δέρματος, αλλά η σύνδεση μυαλού-δέρματος είναι πολύ πιο ισχυρή από όσο νομίζαμε. Μπορείτε να το  δείτε αυτό από τις επιδράσεις που έχει το άγχος στο δέρμα. Μελέτες δείχνουν ότι οι φλεγμονώδεις καταστάσεις που σχετίζονται με το νευρικό σύστημα μας, όπως η ακμή, η ψωρίαση και η δερματίτιδα μπορούν να ενεργοποιηθούν από την αύξηση του στρες στο σώμα. Είτε είναι καθημερινό άγχος ή καταπιεσμένα συναισθήματα, ο στόχος μου είναι να χρησιμοποιήσω το μυαλό για να δουλέψω, να ξεπεράσω αυτά τα συμπτώματα και να παράσχω εργαλεία για να βελτιώσω το δέρμα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά», λέει η La Pompe-Moore

Ακόμα και οι παθολόγοι είναι επί σκέψεων και οι ψυχοδερματολόγοι είναι πια ένα κοινό στάδιο παραπομπής για τους γιατρούς που ασχολούνται με ασθενείς που έχουν προβλήματα του δέρματος. «Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τουλάχιστον το 30% των ασθενών με δερματικά προβλήματα έχουν ένα υποκείμενο ψυχολογικό πρόβλημα», λέει η Ellie Cannon συγγραφέας.

«Οι περιπτώσεις άγχους αυξάνονται γενικά λόγω του γρήγορου τρόπου ζωής του 21ου αιώνα και αυτό επηρεάζει το δέρμα των ανθρώπων», λέει ο Cannon.

  

Πως δουλεύει η θεραπεία αυτή;

Με τη La Pompe-Moore, ξεκινάμε με μια συνεδρία για το δέρμα, για να εξευρεθεί ο χώρος στον οποίο βρίσκεστε διανοητικά. Ο στόχος είναι να καταλήξετε να αγαπάτε την επιδερμίδα την οποία έχετε και να φτάσετε στο σημείο που θα συνεργαστεί μαζί σας για τελετουργίες, είτε πρόκειται για κρυστάλλους είτε για τη δημιουργία ενός ιερού χώρου για να εκτελέσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και για διαλογισμό του δέρματος με την χορήγηση μασάζ προσώπου. Παράλληλα με την ενεργειακή θεραπεία και το reiki για να ωφελήσετε το σωματικό, πνευματικό, συναισθηματικό και πνευματικό σας επίπεδο, θα φύγετε έπειτα με πρακτικές διαλογισμού, ήχου και εργασίας που θα σας βοηθήσουν να αυτο-θεραπεύεστε.

«Εάν βρείτε ότι βγάζετε κάποιο σπυράκι πριν από ένα αγχωτικό συμβάν, αντί να πηγαίνετε κατευθείαν στη λειτουργία fix-it και να εφαρμόζετε μία κρέμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα διασκεδάζοντας ή ακούγοντας χαλαρό μουσική», συνιστά η La Pompe –Moore. Η λογική πίσω από αυτό είναι ότι κατά τη διάρκεια του διαλογισμού τα μοτίβα των εγκεφαλικών σας κυμάτων είναι πιο αργά και έτσι θα ηρεμήσουν και θα χαλαρώσουν τις ορμόνες του στρες που προκαλούν αυτές τις φλεγμονές.

Η Becky Symes, ειδικός στη θεραπεία της επιδερμίδας και προπονητής ιδρύτρια αντίστοιχων προϊόντων για τέτοιες θεραπείες, , συμφωνεί. Παράλληλα με τη συνεργασία με την Giselle La Pompe-Moore δημιούργησε επίσης τη δική της σειρά περιποίησης επιδερμίδας βασισμένη στο νου πάνω από το ήθος των υλικών.

 

«Ξεκίνησα την εταιρία αφού οι αγώνες μου σχετικά με την ορμονική ακμή μου είχαν αφήσει με κακή εμφάνιση του δέρματος μου και μία άσχημη σχέση με τον εαυτό μου. Με τα χρόνια το ταξίδι μου για το δέρμα με έκανε να αφήσω την ενασχόληση με τις ρωγμές και τα σημάδια και εστίασα περισσότερο στην αναζήτηση της ψυχικής μου υγείας, στο πώς αντιμετωπίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη», λέει η Symes.

Η σειρά της σχεδιάζεται γύρω από τις τρεις θεραπείες για το δέρμα που λειτουργούν ως σημείο καθοδήγησης: λάμψη, ισορροπία και θρέψη.  Η ιδέα είναι ότι, θέτοντας μία επιθυμία, φυσικά αρχίζουμε να την χρησιμοποιούμε ως κατευθυντήριο σημείο. Από εκεί, αυτή η καλή πρόθεση όχι μόνο θα μας βοηθήσει να είμαστε πιο θετικοί προς τα προβλήματα του δέρματος, αλλά θα επηρεάσει και επίσης πράγματα όπως η επιλογή καλύτερων τροφών για την τροφή μας, ή η δέσμευση μας στο να διαθέτουμε περισσότερες ώρες για ύπνο.

Τα συστατικά μπορεί να μην είναι εμφανή;

Μπορεί να είναι δελεαστικό να επιστρέψετε στο σαλόνι ομορφιάς σας τώρα που έχετε ένα μάντρα που έχετε θεμελιώσει, αλλά η ολιστική επούλωση διαχέεται και στα προϊόντα. Στη εταιρία της η Becky χρησιμοποιεί κρυστάλλους για να υποστηρίξει τη θεραπεία της επιδερμίδας σας. «Ένας από τους λόγους είναι επειδή οι κρύσταλλοι έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τη συχνότητα δόνησης των συστατικών των προϊόντων», εξηγεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν προφανώς να αυξήσουν τον κυτταρικό κύκλο για μια ομαλότερη όψη δέρματος καθώς και να βοηθήσουν το δέρμα να δέχεται πιο εύκολα συστατικά μαζί με τους κρυστάλλους.

 Ακόμα και οι κρύσταλλοι έχουν μελετηθεί προσεκτικά για να εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα είναι κατάλληλα τόσο για τις δερματικές όσο και για τις συναισθηματικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, η σειρά λάμψης , που έχει σχεδιαστεί για περιπτώσεις όπου το δέρμα σας είναι λίγο χαλαρό, δεν περιλαμβάνει μόνο το rose hip και το έλαιο κολοκύθας για να θρέψει και να ενισχύσει την ακτινοβολία αλλά το Rose Quartz που συμβολίζει την αποδοχή και την ευγένεια. Άλλες πηγές είναι το Smokey Quartz για τη γείωση της ενέργειας και την προστασία από την αρνητική αυτοκριτική και το Jade για την ηρεμία στο δέρμα και την ψυχή.

Φυσικά, η τάση κρυστάλλινης φροντίδας του δέρματος έχει μπει δυναμικά στον χώρο  τα τελευταία δύο χρόνια. Οι δερματολόγοι όπως ο Nichola Joss έχουν από καιρό ριψοκινδυνεύσει για το χαλαζία και το reiki, ενώ η Lisa Franklin έχει συμπεριλάβει το πολύτιμο λίθο μαζί με τα συστατικά της επιστήμης και των εργαστηρίων στη νέα σειρά προϊόντων κατά της ρύπανσης.

«Αυτές οι πολύτιμες πέτρες ροζ χαλαζία είναι πολύ θεραπευτικές, αναζωογονούν το τσάκρα της καρδιάς και κρατώντας το ανοιχτό στην αγάπη, στην εμπιστοσύνη και στην πίστη. Έχουν επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες, για αυτό το χρησιμοποιώ σε όλα τα προϊόντα μου και θεραπείες προσώπου», εξηγεί η Franklin.

 

Δεν είναι κρύσταλλοι.

Αυτά τα δώρα καλής πρόθεσης δεν προέρχονται μόνο από κρυστάλλους. Είναι μια νέα σειρά που προωθεί τα προϊόντα της ως κάτι περισσότερο από μία απλή περιποίηση δέρματος. Με την έγχυση ενέργειας reiki στα προϊόντα τους, πιστεύουν ότι οι θετικές θεραπευτικές δονήσεις βοηθούν στην απομάκρυνση κάθε αρνητικής ενέργειας που θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τον οργανισμό. Απαλλαγείτε από τον αρνητισμό και όταν τα εφαρμόσετε, θα αισθανθείτε ήρεμοι, αναζωογονημένοι και συνδεδεμένοι με το σώμα σας μέσω της θεραπείας του δέρματός σας.

Μία σειρά του brand, έχει δημιουργηθεί με βάση τις αρχές της κινεζικής ιατρικής και κάθε οργανικό έλαιο, κρέμα και βάλσαμο υπόκεινται σε προσευχή, διαλογισμό και μουσική πριν φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών. Ομοίως, ο Denise Leicester, ιδρυτής της μουσικής Ila Apothecary και της Soul Medicine, χρησιμοποιεί ψαλμούς θεραπείας για να ευλογεί τα προϊόντα. Παρέχοντας μια φυσική, πνευματική και συναισθηματική εμπειρία, επισκεφθείτε ένα spa για να ξεκινήσετε βελτιώνοντας την διάθεσή σας και την ψυχική σας ευεξία, μαζί με το δέρμα σας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ