VIEW CART Continue shopping

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on October 14, 2019

Σταματήστε να της πειράζετε πια.

Η ψαλίδα, όπως η ακμή και οι ρυτίδες, είναι από τα μεγαλύτερα θέματα ομορφιάς των γυναικών. Αν δεν έχετε έναν κομμωτή  που μπορεί να ικανοποιεί στις ανάγκες σας ανά πάσα στιγμή, είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα βρείτε μερικές φθαρμένες άκρες που θα καταστρέψουν τη διάθεσή σας.

«Η ψαλίδα προκύπτει όταν τα μαλλιά σπάνε λόγω βλάβης στο παλαιότερο τμήμα της τρίχας», λέει ο κομμωτής Cash Lawless, ο οποίος συνεργάζεται με διασημότητες όπως η Bella Hadid και η Kylie Jenner. Αν δεν κάνει κανείς θεραπεία, «η ψαλίδα θα οδηγήσει σε αυτό  που οι περισσότεροι άνθρωποι λένε σπάσιμο, με την τρίχα να σπάει σε ένα μήκος που δεν είναι σχετικό με το μήκος των υπόλοιπων μαλλιών», λέει.

 


Αλλά μόνο και μόνο επειδή η ψαλίδα είναι τόσο συνηθισμένη που μπορεί να προκληθεί από φθορά ή απλά με την πάροδο των ετών, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζήσετε μαζί τους. Επειδή ήρθε το 2019, τα θαύματα του κόσμου καθιστούν δυνατή όχι μόνο την πρόληψη για την ψαλίδα, αλλά και την αντιμετώπισή της μόλις εμφανιστεί.

Τότε τι μπορείτε να κάνετε; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Πώς να αποφύγετε την εμφάνισή της.

Κολπάκι: Βουρτσίστε πιο έξυπνα, όχι πιο δυνατά.

Κάτι τόσο απλό όσο το χτένισμα των μαλλιών σας μπορεί να προκαλέσει ψαλίδα εάν είστε πολύ επιθετικοί. «Σταματήστε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας σαν να κόβετε ξύλο» λέει ο Cash. «Τα μαλλιά είναι ευαίσθητα, γι 'αυτό να τα αντιμετωπίζετε σωστά». Ένα κόλπο για να καταλάβετε αν το παρακάνετε με την ένταση στο βούρτσισμα είναι να ακούσετε τον ήχο που κάνει καθώς γλιστράει μέσα από τα μαλλιά σας. Αν είναι σχεδόν αθόρυβη, τότε το κάνετε σωστά. Εάν ακούτε έναν ήχο σαν να σπάει κάτι, τότε το παρακάνετε.

Εάν το ήρεμο βούρτσισμα ακούγεται σαν αδύνατο επίτευγμα εξαιτίας των κόμπων ανάμεσα στα μαλλιά σας, ξεκινήστε από το κάτω μέρος τους και προσπαθήστε να απομακρύνετε απαλά του κόμπους, αντί να προσπαθήσετε να ξεριζώσετε τα μαλλιά από το κεφάλι σας. Αν η βούρτσα σας συναντήσει εμπόδιο, σταματήστε και ξεκινήστε λίγο πιο κάτω.

 

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα εργαλεία για να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας. «Σας συνιστούμε μεταλλική τρίχα μαζί με μικρό χτένι», λέει ο Cash. «Αυτά τα δύο προϊόντα θα μειώσουν σημαντικά τη φθορά και την τριβή».

Κολπάκι: Προσέξτε στη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας.

Ναι, η θερμοκρασία στην ισιωτική έχει πραγματικά σημασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμότητα, τόσο περισσότερη ζημιά θα προκαλέσει και δεν χρειάζεται να έχουμε 450 βαθμούς για να ισιώσουμε το μαλλί μας. Ο Cash συνιστά να μειώσετε τη θερμοκρασία του εργαλείου σας σε 285 βαθμούς και να δείτε πως γίνεται η δουλειά. Αν όχι, μπορείτε να αυξήσετε αργά τη θερμότητα έως ότου λάβετε τα αποτελέσματα που θέλετε. «Θα χρειαστεί να πάρετε μικρότερα τμήματα μαλλιού με την χαμηλότερη θερμοκρασία και μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά εμπιστευθείτε με, αν μπορέσετε να κρατήσετε τη θερμότητα κάτω από τους 350, τότε δεν θα έχετε ψαλίδα», λέει.

Κολπάκι: Βάλτε θερμότητα στα μαλλιά σας μόνο όταν είναι καθαρά.

«Τα περισσότερα έλαια μαζί με την θερμότητα δεν δουλεύουν καλά στα μαλλιά», λέει ο Cash. «Εάν, για παράδειγμα, αφήνετε τυχαία το μαλακτικό στα μαλλιά σας ή δεν το ξεπλένετε καθόλου, ίσως να ψήνετε τα μαλλιά σας αντί να τους δίνεται σχήμα», πράγμα που σημαίνει ψαλίδα στα άκρα. Έτσι βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει σωστά όλα τα πλεονάζοντα έλαια και τη συσσώρευση προϊόντων προτού κάνετε styling στα μαλλιά σας.


Πώς να απαλλαγείτε από αυτήν.

Κολπάκι: Να είσαι ελαστικές με αυτές.  

Δεν χρειάζεται να τους γράψετε σημείωμα αγάπης, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να τις πειράζετε, να τις ξεφλουδίζετε ή να τις σχίζετε. «Όταν κόβετε τα μαλλιά στα άκρα, χρησιμοποιείτε τριβή και αφαιρείτε την επιδερμίδα, μαζί με τη δύναμη που βάζετε για να κόψετε την τρίχα», λέει ο Cash για την κακή σας συνήθεια. «Όταν τεντώνετε και σπάτε το άκρο, στρώνετε ουσιαστικά το κόκκινο χαλί για να καλωσορίσετε περισσότερη ψαλίδα όλο και πιο ψηλά στα μαλλιά σας».

Κολπάκι: Πάρτε ένα ειδικό ψαλίδι.

Δυστυχώς, ο μόνος πραγματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από την ψαλίδα είναι να την κόψετε. Επειδή τα μαλλιά έσπασαν, δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να ξανά ενωθούν. Αλλά αν δεν είστε φαν του κουρέματος και προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, ζητήστε από τον κομμωτή σας να δοκιμάσει το ξεσκόνισμα των μαλλιών, μια τεχνική που αφαιρεί την ψαλίδα χωρίς να θυσιάζει το μήκος.


Πώς να την κρύψετε.

Κολπάκι: Επενδύστε σε κάποιο προϊόν.

Έχετε ψαλίδα. Μέχρι το επόμενο κούρεμα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να την κρύψετε με τα σωστά προϊόντα. Εάν παρατηρήσετε ψαλίδα μόλις τελειώσετε το styling τα μαλλιά σας, απαλύνετε την φθαρμένη τρίχα με λίγο ορό.

Κολπάκι: Ενυδατώστε τις άκρες σας.

Εάν τα άκρα σας έχουν ήδη χωριστεί, δώστε τους έναν τόνο από χημικά στα σαμπουάν και κλιματιστικά που θα σας κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Ο Cash προτιμάει σειρές που περιέχουν αμινοξέα και ενυδατικούς παράγοντες που βοηθούν στον περιορισμό της ζημιάς.

Κολπάκι: Βάλτε την μάσκα στην ζωή σας.

Εάν δεν ψάχνετε να εξαντλήσετε τόνους χρημάτων για νέα προϊόντα styling, δοκιμάστε μια μάσκα στο σπίτι για να αναπληρώσετε τα χαμένα θρεπτικά συστατικά από τα ξηρά, σπασμένα μαλλιά. Ο Cash υποστηρίζει τις μάσκες με έλαιο καρύδας οι οποίες αφήνουν τα μαλλιά λαμπερά και απαλά μετά από κάθε χρήση. Αλλά απλά θυμηθείτε να ξεπλύνετε το προϊόν εντελώς πριν χρησιμοποιήσετε εργαλείο με θερμότητα.


Για προϊόντα για τα μαλλιά μπορείτε να μπείτε στο site ikonomakis.gr. Μπορείτε επίσης να κλείσετε ένα ραντεβού στα κομμωτήρια IKONOMAKIS HAIR AND BEAUTY EXPERTS στο Χαλάνδρι ώστε να έχετε επαγγελματικό κούρεμα για να ξεφορτωθείτε την ψαλίδα.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ