ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΑΣ ΣΕ 4 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on October 16, 2019

Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι τα πινέλα σας είναι σίγουρα πολύ βρόμικα τώρα που μιλάμε.

Το μόνο καθήκον πιο αποθαρρυντικό από τον καθαρισμό του δωματίου σας είναι το πλύσιμο των πινέλων μακιγιάζ σας. Είναι εύκολο να περάσετε μέρες / εβδομάδες / πραγματικά δεκαετίες χωρίς να τα καθαρίσετε, γιατί ειλικρινά, ποιος έχει τον χρόνο ή την υπομονή; Αλλά η αλήθεια είναι μία. Τα πινέλα που δεν καθαρίζονται, εκτός από το ότι είναι εστία μικροβίων που προκαλούν ακμή, την ίδια στιγμή η συνεχής συσσώρευση προϊόντων μπορεί να καταστρέψει τις τρίχες με την πάροδο του χρόνου. Και ακμή και κατεστραμμένα πινέλα; Δεν νομίζω ότι το χρειαζόμαστε αυτό.

Ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τα πινέλα σας, θα πρέπει να τα καθαρίζετε οπωσδήποτε από κάθε μέρα έως μία φορά το μήνα. Ναι, καθημερινά. Αλλά μην φοβηθείτε γιατί με ένα συνδυασμό εύκολων τεχνών και ευρηματικών προϊόντων, ακόμη και όσοι βαριούνται πολύ μπορούν να πλύνουν εύκολα τα εργαλεία τους. Πάρτε έτσι την τσάντα μακιγιάζ σας και ακολουθήστε τα τέσσερα εύκολα βήματα. Υποσχόμαστε ότι δεν θα είναι τόσο κακό.

 

  • Σωστός καθαρισμός

Πρώτον, θέλετε να επιλέξετε το σωστό καθαριστικό που δεν θα καταστρέψει τα πινέλα σας. Πολλές μάρκες πωλούν προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για βούρτσες μακιγιάζ, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και ένα απαλό σαμπουάν για μωρά. Απλώς ρίχνετε λίγο σαπούνι είτε στο χέρι σας, είτε σε ένα πιάτο είτε σε ειδική επιφάνεια καθαρισμού, στη συνέχεια στροβιλίζετε ελαφρώς την υγρή βούρτσα πάνω στην επιφάνεια, ξεπλένετε και επαναλαμβάνετε μέχρις ότου οι τρίχες είναι απολύτως καθαρές.


Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να γεμίσετε το νεροχύτη και να αφήσετε τις βούρτσες να μουλιάζουν, με τις λαβές τους και όλα. Όχι μόνο το νερό θα κάμψει το ξύλο με την πάροδο του χρόνου, αλλά θα διεισδύσει επίσης στη βάση των τριχών και θα χαλαρώσει τη κόλλα. Ξέρετε πόσο ενοχλητικό είναι όταν φτιάχνει τέλειο το foundation σου και βρίσκεις έπειτα μια τρίχα στο μάγουλό σου. Αν αφήνετε τα πινέλα να μουλιάζουν δεν θα βρείτε απλά μία, αλλά δώδεκα τρίχες. Καθόλου καλό.

 

  • Conditioner

Ακριβώς όπως τα μαλλιά στο κεφάλι σας, οι τρίχες στα πινέλα μακιγιάζ σας χρειάζονται  λίγο προετοιμασία κάποιες φορές για να διατηρηθούν οι τρίχες απαλές. Η beauty vlogger Nicole Guerrero αναμιγνύει ελαιόλαδο με το σαπούνι της για να μην έχουν τα πινέλα της μετά το στέγνωμα αίσθημα σαν άχυρο.. Απλά φροντίστε να ξεπλύνετε καλά το λάδι και το σαπούνι πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

 

  • Αναδιαμόρφωση του σχήματος τους

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να «σκουπίσετε» απαλά τις τρίχες και να απομακρύνετε το υπερβολικό νερό. Επειδή όλη η υγρασία, το τρίψιμο και η πίεση μπορούν να αλλάξουν το σχήμα των τριχών σας, θα πρέπει να τα αναδιαμορφώσετε πριν ξεκινήσετε να τα στεγνώνετε. Οι φθαρμένες τρίχες δεν έχουν καλή απόδοση.  Μπορείτε να δείτε στο Youtube βιντεάκια όπου σαν συνιστούν την περιτύλιξη των άκρων των πινέλων σε ειδικά προστατευτικά με μικρές τρύπες, τα οποία επιτρέπουν τη ροή του αέρα διατηρώντας παράλληλα τις τρίχες σφιχτές και διαμορφωμένες.

 

  • Σωστό στέγνωμα

Ο στόχος κατά το στέγνωμα των πινέλων σας είναι να αποφύγετε τη διοχέτευση νερού στην κόλλα στη βάση των τριχών. Θυμηθείτε, χαλαρή κόλλα σημαίνει χαλαρές τρίχες, που οδηγούν σε κατεστραμμένα πινέλα, οπότε μην τα βάζετε όλα σε ένα δοχείο όλη μέρα κάθε μέρα. Δοκιμάστε ένα ειδικό ράφι με θήκες για να στεγνώνουν ή μία διπλωμένη πετσέτα, όπως θα δείτε σε πολλά βίντεο στο internet.

Για να βοηθήσετε τις τρίχες να στεγνώσουν τελείως, διπλώστε τις άκρες της πετσέτας σας μερικές φορές για να δημιουργήσετε μια ελαφριά κλίση, στη συνέχεια τοποθετήστε τις βούρτσες πάνω στην πετσέτα με τις λαβές προς την διπλωμένη άκρη, έτσι ώστε το νερό να τρέχει προς τα κάτω και μακριά από την κόλλα.

Δώστε στα πινέλα σας μερικές ώρες για να στεγνώσουν, ή ιδανικά αφήστε τα όλο το βράδυ. Μόλις στεγνώσουν τελείως, περάστε τις τρίχες πάνω από το χέρι σας για να χαλαρώσετε απαλά το σχήμα έως ότου φαίνονται σαν καινούρια. Δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολο.


Μπορείτε να βρείτε πινέλα και προϊόντα μακιγιάζ στο site ikonomakis.gr.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ