HIGHLIGHTS Ή LOWLIGHTS; - ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on January 26, 2020

Η πρώτη φορά που άκουσα τον κομμωτή μου να χρησιμοποιήσει τη λέξη "lowlights", υπέθεσα ότι ήταν απλώς μια διαφορετική λέξη για τα highlights. Στην πραγματικότητα? Τα lowlights και τα highlights είναι δύο πολύ διαφορετικές τεχνικές και, αν και συχνά χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, και αφήνουν τα μαλλιά σας με εντελώς διαφορετικά vibes. Έτσι, για να πάρετε μια οριστική απάντηση στο τι ακριβώς είναι και γιατί ολοένα και περισσότερες γυναίκες τα προτιμούν, συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές πληροφορίες.

 

Τι είναι τα lowlights και πώς διαφέρουν από τα highlights;

Με απλά λόγια, τα βασικά στοιχεία της τεχνικής είναι βαμμένα ή ξανοιγμένα τμήματα που είναι πιο ανοιχτά από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας ή το χρώμα των μαλλιών της  βάσης.

"Τα lowlights είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε διάσταση στο χρώμα των μαλλιών σας, ειδικά εάν κοιτάτε να μειώσετε τις υπερβολικά ξανθιές ή υπογραμμισμένες τρίχες", λέει η Meri Kate O'Connor, color expert στο Salon Tabb & Sparks στη Σάντα Μόνικα. "Είναι επίσης τέλεια για την συγκάλυψη των γκρίζων τριχών χωρίς να χρειαστεί να βάψετε όλα τα μαλλιά σας".

 

Μπορείτε να αποκτήσετε highlights και lowlights ταυτόχρονα;

Ναι! Και οι περισσότεροι πραγματικά αυτό προτιμούν. Εκτός αν θέλετε πολύ έντονη αντίθεση, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να επιλέξει ο κομμωτής σας να συνδυάσει το χρώμα με highlights και lowlights, είτε είναι τοποθετημένες κατά μήκος των ριζών σας για ένταση ή σε όλη την τρίχα σας για πρόσθετη υφή. Αυτή η κρεμώδης, άριστα αναμεμιγμένη ξανθιά απόχρωση που βλέπετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα (σκεφτείτε: Margot Robbie και Σόφια Ρίτσι) είναι συνήθως αποτέλεσμα ενός highlight και lowlight combo. Βγάζει νόημα, έτσι;

 

Υπάρχουν χρώματα τρίχας που δεν πρέπει να επιλέξουν lowlights;

Το καλύτερο πράγμα με τα lowlights είναι πως μπορεί να ταιριάξει σε όλεε τις αποχρώσεις μαλλιών. "Εφόσον οι ανταύγειες έχουν διαμορφωθεί σωστά, μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών", λέει η O'Connor. Ωστόσο, μην παρασυρθείτε. Αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία, δεν είστε επαγγελματίας με άλλα λόγια, πιθανότατα δεν θέλετε να προσπαθήσετε να το πετύχετε στο σπίτι. Τα highlights και lowlights είναι τεχνικές που συνήθως δεν έχουν καλή κατάληξη όταν τις δοκιμάζετε στο σπίτι.

 

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε; Εφόσον οι ανταύγειες αυτές συνδυάζονται με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας, είναι συνήθως πιο χαμηλά σε συντήρηση από τις άλλες τεχνικές των μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα μακροπρόθεσμα (σκεφτείτε: θα χρειαστείτε συντήρηση κάθε δύο έως τέσσερις μήνες, έναντι των τυπικών έξι έως οκτώ εβδομάδων που χρειάζονται οι κλασικές ανταύγειες).

 

Πώς φροντίζετε τα lowlights;

Μιλώντας για touchups, ο καλύτερος τρόπος για να επεκτείνετε τη ζωή των lowlights σας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε εξαιρετική φροντίδα στο σπίτι. Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν χωρίς χρώματα και χωρίς θειικό οξύ για να αποφύγετε το ξεθώριασμα των lowlights σας όταν λούζεστε (το οποίο πλέον θα  πρέπει να είναι όσο πιο σπάνιο γίνεται αν θέλετε το χρώμα σας να διαρκέσει) μαζί με προστατευτικό προϊόν για την θερμότητα πριν στεγνώστε τα μαλλιά σας ή τους κάνετε styling (ζεστά εργαλεία = υπερβολικά σκληρά με το χρώμα των μαλλιών σας).

 

Εάν θέλετε να προσθέσετε μια νέα διάσταση στο φυσικό ή βαμμένο χρώμα των μαλλιών σας, τα lowlights είναι μια εξαιρετική επιλογή - εφόσον εμπιστεύεστε τους επαγγελματίες στον χώρο. Και δεδομένου ότι οι ανταύγειες αυτές είναι συνήθως αρκετά αναμειγμένες με το χρώμα σας και αφήνουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, είναι μια τάση αρκετά χαμηλού κινδύνου.

 

Αν θέλετε να τολμήσετε κι εσείς αυτή την τεχνική, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε το ραντεβού σας στα Ikonomakis κομμωτήρια και να εμπιστευτείτε τους έμπειρους Color experts. Και για να διατηρήσετε το νέο τέλειο χρώμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο; Εξοπλιστείτε με τα επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που θα βρείτε στο eshop μας, ikonomakis.gr!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ