ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΚΡΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on December 12, 2019

Θέλετε να αποκτήσετε πιο μακριά μαλλιά αλλά δεν μπορείτε να περιμένετε ; Αναζητούμε εδώ τα τελευταία trends ώστε να μακρύνουν τα μαλλιά σας όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ο μέγιστος ρυθμός με τον οποίον θα μακραίνουν τα μαλλιά μπορεί να είναι γενετικά προκαθορισμένος. «Για τους περισσότερους ανθρώπους ο ρυθμός αυτός είναι περίπου ένα εκατοστό τον μήνα και δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για να το επιταχύνετε», λέει η Anabel Kingsley, ειδικός επιστήμονας για τα μαλλιά σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. «Αλλά μπορείτε σίγουρα να εξασφαλίσετε πως οι τρίχες σας μεγαλώνουν όπως πρέπει χωρίς να πέφτουν πριν την ώρα τους».

 

Από το να βεβαιωθείτε πως τα μαλλιά σας είναι υγιή από την ρίζα έως τις άκρες μέχρι  την σωστή θρέψη τους εκ των έσω αν νοιάζεστε για αυτά, μπορείτε να βελτιστοποιήστε την ικανότητα των μαλλιών σας να μεγαλώνουν περισσότερο και πιο δυνατά με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό για εσάς. Ορίστε ο βήμα- βήμα οδηγός για να μακρύνετε τα μαλλιά σας.

Ένα υγιές τριχωτό συμβάλλει στα υγιή μαλλιά;

«Το τριχωτό της κεφαλής είναι το περιβάλλον από όπου τα μαλλιά μακραίνουν. Κατ επέκταση, η σωστή περιποίηση του είναι σημαντική αν θέλετε να είναι τα μαλλιά σας μακριά και δυνατά». Η Kingsley μας συστήνει να κάνουν θεραπεία στο τριχωτό μας με συχνό καθαρισμό, κάθε μέρα ειδικό toner και μία φορά την εβδομάδα απολέπιση με ειδική μάσκα για την επιδερμίδα του κεφαλιού.

Πρέπει να πάρω συμπληρώματα για να αυξήσω την ικανότητα των μαλλιών μου να μακραίνουν ;

Η εξασφάλιση σωστών επιπέδων από συγκεκριμένα ιχνοστοιχεία και μεταλλικά συστατικά θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη των τριχών και θα συμβάλλει στην προστασία από το σπάσιμο της τρίχας.

 

Ποια είναι τα καλύτερα συμπληρώματα για τα μαλλιά;

Το φουλβικό οξύ. Η Shabir Daya, φαρμακοποιός και συν ιδρύτρια της Victoria Health μας λέει, « μία έρευνα με προϊόντα που περιέχουν το οξύ αυτό είχε ως αποτέλεσμα σημαντική αύξηση της πυκνότητας στα μαλλιά και βελτίωση της εμφάνισής τους».

Ο σίδηρος : «Οι ανεπάρκειες σε σίδηρο πλήττουν περίπου το 15% του πληθυσμού παγκοσμίως», οπότε είναι σημαντικό να προσθέσετε στην διατροφή σας τροφές που παρέχουν μεγάλα ποσά σιδήρου, σύμφωνα με την Daya

Βιοτίνη: «Η πρώτη υλη για την δημιουργία των μαλλιών είναι η κερατίνη άρα μία ανεπάρκεια βιοτίνης μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια των μαλλιών», λέει η Daya.

Ποια προϊόντα αυξάνουν κατά μεγάλο ποσοστό την ανάπτυξη των μαλλιών;

«Αν τα μαλλιά σας σπάνε, δεν θα καταφέρουν ποτέ να μεγαλώσουν πέρα από ένα συγκεκριμένο σημείο», λέει η Kingsley. Αξίζει να επενδύσετε σε προϊόντα που θα δυναμώσουν τα μαλλιά και θα τα κρατήσουν σε καλή κατάσταση. «Για να ελαχιστοποιήσετε το σπάσιμο, χρησιμοποιήστε μία φορά την  εβδομάδα μία θεραπεία πριν από το σαμπουάν και το conditioner σας», λέει. «Ενυδατώνουν την τρίχα, βελτιώνοντας την ελαστικότητά της και την αντοχή».

Επηρεάζει η δίαιτα την ανάπτυξη των μαλλιών;

Μία σωστή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την εμφάνιση μαλλιών και δέρματος. «Η πρωτεΐνη και οι υδατάνθρακες είναι το κλειδί για την διατήρηση σωστού κύκλου ανάπτυξης των μαλλιών», αναφέρει η Kinsgley, «οπότε σιγουρευτείτε πως περιλαμβάνετε τις δυο αυτές ομάδες συστατικών σε πρωινό και μεσημεριανό. Τα δύο αυτά γεύματα είναι τα σημαντικότερα της μέρας αναφορικά με τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνουν τα μαλλιά σας, τότε που η δαπάνη ενέργειας για την ανάπτυξή τους είναι και η μεγαλύτερη».

 

Πως θα έπρεπε να χτενίζω τα μαλλιά μου για να ενθαρρύνω την ανάπτυξή τους;

Σιγουρευτείτε πως διαλέγετε βούρτσα που δεν καταστρέφει το εξωτερικό στρώμα της επιφάνειας της τρίχας, ή αφήνει τα μαλλιά ευαίσθητα και με τάσεις φθοράς. Επιλέξτε, στρογγυλές πλαστικές βούρτσες  με ειδική βάση σαν μαξιλαράκι και αποφύγετε τις άγριες βούρτσες. Επίσης, ποτέ μην χτενίζετε τα μαλλιά σας από την ρίζα καθώς μπορεί αν προκληθεί τριβή στο τριχωτό και να σπάσει η τρίχα. Ξεκινήστε από τις άκρες και σταδιακά πηγαίνετε προς τα πάνω.

Πόσο συχνά πρέπει κανείς να κόβει τα μαλλιά του αν θέλει να τα μακρύνει;

Οι κομμωτές λένε πως πρέπει να έχετε ένα μικρό φρεσκάρισμα κάθε τρεις μήνες, καθώς έτσι απομακρύνονται οι φθαρμένες άκρες από τα μαλλιά χωρίς να χάνεται το μήκος. Ακολουθήστε αυτή την πρακτική μαζί με συχνές θεραπείες για τα μαλλιά για αποφυγή του σπασίματος και πάντα να χρησιμοποιείτε προϊόντα για προστασία της θερμότητας όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία styling που έχουν θερμότητα. Τέλος μια θεραπεία κερατίνης είναι θεμιτή καθώς προσθέτει κερατίνη στα μαλλιά.

Μπορείτε να βρείτε προϊόντα για τα μαλλιά στο eshop μας  ikonomakis.gr και να κλείσετε ένα ραντεβού στα κομμωτήρια IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS στο Χαλάνδρι για επαγγελματική περιποίηση για φθαρμένα μαλλιά, ώστε να ξαναβρείτε την χαμένη τους λάμψη.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ