HAIR GLOSS : ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 24, 2019

Εάν θέλετε να έχετε το αποτέλεσμα βαφής μαλλιών χωρίς όμως την δέσμευση του να τα βάφετε συχνά, το hair gloss είναι η λύση για εσάς. Όσο δεν ακλουθούμε τις συμβουλές των κομμωτών σχετικά με τα προϊόντα για τα βαμμένα μαλλιά ή τις επισκέψεις στο κομμωτήριο, κάποια στιγμή η τρίχα χάνει την λάμψη της και γίνεται ξηρή και αφυδατωμένη. Με λιγότερο από μία ώρα στο κομμωτήριο όμως, μπορείτε να αποκτήσετε τα λαμπερά, λεία μαλλιά που τόσο επιθυμείτε χωρίς την τεράστια περιποίηση που χρειάζεται η βαφή.

Η κομμώτρια Lucille Javier από το Sally Hershberger Salon της Νέας Υόρκης μας λέει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για αυτή τη θεραπεία.

Τι είναι το hair gloss;

Είναι μία προσωρινή θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει τόσο στην υγεία των μαλλιών σας όσο και στη βελτίωση της απόχρωσης τους. «Ανάλογα με το τι θέλετε να πετύχετε, μπορείτε να κάνετε τα πάντα με αυτό».

  

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι της θεραπείας αυτής;

«Το ημιμόνιμο hair gloss, είναι συνήθως μία επαγγελματική ουσία που αναμιγνύεται με κάποιο ειδικό προϊόν. Οι άμεσες χρωστικές μαλλιών έχουν απλώς χρωστική ουσία και ουσιαστικά λεκιάζουν τα μαλλιά», λέει η Javier. «Υπάρχουν πολλά hair gloss, ανάλογα με το χρώμα σας. Το πόσο συχνά θα κάνετε την θεραπεία καθορίζεται από το αν έχετε ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη βάση».

Μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση έναντι της βαφής;

«Ναι σίγουρα», λέει η Javier. «Εάν δεν έχετε πολλές γκρίζες τούφες, υπάρχουν τρόποι για να συνδυάσετε το χρώμα σας. Οι ξανθιές μπορούν σίγουρα να επωφεληθούν με διαφορετικούς τρόπους και να διαλέξουν διαφορετικούς τόνους, ακόμα και αν αφορά η αλλαγή μόνο στις άκρες των μαλλιών».

Πώς βοηθάει το gloss με την θαμπάδα στα μαλλιά και τον αποχρωματισμό της βαφής;  

Το gloss μπορεί να σας βοηθήσει να «ταιριάξετε» μια απόχρωση για να είναι πιο ομοιόμορφη, να σκουρύνετε ή να ανοίξετε το υπάρχον χρώμα. «Είναι δημιουργημένο ειδικά για τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη», προσθέτει. «Έχω πελάτες που απολαμβάνουν να έρχονται πιο συχνά, λόγω της λάμψης και της διακριτικής διαφοράς που αφήνει στα μαλλιά».

 

Αν και σας συμβουλεύει να ρωτήσετε το κομμωτή σας, η Javier δίνει τις ακόλουθες προτάσεις για βαμμένα μαλλιά:

Για κόκκινο / ξανθό της φράουλας : «Το κόκκινο χρώμα είναι ένα από τα χρώματα που ξεθωριάζουν πολύ γρήγορα». Θα κάνετε την θεραπεία ανάλογα με το πόση λάμψη έχει το χρώμα.  

Για σκούρο/ ανοιχτό ξανθό : «Ανάλογα με τον τόνο της τρίχας, σκεφτείτε όμως ότι τα γκρι-ξανθά ή τα πολύ ανοιχτά ξανθά μαλλιά πρέπει να γίνονται πιο συχνά».

Σκούρα μαλλιά: Η Javier λέει ότι οι σκούρες αποχρώσεις «μπορούν να κρατήσουν για  περισσότερο καιρό την θεραπεία».

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

«Μόνο πέντε με 30 λεπτά», λέει η Javier, προσθέτοντας ότι ελέγχει τακτικά τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επειδή τα μαλλιά του καθενός έχουν διαφορετική σύσταση.  «Ορισμένοι τύποι μπορούν να δεχτούν πιο γρήγορα την θεραπεία, αλλά ίσως κάποιος με πιο πυκνά μαλλιά να χρειαστεί περισσότερο χρόνο», εξηγεί.

 

Πόσο συχνά πρέπει να το κάνουμε;

Η Javier υποστηρίζει ότι εξαρτάται από το πόσο περίπλοκο είναι το χρώμα, αλλά τέσσερις έως έξι εβδομάδες είναι ένας καλός κανόνας. «Όσο περισσότερο gloss κάνετε, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοση του χρώματος».

Πόσο διαρκεί συνήθως το gloss;

«Διαρκεί περίπου ένα μήνα, ανάλογα το χρώμα βέβαια και χρησιμοποιώντας ειδικό conditioner για μαλλιά με χρώμα. Καλό είναι να λούζεστε με πιο δροσερό νερό για να διατηρηθεί το χρώμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Μπορείτε να μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε προϊόντα για βρείτε προϊόντα περιποίησης μαλλιών ή κλείστε ένα ραντεβού στα κομμωτήρια IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS στο Χαλάνδρι και να αφεθείτε στα χέρια των έμπειρων hair experts.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ