ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on December 11, 2019

Λοιπόν, έχετε δει πρόσφατα τα μίνι-ψυγεία  στους Λογαριασμούς των beauty bloggers στο Instagram γεμάτα από αρκετά προϊόντα ομορφιάς. Είναι σαγηνευτικό, ξέρουμε, και θα λέγαμε ψέματα αν δεν αποκαλύπταμε πως μας ώθησαν στο να ψάξουμε για τέτοια μίνι ψυγεία στο amazon. Αλλά πριν προσθέσουμε όλοι μαζί ένα (ή δύο;) στο καλάθι και ψύξουμε τα αγαπημένα μας προϊόντα ομορφιάς, είναι επιτακτική η ανάγκη να σταματήσουμε για μια στιγμή για να σιγουρευτούμε ότι είναι η σωστή κίνηση. Ποια προϊόντα ομορφιάς αξίζουν πραγματικά να μπαίνουν στο ψυγείο; Και είναι δυνητικά επιζήμιο αυτό για κάποιες από τις αγαπημένες μας φόρμουλες;

  

Απευθυνθήκαμε στον δερματολόγο της Νέας Υόρκης Dr. Joshua Zeichner για να μάθουμε ποια προϊόντα ομορφιάς θα πρέπει να κρατήσουμε στο ψυγείο σας. Ορίστε το τι μας είπε.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση προϊόντων ομορφιάς που διατηρούνται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες;

 

«Ένα δροσερό προϊόν, δίνει μια καταπραϋντική αίσθηση στο δέρμα, η οποία είναι χρήσιμη ειδικά αν έχετε ευαίσθητη ή ερεθισμένη επιδερμίδα», εξηγεί ο Zeichner. «Ειδικά σε άτομα που έχουν έκζεμα ή φαγούρα, ένα ψυχρό προϊόν μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την δυσφορία του εκζέματος».

Είναι αυτά τα προϊόντα ομορφιάς πραγματικά ωφέλιμα;

Σύμφωνα με την επαγγελματική γνώμη του Dr. Zeichner, η απάντηση είναι αμφίβολη. «Η ιδέα του να τοποθετήσετε τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος στο ψυγείο είναι δημοφιλής αυτή τη στιγμή, αλλά δεν γνωρίζουμε πραγματικά εάν οι ψυχρότερες θερμοκρασίες είναι πραγματικά ωφέλιμες», εξηγεί. «Τα περισσότερα προϊόντα είναι διαμορφωμένα για να είναι σταθερά σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορεί να είναι σε θέση να αντέξουν ακραίες θερμοκρασίες, τόσο ζεστές όσο και κρύες, αλλά αν δεν έχει δοκιμαστεί η φόρμουλα, δεν γνωρίζουμε την επίδραση της θερμοκρασίας στη σταθερότητα της σύνθεσης του προϊόντος».

  

Μπορούμε να βάλουμε όλα τα προϊόντα μας στο ψυγείο;

Προχωρήστε με προσοχή. «Τα εξειδικευμένα συστατικά όπως τα αντιοξειδωτικά, τα πεπτίδια και τα βότανα είναι πιο ακριβά και θέλουμε να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα τους. Πιθανότατα, οι ενυδατικές κρέμες να είναι σταθερές σε δροσερές θερμοκρασίες και οι φόρμουλες να μην διαταραχθούν». Για να είστε βέβαιοι ότι δεν καταστρέφετε τα πολύτιμα προϊόντα πρώτης ανάγκης σας, ο Zeichner συνιστά να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του προϊόντος σας ή να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα σχετικά με τη σταθερότητα του προϊόντος. «Μια κλίμακα εύρους θερμοκρασίας μπορεί ακόμη και να αναγράφεται στη συσκευασία», εξηγεί.

Όπως και να έχει αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε το trend και να βάλετε τα καλλυντικά σας και τις ενυδατικές σε ψυγείο. Μπορείτε να βρείτε προϊόντα ομορφιάς στο eshop μας ikonomakis.gr.

1 ΣΧΟΛΙΟ
ΑΠΟ Ιωάννα on December 13, 2019

Θέλω να παραγγείλω αυτό το ψυγείακι πόσο κοστίζει

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ