Ο ΣΩΣΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on December 11, 2019


Στα χείλη μας φαίνονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης, αλλά πάντα αδιαφορούμε για αυτά.

 

Τα χείλη συχνά δεν μπαίνουν μέσα στις συζητήσεις περί αντιγήρανσης. Ωστόσο, η απώλεια όγκου και οι γραμμές γύρω από το στόμα είναι μερικές από τις πρώτες ενδείξεις γήρανσης. «Ορισμένες βασικές αλλαγές εμφανίζονται στα χείλη με την πάροδο της ηλικίας», λέει ο Dr. Macrene Alexiades, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. Τα περισσότερα χείλη θα χάσουν τον όγκο τους με την πάροδο του χρόνου, αλλά οι γραμμές και οι ρυτίδες απαντώνται συχνότερα στους καπνιστές, εκείνους με ανοιχτό δέρμα και εκείνους με αυξημένη έκθεση στον ήλιο. «Οι γραμμές μπορεί επίσης να γίνουν πιο έντονες λόγω της μυϊκής κίνησης σε όσους καπνίζουν και σουφρώνουν τα χείλια τους όταν μιλούν», λέει ο Macrene. «Και πολλές φορές, μερικές γυναίκες αναπτύσσουν προ καρκινώματα στο χείλος». Έτσι εάν η τρέχουσα ρουτίνα φροντίδας των χειλιών σας περιλαμβάνει απλά ένα lip balm κάθε φορά που τα αισθάνεστε αφυδατωμένα, υπάρχει σίγουρα κάτι περισσότερο που θα μπορούσατε να κάνετε ώστε να φαίνονται νεότερα, φρέσκα και πιο γεμάτα. Εδώ, τρεις κορυφαίοι δερματολόγοι της Νέας Υόρκης διαχέουν τις συμβουλές και τα κόλπα για την αντί-γήρανση των χειλιών σας.

 

Τα serum για τα χείλη

Αυτά τα νέα, εμπλουτισμένα balms για τα χείλη παρέχουν συστατικά κατά της γήρανσης μαζί με την ενυδάτωση που πρέπει να έχουν τα χείλη, την οποία την χρειάζονται περισσότερο από ποτέ όσο μεγαλώνουμε. Παράγωγα ρετινόλης ως συστατικά σε προϊόντα έχουν αποδειχθεί πως αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και εξασθενούν τις σκοτεινές κηλίδες. Το πρόβλημα με το συστατικό αυτό, είναι ότι μπορεί να ερεθίσει τα χείλια σας αν εφαρμοστεί απευθείας πάνω σε αυτά, οπότε κρατήστε την ενυδατική σας κρέμα, που περιέχει ρετινόλη,  μακριά από το στόμα σας προς το παρόν. Επίσης το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια, αντιοξειδωτικά και έντονα ενυδατικά συστατικά όπως το έλαιο καρύδας αφήνουν τα χείλη σας να φαίνονται ξεκάθαρα πιο γεμάτα. «Μέσα σε λίγες μέρες έχετε θεαματικά αποτελέσματα και χωρίς βελόνα», λέει ο Dr. Macrene. «Η διέγερση τους με υαλουρονικό οξύ και κολλαγόνο, δίνει μια πιο φυσική εμφάνιση από τις ενέσεις»..

 

Αλλά ίσως η πιο εύκολη αντί-γήρανση του χείλους είναι να θυμάστε ότι το δέρμα γύρω από το στόμα σας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και το άλλο δέρμα. Εάν χρησιμοποιείτε  ένα νυχτερινό ορό, εφαρμόστε το και εκεί. Εάν φοράτε αντηλιακό, πλησιάστε τη γραμμή του χείλους και χρησιμοποιείτε ένα πινελάκι ή ένα balm με τουλάχιστον SPF 30. «Όπως ακριβώς θα αντιμετωπίζετε το δέρμα σε άλλες περιοχές, το δέρμα γύρω από το στόμα πρέπει να προστατεύεται κάθε πρωί με αντηλιακό και τοπικά αντιοξειδωτικά για την πρόληψη βλαβών από το καθημερινό φως UV », λέει ο Dr Joshua Zeichner, διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στο τμήμα δερματολογίας του Mount Sinai στη Νέα Υόρκη. «Το βράδυ, δοκιμάστε επανορθωτικές θεραπείες με ρετινόλη, αυξητικούς παράγοντες και πεπτίδια».

Λέιζερ και χημικές θεραπείες.

Μια γρήγορη δέσμη ακτίνας λέιζερ ή μια χημική θεραπεία, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση λεπτών γραμμών και των δυσχρωμιών γύρω από τα χείλη που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζονται με τοπικές θεραπείες. «Ο λόγος που αναπτύσσονται οι γραμμές είναι εξαιτίας των μυών  γύρω από το στόμα που βοηθούν την αναδίπλωση του υπερκείμενου δέρματος. Στο ιατρείο, τα λέιζερ και τα peels μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της υφής του δέρματος και στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης γραμμών», λέει ο Zeichner.

 

Ενέσιμες προσθετικές ουσίες.

Δεν γίνονται όλες οι ενέσεις στα χείλη με την πρόθεση να δημιουργηθούν μεγαλύτερα χείλη αλά Kylie Jenner. «Με την ηλικία, το περίγραμμα του χείλους, χάνει την πυκνότητά του. Είναι συνηθισμένο το κραγιόν σας να ξεφεύγει από το κάτω μέρος του χείλους σας στο δέρμα σας, επειδή έχει χάσει μερικώς τη δομή του», λέει ο Zeichner. «Αυτή η θεραπεία γίνεται καλύτερα με ένα υλικό πλήρωσης για να αποκατασταθεί ο όγκος και η δομή του δέρματος γύρω από το στόμα. Η υπερβολική επεξεργασία του χείλους μπορεί να σας δώσει χείλη-πάπια, αλλά οι λεπτές θεραπείες προχωρούν σε μεγάλο βαθμό και έχουν πολύ καλά αποτελέσματα για να διορθώσετε το χείλος από το δέρμα που περιβάλλει το στόμα». Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να κάνουν τα χείλη πιο καλοσχηματισμένα και επομένως λίγο πιο νεανικά  χωρίς να αλλάξουν δραματικά το μέγεθος τους. Ο Zeichner σημειώνει ότι εάν ανησυχείτε περισσότερο για τις γραμμές και τις ρυτίδες, μερικές σταγόνες Botox μπορούν επίσης να βοηθήσουν να μαλακώσουν και να χαλαρώσουν τους μύες γύρω από το στόμα σας. Υπάρχει όμως μια μικρή προειδοποίηση: «Δεν θα μπορείτε να τεντώσετε τα χείλη σας τόσο δυνατά και ίσως να μην μπορείτε να πιείτε από ένα καλαμάκι για μερικούς μήνες».

Μπορείτε να βρείτε προϊόντα για την περιποίηση των χειλιών στο eshop μας ikonomakis.gr .

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ