VIEW CART Continue shopping

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on December 13, 2019

Ώστε να μπορέσετε να διαλέξετε το αγαπημένο σας.

Είτε προτιμάτε ένα κλασικό σχήμα, στρογγυλό ή τετράγωνο, είτε ένα πιο ακραίο λουκ, όπως τα νύχια σε στιλ στιλέτο ή μακριά με τετραγωνισμένη άκρη, εδώ είναι ακριβώς αυτά που πρέπει να ξέρετε για να τα τραβήξετε όλα τα βλέμματα.

 

«Είναι ένα πολύ φυσικό, απαλό λουκ το οποίο είναι εύκολο να το διατηρήσετε. Ακόμα και αν σπάσετε ένα νύχι, μπορείτε να θυσιάσετε λίγο από το μήκος των υπόλοιπων για να κρατήσετε το σχήμα τους», λέει η nail artist Miss Pop. Αν δεν μπορείτε να μακρύνετε τα νύχια σας τότε αυτό είναι το σχήμα για εσάς.

Για να το ξεχωρίστε από το οβάλ, «σκεφτείτε να μιμηθείτε την καμπύλη των άκρων των νυχιών σας», προτείνει για τα νύχια η ειδικός  Jin Soon Choi. «Δημιουργήστε μία όμορφη καμπύλη», σημειώνει η Miss Pop.

Ποιος μπορεί να φορέσει αυτό το στιλ: «Λειτουργεί καλύτερα σε κοντά νύχια ή σε νύχια που είναι λίγο πιο μακριά», προσθέτει.

Σε ποια άτομα ταιριάζει αυτό το σχήμα: «Ταιριάζει πιο καλά σε νύχια τα οποία έχουν μικρό μήκος», προσθέτει.

 

  • Οβάλ νύχια.

Αυτό στο σχήμα είναι αρκετά δύσκολο να το πετύχετε γιατί μπορεί εύκολα το ελαφρύ κωνικό σχήμα να γίνει αμυγδαλοειδές ή να πάει προς στρογγυλό. «Χρειάζεται υπομονή για να πετύχετε το συγκεκριμένο σχήμα», λέει η Miss Pop.

Σε ποια άτομα ταιριάζει αυτό το σχήμα: «Αν έχετε κοντά νύχια, το σχήμα αυτό δεν θα σας βολέψει εκτός αν βάλετε ακρυλικό ή τζελ. Αλλά αν έχουν αρκετό μάκρος ώστε όταν γυρίζετε την παλάμη σας ανάποδα να μπορείτε να δείτε τις άκρες, τότε μπορείτε να τα πετύχετε», λέει η Miss Pop.

 

  • Νύχια σε σχήμα αμυγδάλου.

Σε αντίθεση με τα οβάλ νύχια, τα οποία έχουν μόνο ελαφρώς κωνικές πλευρές, αυτό το σχήμα είναι το πιο extreme του προηγούμενου. «Είναι πολύ λαμπερό», λέει η Choi, «και παίρνει το όνομά του γιατί ολόκληρο το νύχι μοιάζει με αμύγδαλο, επειδή είναι επιμηκυμένο στο άκρο με μια στρογγυλή βάση».

Σε ποια άτομα ταιριάζει αυτό το σχήμα: Λειτουργεί καλύτερα με μεσαία έως μακρά νύχια, καθώς απαιτείται αρκετό μήκος για το σχήμα αυτό.

 

  • Τετράγωνα νύχια

Αναμφισβήτητα το πιο εύκολο σχήμα για να δημιουργήσετε. «Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να το πετύχετε είναι απλά να τοποθετήσετε την λίμα μπρος-πίσω στην κορυφή του νυχιού σας», λέει η Miss Pop. Αλλά απλώς και μόνο επειδή είναι το πιο απλό για να το δημιουργήσετε δεν σημαίνει ότι είναι το πιο εύκολο να διατηρηθεί. «Οι γωνίες τείνουν να γίνονται αιχμηρές, οπότε πρέπει να τις εξομαλύνετε ελαφρώς», λέει η Choi. «Όταν λειαίνετε τις πλευρές βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει την λίμα κάθετα στο νύχι σας και προσέχετε να μην ασκείτε υπερβολική πίεση αλλιώς η άκρη θα πάρει ένα κοίλο σχήμα U αντί να μένει ευθεία στο κλασικό τετράγωνο σχήμα», εξηγεί.

Σε ποια άτομα ταιριάζει αυτό το σχήμα: Οι λάτρεις των φυσικών ή ψεύτικων νυχιών μπορούν να πετύχουν αυτό το στιλ, αλλά «τείνουν να φαίνονται καλύτερα σε εκείνους με στενόμακρα δάκτυλα χεριών», εξηγεί η Choi.

 

  • Ενδιάμεσο μεταξύ τετράγωνου και οβάλ.

«Αυτό το ενδιάμεσο στιλ είναι το αγαπημένο μας επειδή μπορεί να το βάλει ο καθένας, είτε έχετε μακριά είτε κοντά νύχια, καθώς είναι μοντέρνο και ωραίο», λέει η Choi. Το πρόβλημα είναι πως είναι εύκολο να το χαλάσετε. «Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος του να τα φτιάχνουν πρώτα τετράγωνα και μετά να στρογγυλεύουν τις άκρες, χωρίς να είναι πραγματικά ωοειδές το σχήμα», εξηγεί. Αλλά το αληθινό κλειδί για να πετύχετε αυτό το σχήμα είναι «να δημιουργήσετε ένα λεπτό τόξο στην κορυφή των άκρων, και στη συνέχεια να συνδέσετε τις πλευρές έτσι υπάρχει μια φυσική κωνικότητα», εξηγεί.

Σε ποια άτομα ταιριάζει αυτό το σχήμα: Όπως είπε η Choi, ταιριάζει σε οποιοδήποτε μήκος νυχιών.

 

  • Νύχια σε σχήμα stiletto

Παίρνοντας το όνομά του από το ζευγάρι τακούνια, «αυτό το σχήμα κάνει εντύπωση» λέει η Miss Pop. «Είναι πολύ δραματικό και χρειάζεται πολύ συντήρηση». Επειδή τα νύχια τύπου stiletto απαιτούν εξαιρετική κλίση στα νύχια, πρέπει να σκεφτείτε πως ίσως απαιτούνται και ψεύτικα νύχια.

Σε ποια άτομα ταιριάζει αυτό το σχήμα: «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα φυσικό stiletto νύχι, αφού θα έσπαγε πολύ εύκολα αν ήταν σε αυτό το σχήμα», προσθέτει. «Έτσι, θα πρέπει να έχετε ένα ενισχυτικό για αυτά». Η Choi συνιστά επίσης να πάρετε ένα gel για να βάζετε πάνω από το ακρυλικό για να αυξήσετε το μήκος του. «Τα ακρυλικά μπορεί να φαίνεται παχύτερα, για αυτό προτιμώ να χρησιμοποιήσετε gel αντί για αυτά, αφού θα είναι σαν σχήμα πολύ κομψό», υποστηρίζει.

 

  • Μακριά νύχια με τετραγωνισμένη άκρη (coffin)

Διασημότητες όπως η Kylie και η Khloe, η Ariel Winter και η Halsey έχουν κάνει το σχήμα αυτό Instafamous. «Είναι το νέο στιλ στιλέτο», λέει η Choi. Όσο για το σχήμα, επειδή μοιάζει με ένα φέρετρο, απαιτεί έντονες κωνικές πλευρές με πολύ ευθεία άκρη στην κορυφή.

Σε ποια άτομα ταιριάζει αυτό το σχήμα: Οι επαγγελματίες λένε ότι δεν είναι για όλους, καθώς χρειάζεται μεγάλη συντήρηση και μήκος. Τα φυσικά νύχια δεν αποτελούν συνήθως επιλογή αν δεν έχετε πολύ μακριά βάση.

 

  • Νύχια σαν παπούτσια μπαλέτου.

Σκεφτείτε το σχήμα αυτός σαν το πιο απαλό στιλ του stiletto. Έχει πάρει το όνομά του από τα παπούτσια μπαλέτου, που έχουν ελαφρώς κυρτές πλευρές και ευθεία άκρη. Για να αντιγράψετε αυτό το φρέσκο στιλ, η Miss Pop σας συνιστά να έχετε τα νύχια σας σε τέλεια ωοειδές σχήμα και στη συνέχεια να κάνετε τετραγωνισμένο το άκρο.

Σε ποια άτομα ταιριάζει αυτό το σχήμα: Εκτός αν έχετε σκληρά φυσικά νύχια, θα χρειαστεί πιθανώς επικάλυψη από ακρυλικό ή gel  για να αποκτήσετε τη δύναμη που απαιτείται για να μη σπάσετε τις άκρες των νυχιών.


Μπορείτε να βρείτε προϊόντα για τα νύχια στο eshop μας ikonomakis.gr.

Πηγή : https://www.ohmybeauty.gr

Παραπομπή : https://www.ohmybeauty.gr

 

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ