8 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΚΙΓΙΕΡ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΞΑΝΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on December 12, 2019

Λοιπόν, αποφασίσατε να προσλάβετε έναν μακιγιέρ για να επιμεληθεί το μακιγιάζ σας για το επόμενο επίσημο event. Και αν και θα σας συγχαρούν για την σκέψη σας, αφού οι φίλες σας πια δεν θα αναγκάζονται να σας βάψουν, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πριν το κάνετε. Οι make-up artists  βλέπουν πολλούς πελάτες και επειδή υπάρχουν πράγματα που κάνουν όλοι κατά καιρούς και τους εξοργίζουν. Για να πάρετε μία γεύση από τα λάθη των πελατών και φυσικά δεν μιλάμε για δέκα λεπτά πριν το ραντεβού ακύρωση, πράγμα που είναι από μόνο του απαράδεκτο, βρήκαμε 4 top μακιγιέρ που θέλουν να μοιραστούν τις συνήθειες που θα ήθελαν οι πελάτες τους να σταματήσουν πριν το επόμενό τους ραντεβού.

  • Το να μην προσέχετε το δέρμα σας

Αν και το make up  μπορεί να κρύψει πολλά ή να δώσει λάμψη στην επιδερμίδα, ποτέ δεν πρέπει να αντικαθιστούμε με αυτό την περιποίηση του δέρματος μας. Αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές που δίνει ο make-up artist Marwah Kama, που δουλεύει και βλέπει πολλούς διαφορετικούς πελάτες. Μία σωστή ρουτίνα για την περιποίηση του δέρματος σας είναι η βάση για απαλό, αψεγάδιαστο φινίρισμα οπότε είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε την επιδερμίδα σας και φυσικά να μην κοιμάστε χωρίς να έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ. Το πλύσιμο και η ενυδάτωση του προσώπου πριν το μακιγιάζ είναι απαραίτητα και σημαντικά για να έχουμε την μέγιστη απόδοση του εκάστοτε προϊόντος. Την στιγμή που το δέρμα καθενός είναι διαφορετικό και μερικά άτομα έχουν τελείως διαφορετικές περιοχές με ευαισθησία από ότι άλλοι, το καθαρό δέρμα είναι βασικό πράγμα είτε έχετε λιπαρή επιδερμίδα, ή ξηρή ή μεικτή.

 

  • Η απροθυμία σας να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα

Ένα πολύ σημαντικό σημείο για την mua Olivia Thompson και τον Gabriel Almodovar είναι το πρόβλημα με τους πελάτες που δεν δοκιμάζουν καινούρια πράγματα. «Γιατί έρχεστε σε εμένα; Το νόημα είναι να δημιουργούμε κάτι διασκεδαστικό και διαφορετικό», λέει ο Almodovar, ο οποίος λατρεύει να δοκιμάζει καινούρια πράγματα και τεχνικές. Το νόημα του να απευθυνθεί κανείς σε ειδικό, είναι να διδαχθεί νέες ιδέες ώστε να βελτιώσει τις ικανότητές του στο make-up και να μάθει tips των ειδικών. Απλά και μόνο επειδή η αγαπημένη σας influencer βάζει με συγκεκριμένη τεχνική το concealer και το κάνετε και εσείς, δεν σημαίνει πως ένας μακιγιέρ θα κάνει το ίδιο. Ανοίξτε τους ορίζοντές σας και διασκεδάστε το.


  • Το να έρχεστε στο ραντεβού με το make-up  σας από πριν

Οι μακιγιέρ λέγονται και artists για κάποιους λόγους, οπότε είναι πολύ σημαντικό το να έχετε ένα σχεδόν γυμνό πρόσωπο για να μπορεί ο ειδικός να δουλέψει. Μειώνει επίσης και τον χρόνο που είναι διαθέσιμος για μακιγιάζ, λέει ο Thompson, που βλέπει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους κάθε μέρα.


  • Το να μην μιλάτε για αλλεργίες και ευαισθησίες

Οι μακιγιέρ είναι πολύ προσεκτικοί με τα προϊόντα που έχουν, πράγμα που σημαίνει πως ξέρουν ποια συστατικά προκαλούν ερεθισμούς και προβλήματα. Ακόμα και αν έχουν ικανότητες, δεν μπορούν να διαβάσουν το μυαλό των πελατών, οπότε πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με όσα δεν λέτε.


  • Το υπερβολικό eye-contact

Αυτό μπορεί να φανεί περίεργο, γιατί είναι φυσικό να κοιτάς κάποιον που είναι λίγα εκατοστά από το πρόσωπό σου, αλλά ίσως κάνει δύσκολη την δουλειά του καλλιτέχνη. Κοιτάζοντας απευθείας τον μακιγιέρ στα μάτια ενώ προσπαθεί να σας βάλει σκιά ή να γυρίσει τις βλεφαρίδες, μπορεί να κάνει δύσκολη και περίεργη την κατάσταση. Ο μακιγιέρ Andrew Velasquez έχει την συμβουλή «Απλά κοιτάξτε κάτω».

  

  • Το να αργείτε στα ραντεβού σας

Ίσως θεωρείται αυτονόητο, αλλά το να μην αργεί κανείς στα ραντεβού του είναι σημαντικό. Υπολογίστε λίγα επιπλέον λεπτά για να βρείτε παρκινγκ κλπ. Όσο πιο έγκαιρα είστε στο ραντεβού σας τόσο πιο γρήγορα θα εξυπηρετηθείτε. Δείχνει επίσης στον καλλιτέχνη πως τον σέβεστε όπως και τον χρόνο και την προσπάθεια που κάνει.


  • Δεν ψάχνετε σωστά τον ειδικό σας

Στην εποχή των social media, η αναζήτηση ενός make-up artist έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ, οπότε είναι σημαντικό να βρείτε τον σωστό άνθρωπο. Ο κάθε μακιγιέρ έχει το δικό του στιλ μακιγιάζ και ενώ πολλοί μπορούν να κάνουν διαφορετικά πράγματα, ίσως δεν σας δώσουν το αποτέλεσμα που θέλετε. Όσο πιο κοντά η δουλειά του καλλιτέχνη είναι στο τελικό προϊόν που επιθυμείτε, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είστε.

 

  • Το να μην γνωρίζετε τι θέλετε

Το smokey eye για εσάς και το smokey eye για τον make-up artist μπορεί να σημαίνει τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα. Για να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις, προετοιμαστείτε και φέρτε φωτογραφίες για να του δείξετε το αποτέλεσμα που θέλετε.


Μπορείτε να βρείτε προϊόντα για επαγγελματικό μακιγιάζ στο eshop μας Ikonomakis.gr .

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ