• ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00-17:00

ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΟΥΛ ΕΜΑΘΑ 8 ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on December 12, 2019

Η ιστορία μιας beauty editor.

Ενδιαφέρον και παιχνιδιάρικο, το Κορεάτικο μακιγιάζ είναι ένας από τους πιο καινοτόμους χώρους όλων των εποχών. Οι υφές των προϊόντων τους είναι απίστευτες. Τα highlighters είναι κρεμώδη και απαλά και γίνονται ένα με το πρόσωπό μας, στα χείλη δίνεται έμφαση με χρώματα σε απαλές αποχρώσεις, χωρίς φόρμουλες που τα καθιστούν ξηρά και παντού έχουν μαλακά σφουγγαράκια σαν μαξιλαράκια για την εφαρμογή του μακιγιάζ. Μπορείτε να το βρείτε παντού στα προϊόντα του, σε foundation, πούδρες, σκιές και highlighter και τώρα πια από τις επιρροές τους, μεγάλες εταιρείες βγάζουν επίσης τέτοια προϊόντα. Όλες αυτές οι υφές συμβάλλουν στην αιθέρια, δροσερή όψη που όλες ονειρευόμαστε να πετύχουμε, αλλά ο βασικός στόχος του Κορεάτικου μακιγιάζ, είναι να μας βοηθήσει να φαινόμαστε νεότερες. «Στην Αμερική, νομίζω ότι τα κορίτσια θέλουν να φαίνονται σέξι και ώριμα", είπε η Cat Koh, Κορεάτισσα μακιγιέρ κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου masterclass που παρακολούθησα στη Σεούλ. «Στην Κορέα, αγαπάμε να δείχνουμε νεότεροι». Αυτό έχει οδηγήσει σε μια σειρά από τεχνικές εφαρμογής μακιγιάζ, οι οποίες έχουν ως στόχο να σας βοηθήσουν να βγάλετε προς τα έξω τον πιο αθώο, νεανικό εαυτό σας. Ευτυχώς για σας, κράτησα άφθονες σημειώσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, τις οποίες θα μοιραστώ μαζί σας.  Από τα έντονα puppy-eyes μέχρι και το juicy μακιγιάζ των χυμών φρούτων, ορίστε τα 8 κόλπα μακιγιάζ που χρησιμοποιούν οι γυναίκες στην Κορέα για να φαίνονται νεότερες.

 

  • Προτιμήστε μία πιο ίσια γραμμή φρυδιών.

Η Koh χρησιμοποιεί προϊόν για τα φρύδια στα μοντέλα και δημιουργεί ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. «Η υγρή φόρμουλα το κάνει να μοιάζει με πραγματική τρίχα του φρυδιού», εξηγεί. Δυστυχώς, το προϊόν δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στις Η.Π.Α και την Ευρώπη, αλλά λέει ότι μπορείτε να μιμείται το νεανικό αποτέλεσμα φρυδιών, τραβώντας τα φρύδια σας πιο ευθεία από ότι τοξωτά. Οι γυναίκες στην Κορέα προτιμούν μια πολύ μικρή καμπύλη που ίσα φαίνεται, επειδή νομίζουν ότι τις κάνει να φαίνονται νεότεροι, περίπου σαν τα φρύδια των μωρών. «Ένα υπερβολικά καμπυλωτό φρύδι είναι πολύ έντονο», λέει η Koh.

 

  • Δοκιμάστε τις «φρουτένιες» αποχρώσεις στο make-up.

Προκειμένου να φανούν όσο το δυνατόν πιο νεανικές, η Koh λέει ότι οι Κορεάτισσες τείνουν να κολλούν σε μια αισθητική που την ονομάζει μακιγιάζ με φρουτένιες αποχρώσεις. « Είναι η εφαρμογή αρκετού χρώματος στα μάγουλα σαν ένα ώριμο φρούτο που είναι έτοιμο να βγάλει τους χυμούς του», εξηγεί. Μπορείτε να το επιτύχετε εφαρμόζοντας απευθείας στο μπροστινό μέρος στα μήλα του προσώπου σας αντί προς τα πίσω που συνηθίζεται. Στη συνέχεια, τελειώστε με ένα λιποζάν για τα χείλη σε απόχρωση ροδακινί και αφήστε το πρόσωπό σας να λάμψει.

 

  • Δώστε μία ευκαιρία στην κόκκινη ή ροζ σκιά γύρω από τα μάτια.

Μιλώντας για το ροδάκινο, η Koh λέει ότι οι γυναίκες στην Κορέα επιθυμούν επίσης να συνδυάσουν ροδακινί σκιά ή κόκκινη γύρω από τα μάτια του. Το κόλπο πίσω από αυτό, είναι πως το έντονο χρώμα δίνει την ψευδαίσθηση πως μόλις έχετε κλάψει, πράγμα που θεωρείται ελκυστικό αν είσαι στην Κορέα. Σίγουρα δεν αισθανόμαστε σέξι αμέσως μετά το κλάμα, αλλά προσωπικά, το θεωρώ μία διαφορετική και ενδιαφέρουσα οπτική και επιλογή.

 

  • Σκεφτείτε το trend των ματιών που μοιάζουν σαν να έχετε κλάψει.

Στο ίδιο πνεύμα, η Koh λέει ότι οι γυναίκες της Κορέας τείνουν επίσης να προτιμούν μια λεπτή γραμμή λάμψης γύρω από την περιοχή των ματιών. «Στη Ευρώπη όταν φοράτε highlighter, θέλετε να φαίνεται πως το φοράτε», λέει. «Στην Κορέα, θέλουμε να είναι πιο διακριτικό αλλά ακόμα λαμπερό το αποτέλεσμα, σαν ένα δάκρυ».  

 

  • Επιλέξτε τα puppy eyes, έναντι του cat eye

Το  cut eye είναι ένα πανταχού παρόν στην δυτική ομορφιά, αλλά στην Κορέα, οι γυναίκες έχουν όλες puppy eyes, δηλαδή έντονα εκφραστικά μεγάλα μάτια. Η Koh εξηγεί ότι για να πετύχετε το αποτέλεσμα αυτό, θα πρέπει να κρατάτε το μάτι σας ανοιχτό όταν βάζετε το eyeliner, να το εφαρμόζετε ακριβώς στην γραμμή των βλεφαρίδων σας και να τελειώνετε την γραμμή σχετικά προς τα κάτω. «Θέλετε να φαίνεται φυσικά μεγάλο το μάτι και με κλίση προς τα κάτω», εξηγεί.  «Δεν πρέπει να κρέμεται ούτε να πέφτει, αλλά σε λίγο χαμηλότερη γωνία από ότι το cut eye». Μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφίες για το παραπάνω, οι οποίες τραβήχτηκαν πέρσι το καλοκαίρι που μου έκανα ένα τέτοιο makeover και κάποιος με ρώτησε αν πηγαίνω πανεπιστήμιο!

 

  • Τονίστε τις μικρές ρυτίδες που γίνονται όταν γελάμε κάτω και στα πλάγια του ματιού.

Στην Κορέα, οι γυναίκες αποκαλούν το λίγο λίπος κάτω από τα μάτια μας και φαίνεται όταν χαμογελάμε aegyo sal, και είναι τόσο περιζήτητο που μερικές γυναίκες θα κάνουν ακόμη και επέμβαση για να το κάνουν πιο έντονο. «Είναι διαφορετικό από τις σακούλες κάτω από τα μάτια», λέει η Koh. «Είναι ο μυς που φαίνεται όταν χαμογελάτε και σας κάνει να φαίνεστε πιο χαρούμενες». Για να τονίσετε το δικό σας aegyo sal, προτείνουμε να εφαρμόσετε μια ανοιχτή σκιά ακριβώς κάτω από το μάτι σας και έπειτα μια ελαφρώς πιο σκούρα σκιά ακριβώς κάτω από αυτή για να την τονίσετε».


  • Χρησιμοποιήστε παντού τα μαλακά σφουγγαράκια εφαρμογής του μακιγιάζ.

Τα μαλακά σφουγγαράκια εφαρμογής του μακιγιάζ, ενσωματωμένα στις συσκευασίες των προϊόντων,  είναι μεγάλη εφεύρεση και άλλαξαν τελείως τα δεδομένα εφαρμογής του make-up που για πολλά χρόνια είχε μείνει σταθερή στα πινέλα. Η Koh λέει ότι έχουν βοηθήσει τις Κορεάτισσες να μειώσουν λίγο τον χρόνο που απαιτείτε για να πετύχουν λαμπερό, ιριδίζον δέρμα από τα 13 λεπτά στα 7 και δύσκολα θα βρείτε μία γυναίκα στην Κορέα που προτιμάει πια τα απλά foundation. Το tip της για την σωστή εφαρμογή των προϊόντων αυτών είναι να πιέζετε στην μέση της συσκευασίας το σφουγγαράκι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το προϊόν και να γίνει καλύτερη και η εφαρμογή του σε απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο . «Όταν χρησιμοποιείτε τα παραδοσιακά beauty sponges δεν μπορείτε να ελέγξετε την εφαρμογή τόσο πολύ», λέει. «Με ένα ειδικό εργαλείο σαν αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυριολεκτικά τα ακροδάχτυλα σας για να κατανείμετε ομοιόμορφα το foundation πάνω από το δέρμα σας». Χρησιμοποιώ τέτοια προϊόντα, από foundation μέχρι ρουζ και προϊόντα για τα φρύδια από τότε που έφυγα από την Σεούλ και μπορώ να πω ότι δεν είχα ποτέ αυτό το τόσο νεανικό αποτέλεσμα.


Στο site ikonomakis.gr μπορείτε να βρείτε προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας στις καλύτερες τιμές.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ