8 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on December 11, 2019

Εδώ είναι κάτι ενδιαφέρον το οποίο πρέπει να συλλογιστούμε. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε πέρυσι, η μέση γυναίκα θα δαπανήσει μέχρι και  235.000 ευρώ για το πρόσωπό της στην διάρκεια της ζωής της, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου  8 ευρώ ανά ημέρα και χρησιμοποιεί το λιγότερο 16 προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης προσώπου,  πριν φύγετε από το σπίτι κάθε πρωί. Χωράνε κάπου και τα μαλλιά μας; Πάνω από όλα είναι στην ουσία η διατήρηση της επιδερμίδας μας. Αλλά όσο προσπαθεί η ανθρωπότητα τόσα χρόνια να πετύχει την αιώνια νιότη, μερικές φορές τα μαλλιά μας μένουν πίσω, ενώ φυσικά δεν θα έπρεπε.

Απευθυνόμενη στα 5 πιο πολυσυζητημένα κομμωτήρια του Hollywood, οι εξειδικευμένοι κομμωτές μου επιβεβαίωσαν πως υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουν σε συνεχή βάση οι γυναίκες, που επιβαρύνουν όχι μόνο την υγεία των μαλλιών μας αλλά και τον τρόπο που φαινόμαστε προς τα έξω. Για βοήθεια, ζήτησα από πέντε εμπειρογνώμονες στα μαλλιά να μοιραστούν τα κορυφαία λάθη των μαλλιών που συντελούν στην πρόωρη γήρανση τους και πώς να τα αποφεύγουμε στην τελική τα λάθη αυτά.

 

  • Υποθέτετε πως πρέπει να τα κόψετε

Ίσως πιστεύετε πως φταίει η εικόνα της κοινωνίας αναφορικά με τους μεγαλύτερους ανθρώπους, αλλά πάντα η μεγαλύτερη ηλικία ήταν συνυφασμένη με τις πιο κοντές κουπ στα μαλλιά. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει. Φυσικά, αν η τρίχα σας είναι λεπτή ή τυχαίνει να αγαπάτε τα κοντύτερα μαλλιά, τότε πηγαίνετε να τα κόψετε. Ωστόσο, όσον αφορά την αναγκαιότητα ή την "καταλληλότητα", δεν υπάρχει κανένας απολύτως κανόνας που να δηλώνει ότι πρέπει να κόψετε τα μαλλιά σας σύμφωνα με τον αριθμό των ετών που έχετε ζήσει.

«Οι γυναίκες φαίνεται να κόβουν πιο συχνά τα μαλλιά τους όταν φτάσουν σε μια ορισμένη ηλικία», λέει η στιλίστας των διασήμων Laini Reeves. «Όσο μεγαλώνετε, τα μακρύτερα μαλλιά είναι στην πραγματικότητα πιο κολακευτικά και μαλακά γύρω από το πρόσωπο και τον λαιμό. Επίσης, στα μακρύτερα μαλλιά είναι ευκολότερο να επιτευχθεί μία πιο φυσική απόχρωση σε βαφή όταν γίνονται γκρίζα». Προτείνουμε να συνεργαστείτε με έναν αξιόπιστο κομμωτή για να δείτε ποιο μήκος θα κολακεύει καλύτερα την υφή, το χρώμα και το σχήμα του προσώπου σας. Οι επιλογές είναι ατελείωτες.

 

 

  • Κάνετε ανταύγειες στα μαλλιά σας για να καλύψετε τις γκρίζες τρίχες.

«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που βλέπω να κάνουν οι γυναίκες είναι η χρήση των ανταυγειών ως του μοναδικού μέσου για την κάλυψη των γκρίζων μαλλιών», εξηγεί ο κομμωτής των διασήμων George Papanikolas. Λέει ότι αυτό συνήθως οδηγεί σε ξηρά, υπερβολικά επεξεργασμένα άκρα. «Εκτός αν είστε φυσική ξανθιά, οι πολλές ανταύγειες πάνω στα γκρίζα μαλλιά μπορούν να κάνουν έντονη αντίθεση με το δέρμα, ειδικά για τις πιο σκούρες επιδερμίδες», λέει.

 

Αντίθετα, προτείνει να δοθεί προτεραιότητα σε υγιή, λαμπερά μαλλιά δίνοντας βάθος στις ρίζες, για ένα feeling of youth, μέσω ενός ενιαίου χρώματος για κάλυψη των γκρίζων και απαλές ανταύγειες που προστίθενται μόνο τρεις έως τέσσερις φορές το χρόνο για να χαρίσουν λίγο βάθος στα μαλλιά.

 

«Μιλάω στους πελάτες μου για το χρώμα κάθε μέρα», λέει ο Chad Kenyon κομμωτής των διασήμων. «Πολύ συχνά, οι νέοι πελάτες πιστεύουν ότι εάν είναι ξανθιά και θέλουν να το κάνουν πιο σκούρο, πρέπει να τα κάνουν όλα σκούρο καφέ ή ακόμη και μαύρο με αποχρώσεις του μπλε. Αυτή η ακραία στροφή μπορεί να φανεί υπέροχη με τη σωστή ισορροπία του τόνου του δέρματος, ομάδα ειδικών για σωστή περιποίηση κάθε μέρα, σωστά αξεσουάρ και ρούχα, αλλά για την καθημερινή ζωή, αυτή η ακραία διαφορά στο χρώμα τείνει να αφήνει τις γυναίκες να φαίνονται σκληρές και πρόωρα γερασμένες.

Τούτου λεχθέντος, ο Kenyon εξηγεί ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε το χρώμα σας σε μερικές χρωματικές αποχρώσεις πιο σκοτεινές αν ψάχνετε για μια αλλαγή χωρίς να καταστρέψετε τα μαλλιά σας. Προτείνει να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να ενσωματώσει υποψίες φωτός.

 

  • Η χρήση μίας μόνο φόρμουλας για κάλυψη των λευκών.

«Ένα κοινό λάθος όταν πρόκειται να κάνουμε μία πιο σκούρα βάση ή ακόμα και για γκρίζα κάλυψη είναι όταν οι κομμωτές χρησιμοποιούν την ίδια φόρμουλα για ολόκληρο το κεφάλι» λέει ο Kenyon. Αντί να χρησιμοποιήσει μία συγκεκριμένη φόρμουλα χρώματος για ολόκληρο το κεφάλι, προτείνει να χρησιμοποιήσετε μια δεύτερη φόρμουλα που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτή γύρω από το πρόσωπο για να δώσετε στην επιδερμίδα σας νεανική λάμψη. Απλά βεβαιωθείτε ότι το χρώμα είναι ένα δάχτυλο μακριά από το πρόσωπο σας, καθώς όλοι έχουμε τις κοντές τρίχες που θα τραβήξουν ταχύτερα την χρώμα και θα γίνουν πιο σκούρα από τα υπόλοιπα μαλλιά μας. «Τίποτα δεν μας ωριμάζει περισσότερο από ένα σκοτεινό φωτοστέφανο γύρω από τα μάτια και τα ζυγωματικά», προειδοποιεί ο Kenyon.

 

Ανεξάρτητα από την υφή, το χρώμα ή το μήκος των μαλλιών σας, και οι πέντε εμπειρογνώμονες συμφώνησαν ότι τα ξηρά, κατεστραμμένα, υπερβολικά επεξεργασμένα μαλλιά είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερη. Επομένως, σκεφτείτε να αναζητήσετε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση έχοντας ως βάση αναζωογονητικά συστατικά όπως τα λάδια χωρίς βάρος, που μπορούν να προστεθούν σε νωπά ή στεγνά μαλλιά για μια νεανική λάμψη και ζωντάνια. Για να βεβαιωθείτε ότι το λάδι σας δεν αφήνει έξτρα λιπαρότητα πάνω στα μαλλιά σας, διαλέξτε ένα που έχει υψηλής ποιότητας συστατικά με διαυγές χρώμα.  

 

 

  • Αποφεύγετε τα συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με την κομμώτρια των διασήμων  Sarah Potempa, η υποτίμηση της δύναμης των συμπληρωμάτων, είναι ένα άλλο σημαντικό λάθος μαλλιά που μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε γερασμένη.

«Καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά μας αλλάζουν καθώς το σώμα μας περνάει σημαντικά γεγονότα, όπως η απόκτηση παιδιών ή το άγχος της καθημερινότητας ή ακόμα και η αλλαγή στην διατροφή μας», εξηγεί. «Πολλές φορές, τα μαλλιά χρειάζονται επιπλέον στήριξη από βιταμίνες όπως βιοτίνη και συμπληρώματα μαλλιών, που μπορούν να ενισχύσει τα θυλάκια των τριχών, γεγονός που με τη σειρά τους βοηθά στην σωστή ανάπτυξη των μαλλιών παρά τις ορμονικές αλλαγές».

 

 

  • Κάνετε απερίσκεπτες δοκιμές με επίπτωση στα μαλλιά σας.

«Αν δεν υπάρχει χρόνος για επίσκεψη στο κομμωτήριο, πολλοί άνθρωποι μπορεί να πάρουν την παρορμητική απόφαση να βάψουν τα μαλλιά τους στο σπίτι», λέει η Potempa. «Αν αυτό είναι κάτι που κάνεις όλη την ώρα με το ίδιο προϊόν, τότε αυτό λειτουργεί. Αλλά όταν προσπαθείς να αναμείξεις και να ταιριάξεις διαφορετικούς τύπους, μπορείς να καταστρέψεις το χρώμα, προκαλώντας αδυναμία και βλάβη στα μαλλιά».

Εναλλακτικά, η Potempa συνιστά τη χρήση ενός αξιόπιστου προϊόντος το οποίο καλύπτει γρήγορα τις ρίζες που εμφανίζονται ή τις γκρίζες τρίχες. Επιπλέον, λέει ότι χρησιμοποιεί την πρακτική φόρμουλα τέτοιων προϊόντων μαζί με βούρτσα για να πυκνώσει τη γραμμή των μαλλιών του πελάτη, να φροντίσει για τις λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής ή ακόμη και να κάνει τα μαλλιά να εμφανίζονται πιο πυκνά στη ρίζα. Αυτό λέει, μαζί με την συνέπεια στα προϊόντα για τα μαλλιά, θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται συνεπής, θα εξασφαλίσει την υγεία των μαλλιών σας και θα σας χαρίσει νεανική εμφάνιση.

 

  • Ξεχνάτε την προστασία από την θερμότητα.

«Το styling μαλλιών στο σπίτι έχει γίνει μια τακτική ρουτίνα για πολλές γυναίκες, μαζί με το στέγνωμα με το πιστολάκι και τις μπούκλες με το ψαλίδι μαλλιών», αναφέρει η Potempa. Τούτου λεχθέντος, προκειμένου να διατηρηθεί η υγεία και η νεανική ζωτικότητα των μαλλιών σας, είναι πρωταρχικής σημασίας να δημιουργήσετε ένα εμπόδιο μεταξύ των μαλλιών σας και της θερμότητας.

Η Potempa προτείνει να επενδύσετε πρώτα σε εργαλεία που διαθέτουν ένα ψηφιακό ρολόι θερμοκρασίας που μπορεί να προσαρμοστεί για να το προσαρμόσετε στον τύπο και την υφή των μαλλιών σας, εκτός από την επένδυση σε υψηλής ποιότητας προϊόντα θερμοπροστασίας, για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και δυνατά.

 

Μπορείτε να βρείτε προϊόντα για τα μαλλιά στο eshop μας ikonomakis.gr και για την σωστή περιποίηση των μαλλιών σας ώστε να μην δείχνετε πιο μεγάλες από όσο είστε, κλείστε ένα ραντεβού στα κομμωτήρια IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS στο Χαλάνδρι και αφεθείτε στα χέρια των έμπειρων hair experts για το αποτέλεσμα που σας αξίζει.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ