BLOG

Δεν θέλουμε να συντρίψουμε εντελώς τις ελπίδες και τα όνειρά σας, αλλά δεν μπορείτε να μακρύνετε τα μαλλιά κατά τη διάρκεια μιας νύχτας. «Τα μαλλιά τυπικά αυξάνονται μόνο κατά ένα εκατοστό με δύο ανά μήνα», λέει ο Mark Townsend, ο οποίος βοήθησε την Ashley Olsen να μακρύνει το ασύμμετρο καρέ της και να το φτάσει μέχρι την μέση της. «Και ακόμα, τα μακριά μαλλιά είναι δυνατά μόνο αν είναι εξαιρετικά υγιή και δεν έχουν σπασμένα άκρα», προσθέτει.

Εάν όμως αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας δεν αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα, μπορείτε στην πραγματικότητα να επιταχύνετε τη διαδικασία λίγο με τη βοήθεια αυτών των 7 βημάτων, παρακάτω.

 

 

 

7 ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

 

 

  • Θέλετε πιο μακριά μαλλιά; Κόψτε τα πιο συχνά.

Παραδόξως, το ψαλίδι είναι ο φίλος σας, εδώ. Ξέρουμε ότι ακούγεται αντίθετο, αλλά αν αφήσετε τα μαλλιά σας χωρίς κούρεμα για μήνες, όλα τα φθαρμένα άκρα θα αρχίσουν να χωρίζονται όλο και πιο ψηλά, οδηγώντας σε τρελή θραύση. «Τα μαλλιά σας θα είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά από ό, τι θα ήταν εάν κάνατε ένα μικρό φρεσκάρισμα», λέει ο Townsend.


Πόσο συχνά θα πρέπει να βάζετε conditioner; «Κάθε φορά που μπαίνετε για ντους», λέει ο Townsend. «Με την πάροδο του χρόνου, οι βαφές και η θερμική επεξεργασία κάνουν την τρίχα να γίνεται πιο λεπτή στο κάτω μέρος», λέει. Έτσι, για να προστατέψετε τις άκρα σας, να βάζετε conditioner, το οποίο βοηθά στην αντικατάσταση των λιπιδίων και των πρωτεϊνών μέσα στον άξονα των μαλλιών, καθώς και στη σφράγιση της εξωτερικής επιδερμίδας.

 

 

 

7 ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

 

 

«Είναι συγκλονιστικό για μένα πόσες γυναίκες παραλείπουν το conditioner, το οποίο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για τα μαλλιά σου, ειδικά όταν προσπαθείς να τα μακρύνεις»,  λέει ο Townsend. «Στην πραγματικότητα, το σαμπουάν είναι αυτό που πρέπει να παραλείπετε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Γιατί ο σκοπός του σαμπουάν είναι να ξεπλύνει τη βρωμιά και τη συσσώρευση προϊόντων, αλλά τα περισσότερα σαμπουάν είναι γεμάτα με θειικά άλατα, τα οποία απομακρύνουν τα φυσικά έλαια που χρειάζεστε για μακριά, υγιή μαλλιά. Όταν χρειάζεστε πραγματικά σαμπουάν, φροντίστε να επιλέξετε μια φόρμουλα χωρίς θειικά άλατα.


  • Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό.

Σύμφωνα με τον Townsend, το λούσιμο των μαλλιών σας με κρύο νερό στο τέλος του ντους σας βοηθά τόσο όταν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας όσο και όταν διατηρείτε την υγεία ων ήδη μακριών μαλλιών.

 

 

 

7 ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

 

 

  • Χρησιμοποιήστε μάσκα μαλλιών μία φορά κάθε εβδομάδα.

Εάν τα μαλλιά σας είναι περίπου στο ύψος του ώμου ή και πιο μακριά,

σημαίνει ότι πιθανότατα χρειάζονται περισσότερη περιποίηση και εκεί έρχονται οι DIY μάσκες μαλλιών. «Κάνω μια φυσική θεραπεία με μάσκα με λάδι και το συστήνω σε όλους τους πελάτες μου στο να το χρησιμοποιήσουν πριν από το σαμπουάν», λέει ο Townsend. Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε και εσείς στο σπίτι. Απλά αναμείξτε μαζί τα παρακάτω συστατικά:


1 φλιτζάνι με μη επεξεργασμένο λάδι καρύδας

1 κουταλιά της σούπας με λάδι αμυγδάλου, μία με λάδι από καρύδια macadamia και μία με έλαιο jojoba

Επειδή τα έλαια μπορούν να αφήσουν πίσω τους υπόλειμμα, ο Townsend συνιστά την εφαρμογή τους σε βρεγμένα μαλλιά και στη συνέχεια αφήστε τα για 10 λεπτά πριν από το σαμπουάν. «Αυτά τα έλαια είναι σε θέση να γεμίσουν τα κενά της τρίχας με λιπαρά οξέα, ακόμα και αφού ξεπλυθούν», λέει.


  • Βουρτσίστε πολύ, πολύ απαλά.

Το επιθετικό βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα μαλλιά σας, γεγονός που θα αλλοιώσει την εμφάνισή τους. Βασικά, εάν ακούτε τον ήχο της βούρτσας που κόβει τις τρίχες σας, τότε σίγουρα το κάνετε λάθος. Και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα και πιο επιρρεπή σε θραύση.

 

 

 

7 ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

 

 

  • Κοιμηθείτε σε μεταξένια μαξιλαροθήκη.

Εάν ξυπνάτε με φλατ και μπερδεμένα μαλλιά, ίσως ο ένοχος να είναι η βαμβακερή μαξιλαροθήκη σας. Ο Townsend συνιστά να την αλλάξετε σε μια μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη, η οποία έχει μαλακότερη επιφάνεια που δεν θα προκαλέσει τριβή με τα μαλλιά σας με τον τρόπο που συνήθως κάνει το βαμβάκι.


Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε προϊόντα για να προστατέψετε και να μακρύνετε τα μαλλιά σας.