6 ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΝΤΕΣ ΚΟΥΠ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ

6 ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΝΤΕΣ ΚΟΥΠ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ

Μαζί με πανέξυπνα κόλπα που θα κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνεται πως έχουν περισσότερο όγκο.

«Τα βασικά παράπονα που ακούω από τους πελάτες μου είναι ότι θέλουν τα μαλλιά τους να έχουν περισσότερο όγκο, δεν θέλουν να πέφτουν τόσο γρήγορα ούτε να γίνονται λιπαρά», λέει ο κομμωτής  Cash Lawless, ο οποίος συνεργάζεται με διάσημες όπως η Bella Hadid και η Kylie Jenner Το κόλπο για να πετύχετε τα παραπάνω είναι να δημιουργήσετε όγκο έτσι ώστε το χτένισμα να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο, με αυτό να σημαίνει πως είτε θα πειράξετε την κορυφή των μαλλιών, είτε θα βάλετε extensions για όγκο ή θα χρησιμοποιείτε dry shampoo πιο συχνά, γιατί φυσικά κανείς δεν έχει χρόνο να λούζει κάθε μέρα τα μαλλιά του.  Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξετε, ορίστε έξι εμφανίσεις που ταιριάζουν σε μαλλιά με λεπτή τρίχα, μαζί με μερικά κόλπα για να αποκτήσετε ψευδαίσθηση όγκου, αν αυτό τελικά ψάχνετε.

 

  • Μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω.

Ανεξάρτητα από το αν τα μαλλιά σας φτάνουν το πιγούνι σας ή λίγο κάτω από αυτό, όπως της Jamie Chung, ο Lawless συνιστά να «αγκαλιάζετε» την λεπτή σας τρίχα και να δημιουργείτε στιλ όπως αυτό εδώ. Το κόλπο εδώ είναι να σπρώξετε τα μαλλιά σας προς τα πίσω και να τα τοποθετήστε πίσω από τα αυτιά σας. «Αυτό τα κάνει αυτόματα να φαίνεται πιο πολλά, αφού όλα τα μαλλιά συγκεντρώνονται σε μια περιοχή», λέει. Ένα ακόμα τρικ, αν κάνετε το παραπάνω λουκ και φαίνεται λίγο από το τριχωτό της κεφαλής σας κατά μήκος της γραμμής μαλλιών, είναι να μην ξεχνάτε πως μπορείτε πάντα να το καμουφλάρετε εφαρμόζοντας μία ειδική πούδρα για μαλλιά ή ένα σπρέι πάνω στις ρίζες.

 

  • Εναλλακτικό στιλ με μπούκλες.

«Το στιλ της Natalie Portman χρησιμοποιεί μια παράδοξη υφή προς όφελός της» λέει ο Lawless. «Για να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο χτένισμα με λεπτά μαλλιά και μπούκλες, είναι καλύτερο να μην κάνετε μπούκλες όλα τα μαλλιά προς την ίδια κατεύθυνση, αφού τελικά θα καταλήξουν τα πέφτουν η μία τούφα πάνω στην άλλη και δεν θα έχετε τον όγκο που επιθυμείτε». Αντί για αυτό, ο Lawless προτείνει να τυλίξετε κάθε μία τούφα γύρω από το σίδερο για μπούκλες και να κατευθύνετε εσείς κάθε μπούκλα σε διαφορετική κατεύθυνση, για να αποκτήσετε περισσότερη κίνηση στα μαλλιά σας.

 

 

  • «Πειραγμένη» κορυφή.

Η διόρθωση των ριζών σας είναι ένας άλλος τρόπος για να δώσετε στιλ στα λεπτότερα μαλλιά. «Το κρεπάρισμα είναι ο τέλειος τρόπος για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των πληρέστερων μαλλιών και βοηθά επίσης στη διατήρηση της δομής του χτενίσματός σας», προσθέτει ο Lawless, «αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά». Σύμφωνα με εκείνον, χωρίστε σε οριζόντια τμήματα τα μαλλιά σας με μία λεπτή χτένα και κρεπάρετε τις ρίζες σας.  Περάστε απαλά την χτένα ακριβώς πάνω από την περιοχή που μόλις πειράξατε πριν περάσετε στην επόμενη τούφα. Για την εμφάνιση της Bella αυτή η τεχνική εφαρμόστηκε στην κορυφή του κεφαλιού της. «Αν το κάνετε αυτό σε πολλές τούφες που πέφτουν η μία πάνω στην άλλη, χτίζετε την βάση για να αυξηθεί ο όγκος ώστε να μην πέφτουν φλατ τα μαλλιά στο κεφάλι σας», λέει.


Ο Lawless πηγαίνει ακόμη ένα βήμα παραπέρα και περνάει από τις ρίζες ένα σίδερο ισιώματος ώστε να θωρακίσει τον όγκο. Στη συνέχεια, καλύπτει την περιοχή με ειδικό προϊόν για τις ρίζες για να εξασφαλίσει πραγματικά το στιλ που θέλει, κάνοντας πιο λέιο το πάνω στρώμα μαλλιών για να κρύψει το πειραγμένο τμήμα.

 

  • Κρεπαρισμένα ψηλά χτενίσματα

Εάν πρόκειται να έχετε τα μαλλιά σας ψηλά, ο Lawless προτείνει να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο όγκο γίνεται, έτσι ώστε το στιλ σας να φαίνεται πιο σταθερό. Για να το κάνετε αυτό, πειράξτε λίγο με μία χτένα τα μαλλιά σας, από τις ρίζες στα άκρα και περάστε γρήγορα κάθε τμήμα με ένα σίδερο ισιώματος πριν το βουρτσίσετε με βούρτσα. «Ο στόχος μας είναι να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα μεταξένια και ομαλά μαλλιά όταν κάνετε updos, καθώς είναι εύκολο να γλιστρήσουν και να ξεφύγουν από το χτένισμα », λέει. «Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος για να δημιουργήσετε μία πιο σκληρή υφή, έτσι ώστε τα μαλλιά σας όχι μόνο να παραμείνουν επάνω, αλλά να φαίνεται και λιγότερο λεπτή η τρίχα».


Τέλος, κάντε στα μαλλιά σας το λουκ που θέλετε, είτε πρόκειται για ένα ψηλό κότσο, για αλογοουρά, όπως αυτός της Halle Berry, μία πλεξούδα ή οτιδήποτε άλλο θέλετε και είστε πανέτοιμες.

 

  • Μία κοντή κουπ με όγκο στην κορυφή.

Για τον Lawless, όσο πιο λεία είναι τα άκρα, τόσο ευρύτερο και ογκώδες θα γίνει το χτένισμα. «Οι κοντές κουπ σχεδιάστηκαν στη δεκαετία του '60 από τον Vidal Sassoon για να δώσουν στα μαλλιά περισσότερο σχήμα και για να πετύχουν μία πιο ογκώδη φόρμα στα μαλλιά», σημειώνει. Εδώ, η Lucy Hale συνδυάζει δύο εκλεπτυσμένες τεχνικές για να αποκτήσει την πιο δυνατή εμφάνιση της με τονισμένη κορυφή και κοντή ίσια κουπ.  

Επίσης αυτό το είδος κουρέματος βοηθάει τα μαλλιά με λεπτή τρίχα να φαίνονται πιο υγιή.

 

  • Ψεύτικος όγκος με extensions.

Μιλώντας για λεπτές άκρες, δεν είναι ότι η Emma Stone έχει λεπτή τρίχα, αλλά αν εσείς έχετε και θέλετε ένα κομψό, υγιές αποτέλεσμα , ο Lawless προτείνει να εφαρμόσετε έναν παχύρρευστο αφρό όταν τα μαλλιά σας είναι υγρά για να σας βοηθήσει ώστε να τους δώσετε την δομή που θέλετε. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα ως συνήθως και πριν κάνετε το χτένισμά σας, προσθέστε extensions που τελειώνουν ακριβώς στο φυσικό μήκος των μαλλιών σας.  Αυτό θα δώσει στην εμφάνιση σας την πυκνότητα που θέλετε χωρίς να χρειάζεται να βάλετε πολλά πάνω στα μαλλιά.

Για να εφαρμόσετε απρόσκοπτα τα extensions, σηκώστε τα μαλλιά σας στον αυχένα του λαιμού σας καθώς ο Lawless λέει ότι η τοποθέτηση των extensions πολύ ψηλά θα τα πιο εύκολα ορατά αλλά δεν θα προσθέσετε βάρος στις άκρες τους. Στη συνέχεια, με μία φυσική σας τούφα, ασφαλίστε τα στα μαλλιά σας πριν χτενίσετε και τα υπόλοιπα μαλλιά ώστε να κρύψετε τα extensions  πριν το styling.


Αν θέλετε να δημιουργήσετε τα παραπάνω χτενίσματα δεν έχετε παρά να μπείτε στο site τα ikonomakis.gr για να αποκτήσετε επαγγελματικά προϊόντα για τα μαλλιά ή να κλείσετε ένα ραντεβού στα κομμωτήρια IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS στο Χαλάνδρι για να αποκτήσετε την κατάλληλη κουπ και χτένισμα για τον δικό σας τύπο μαλλιών.  

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.