VIEW CART Continue shopping

6 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΛΑΜΠΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on October 30, 2019

Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται ότι ο χειμώνας μονοπωλεί τρεις από τις τέσσερις εποχές του έτους και ας είμαστε δίκαιοι, το καλοκαίρι μοιάζει μικρό, πράγμα το οποίο, αν και είναι μία μουντή εποχή ο χειμώνας, κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή της ρουτίνας ομορφιάς σας για την αντιμετώπιση του κρύου.  

Είτε υποφέρετε από πολύ σκασμένα χείλη και τα φριζαρισμένα μαλλιά σας νευριάζουν, είτε αγωνίζεστε με το χειμώνα να σας επηρεάσει τη διάθεσή και τον ενθουσιασμό για όλα τα πράγματα, στραφήκαμε προς τους επαγγελματίες για να μας βοηθήσουν.

Διαβάστε παρακάτω για τον οδηγό για να ισορροπήσετε την ρουτίνα ομορφιάς σας για το χειμώνα από τους επαγγελματίες του κλάδου που ξέρουν.

 

Όταν έρχεται ο χειμώνας..

«Οι χειμωνιάτικοι άνεμοι και ο κρύος καιρός μπορεί να αφήσουν το δέρμα να αισθάνεται ξηρό, λεπτό και τραχύ», λέει ο δερματολόγος Dr Ali. «Το δέρμα είναι φραγμός, ωστόσο, η έκθεση σε κρύο, άνεμο και έντονο ηλιακό φως μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του φυσικού αυτού φραγμού. Είναι επομένως σημαντικό να στηρίζουμε, να προστατεύουμε και να επιδιορθώνουμε το δέρμα μας όταν αλλάζουν οι εποχές».


Πώς να αντιμετωπίσετε το ξηρό δέρμα.

«Οι άνθρωποι με ξηρό τύπο δέρματος θα διαπιστώσουν ότι η κατάσταση του δέρματος τους επιδεινώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες. Φυσικά έχουν χαμηλότερα επίπεδα φυσικού ενυδατικού παράγοντα (NMF) στο δέρμα τους και ο άγριος καιρός μπορεί να εξαντλήσει περαιτέρω τα επίπεδα αυτού του παράγοντα, αφήνοντας ρωγμές και τραχιά υφή στο δέρμα» εξηγεί ο Dr Ali. «Είναι σημαντικό για τους ξηρούς τύπους δέρματος να κάνουν συχνά απολέπιση, για να αποφευχθεί η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος. Ανεξάρτητα από τον τόνο ή τον τύπο του δέρματος, υπάρχουν βασικά συστατικά από τα οποία μπορούμε όλοι να επωφεληθούμε».


«Η  βιταμίνη C είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό πολλαπλών χρήσεων που επισκευάζει, ανανεώνει και δυναμώνει το δέρμα. Πλούσια σε γλυκολικά, γαλακτικά και σαλικυλικά οξέα, θα συμβάλλει στην τόνωση της υγιούς κυκλοφορίας του δέρματος ».

 

 

Πώς να αντιμετωπίσετε την ερυθρότητα.

«Ο καιρός στο χειμώνα μπορεί συχνά να δώσει στο δέρμα μία ροζ απόχρωση. Η ερυθρότητα των μάγουλων, της μύτης, του πιγουνιού ή του μετώπου μπορεί να είναι σημάδι ροδόχρου ακμής, η οποία είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος που μπορεί να εκδηλωθεί λόγω μιας ποικιλίας παραγόντων. Πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν την ροδόχρου ακμή τους μόνο κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών καθώς ο κρύος και θυελλώδης καιρός μπορεί να αφήσει το δέρμα να αισθάνεται ερεθισμένο».


«Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για τη ροδόχρου ακμή, μπορεί να ελεγχθεί με το σωστό σύστημα περιποίησης. Τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που είναι πλούσια σε γλυκολικά, γαλακτικά και σαλικυλικά οξέα θα μειώσουν τη φλεγμονή, την ερυθρότητα και την συμφόρηση στο δέρμα. Είναι επίσης σημαντικό να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τους πιθανοί παράγοντες ενεργοποίησης ώστε να τους αποφύγετε».

 

  • Προσέξτε τις παρανυχίδες σας.

Όταν έρχεται ο χειμώνας..

«Τα χέρια μπορούν να επηρεαστούν πιο πολύ και να κάνουν ρωγμές, ειδικά να έρχονται σε επαφή με κρύο νερό»,  λέει η ειδικός στην ποδιατρική Margaret Dabbs. «Είναι σημαντικό να φοράτε γάντια για να προστατεύετε τα χέρια σας από το κρύο και να χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας καθαριστικό χεριών και κρέμα για την προστασία του δέρματός σας».


Πώς να αντιμετωπίσετε τις παρανυχίδες που εξέχουν.

«Οι παρανυχίδες επηρεάζονται από το κρύο του χειμώνα, για να μην αναφέρουμε κιόλας  την επίδραση του κλιματισμού ή της κεντρικής θέρμανσης. Η επιδερμίδα γίνεται λιγότερο ελαστική και πολύ ξηρή στο άγγιγμα.  Αυτό σημαίνει ότι σε κρύες θερμοκρασίες οι παρανυχίδες μπορούν να διαχωριστούν από το υπόλοιπο δέρμα και αυτό είναι πολύ οδυνηρό», εξηγεί ο Dabbs.


«Ακολουθήστε την ίδια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδα σας και στα χέρια, χρησιμοποιώντας καλής ποιότητας σαπούνι για τα χέρι και κρέμα χεριών. Χρησιμοποιήστε έναν ορό για τα νύχια και την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταφέρετε τόσο την αγαπημένη σας λοσιόν χεριών όσο και τον ορό των νυχιών στην τσάντα σας».


«Επίσης, βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό και φοράτε γάντια όταν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά στο σπίτι, καθώς και όταν είστε έξω στο κρύο».

 

 

  • Ξεχάστε πια τα σκασμένα χείλη.

Όταν έρχεται ο χειμώνας..

«Ο κρύος καιρός και η έκθεση στον ήλιο είναι οι κύριοι ένοχοι για το σκάσιμο των χειλιών», λέει ο Dr. Ali. «Ο δροσερός αέρας, η μειωμένη υγρασία και οι καιρικές συνθήκες μπορούν να αφήσουν το λεπτό δέρμα στα χείλη να στεγνώσει και να σπάσει. Όταν τα χείλη στεγνώνουν πράγμα που οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας και ενυδάτωσης στο δέρμα, απομένουν σκασμένα, συχνά ξεφλουδίζουν και αυτό είναι επώδυνο ».


Πώς να χειριστείτε τα σκασμένα χείλη.

«Η τακτική απολέπιση των χειλιών δεν αποβάλλει μόνο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά επίσης διεγείρει τα υγιέστερα κύτταρα στο να εμφανιστούν», εξηγεί ο Dr Ali. «Είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα στα χείλη και να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό φράγμα. Προϊόντα πλούσια σε λανολίνη, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε είναι εξαιρετικές πηγές για την επιδιόρθωση του, καθώς βοηθούν στην υπεράσπιση του εκτεθειμένου δέρματος από περαιτέρω βλάβες».


«Η εφαρμογή ενός ενυδατικού lip balm με δείκτη προστασίας SPF στα χείλη θα προστατεύσει επίσης το δέρμα λειτουργώντας ως φραγμός. Τελευταίο, αλλά δεν χρειάζεται να το ξεχνάμε, η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική».  


  • Κρατήστε μακριά το φριζάρισμα.

Όταν έρχεται ο χειμώνας..

«Το κρύο, ο άνεμος και ο βροχερός καιρός μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα στα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα ανακατεμένα, θαμπά και φριζαρισμένα», λέει ο κομμωτής άνδρας πίσω από τα υπέροχα χτενίσματα των Karlie Kloss και Arizona Muse, Larry King. «Προσθέστε και την θέρμανση στους κλειστούς χώρους στα δεδομένα σας και τα μαλλιά σας απομένουν στεγνά, εύθραυστα και  flat».

 

Πώς να αντιμετωπίσετε το φριζάρισμα.

«Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ λίγοι τύποι μαλλιών που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με το φριζάρισμα» εξηγεί ο King. Συχνά, μαλλιά με πιο πυκνή τρίχα θα έχουν την τάση να αναπτύσσουν φριζάρισμα γύρω από το τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται φουσκωμένα, ενώ οι λεπτότεροι τύποι μαλλιών δεν θα έχουν πολύ όγκο κλασσικοί και θα φαίνεται πως έχουν λιγότερη λάμψη από το κανονικό.


«Προσέξτε επιπλέον την τρίχα σας χρησιμοποιώντας μια πραγματικά καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών, ειδικά μία πλούσια σε πρωτεΐνες μάσκα που επανορθώνει τα μαλλιά σας από μέσα προς τα έξω. Ιδιαίτερα εάν τα μαλλιά σας είναι χρωματισμένα, επιλέξτε μάσκα που προστατεύει τα μαλλιά από περιβαλλοντικές βλάβες, βοηθά στην αποτροπή του σπασίματος των άκρων, στον έλεγχο του χρώματος και γενικά στην καταπολέμηση των στοιχείων που κάνουν  θαμπό το χρώμα σας».


Πώς να αντιμετωπίσετε τα χτενίσματα για τα party της σεζόν αυτής.

«Είναι μια δύσκολη εποχή του χρόνου και προσπαθήσουμε να είμαστε πάντα πολύ κομψές», λέει ο King. «Προσπαθήστε να πετύχετε όποιο λουκ θέλετε χρησιμοποιώντας ειδική κρέμα για styling, που χαρίζει και λάμψη».


«Εάν τα μαλλιά σας είναι φυσικά σγουρά, προσπαθήστε να αγαπήσετε περισσότερο τις μπούκλες σας τους χειμερινούς μήνες. Μόλις τα σγουρά μαλλιά επηρεαστούν από υγρασία, θα κάνουν πιο έντονες μπούκλες προσπαθώντας να περιβάλλουν το κεφάλι, χωρίς να πετάνε από εδώ και από εκεί, πράγμα που είναι καλύτερο από το να προσπαθούν να αψηφήσουν την βαρύτητα».


«Ένα εύκολο updo είναι ιδανικό για μαλλιά με λεπτή τρίχα. Πιάστε τα σε μία ψηλή αλογοουρά και γυρίστε την κοτσίδα μερικές φορές γύρω από τον εαυτό της, χωρίς συγκεκριμένο εκλεπτυσμένο τρόπο, δημιουργώντας έναν ατημέλητο κότσο. Ο άνεμος θα το κάνει να μοιάζει ακόμα πιο χαριτωμένο».

 

  • Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Όταν έρχεται ο χειμώνας..

«Τα ποσοστά ασθενειών και λοιμώξεων , ανεβαίνουν πολύ τον χειμώνα», λέει ο Διευθυντής Διαιτολογίας και Εκπρόσωπος Τύπου της Βρετανικής Διαιτολογικής Εταιρείας, Sian Porter. «Η έλλειψη ηλιακού φωτός, που οδηγεί σε παραγωγή λιγότερης βιταμίνης D, οι διαφορετικοί τρόποι ζωής των ανθρώπων τους χειμερινούς μήνες π.χ. χη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών  αντί να περπατάμε ή να κάνουμε ποδήλατο, ή η παραμονής σε κλειστούς χώρους για περισσότερο, κάνουν τον ιό της γρίπης να ευδαιμονεί γιατί σε κρύο, ξηρό καιρό, τόσο πιο ικανός γίνεται να εισβάλει στο σώμα μας.


«Χρειαζόμαστε μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή, συμπεριλαμβανομένων των θρεπτικών ουσιών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, για να φροντίσουμε την εσωτερική υγεία μας για να καταπολεμήσουμε τις λοιμώξεις και τις ασθένειες και να συμβάλουμε στο να παραμείνουμε υγιείς το χειμώνα».
Πώς να αντιμετωπίσετε την αύξηση της κατανάλωσης junk food, ως παρηγοριά σε ακραίες καιρικές συνθήκες;

«Όσο είμαστε περισσότερο μέσα, τόσο πιο εύκολο είναι να έχουμε πρόσβαση σε φαγητό και ποτό, αυξάνοντας τα κιλά μας και ασκούμενοι λιγότερο, πράγματα που μας οδηγούν στον φαύλο κύκλο του να τρώμε  περισσότερο και αν ασκούμαστε ακόμα λιγότερο εξαιτίας των μικρών ημερών και του κρύου», εξηγεί ο Porter. «Το ότι εποχή των Χριστουγέννων που φαίνεται να επεκτείνετε από τα τέλη Νοεμβρίου έως την 2η μέρα του Ιανουαρίου, είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για την αθρόα κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ».

 

Πώς να αντιμετωπίσετε την κατανάλωση φαγητού για να σας φτιάξει την διάθεση.

«Πάρτε μερικές συμβουλές από τη φύση και να σκεφτείτε σαν ένας σκίουρος.  Γεμίστε τα ντουλάπια σας και τον καταψύκτη. Θα εξοικονομήσετε χρόνο και θα βοηθήσει στην προστασία της υγείας σας όταν φτάσετε στο σπίτι σας πεινασμένοι αυτές τις σκοτεινές νύχτες. Εάν έχετε πιο υγιεινές επιλογές φαγητού στο χέρι, μπορείτε να τις φέρετε μαζί στο δείπνο και να απολαύσετε κάτι πολύ νόστιμο και θρεπτικό στο τραπέζι γρήγορα με όχι πάρα πολύ κόπο, αντί να κοιτάξετε στο συρτάρι για να δείτε στο φυλλάδιο για delivery  ή να φάτε τσάι και τοστ για τρίτη φορά μέσα σε μία μέρα.

«Υπάρχουν θρεπτικά συστατικά στα φρούτα και στα λαχανικά τα οποία δεν περιέχονται στα συμπληρώματα, οπότε πρέπει να τρώτε το φυσικό προϊόν ώστε να τρώτε και τα θρεπτικά συστατικά, είτε νωπά, αποξηραμένα, κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα ή και σε χυμό. Ψάξτε για λαχανικά σε μορφή ρίζας όπως τα καρότα και το ρύζι, τα χειμερινά χόρτα, τα κατεψυγμένα μούρα και τα εσπεριδοειδή κατά τη διάρκεια της σεζόν για να αυξήσετε τα επίπεδα των βιταμινών σας, όπως  καροτίνη και βιταμίνη C και να τρώτε κάθε μέρα μία χούφτα ξηρών καρπών σαν σνακ που παρέχει ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού».

 

  • Δώστε λίγη αγάπη στον εαυτό σας.

Όταν έρχεται ο χειμώνας..

«Πολλοί από εμάς βιώνουν μια αλλαγή διάθεσης με την αλλαγή εποχής», λέει η Philippa Bradnock. Ωστόσο, τα άτομα με Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή (SAD) θα έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στα επίπεδα της διάθεσης και της ενέργειας, πράγμα που μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή».


«Ενώ οι αιτίες της SAD δεν είναι πάντα σαφείς, γνωρίζουμε ότι η έλλειψη φυσικού φωτός μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη διάθεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όταν το φως χτυπά στο πίσω μέρος του ματιού, τα μηνύματα περνούν στο τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τον ύπνο, την όρεξη, τη σεξουαλική κίνηση, τη θερμοκρασία, τη διάθεση και τη δραστηριότητα. Εάν δεν υπάρχει αρκετό φως, αυτές οι λειτουργίες είναι πιθανόν να επιβραδυνθούν και να σταματήσουν σταδιακά».


«Μια άλλη θεωρία είναι ότι αν βιώσετε το SAD, το τμήμα του εγκεφάλου που το κάνει αυτό δεν λειτουργεί πλήρως και έτσι το βιολογικό σας ρολόι επιβραδύνεται, οδηγώντας σε κόπωση και κατάθλιψη», εξηγεί η Bradnock. «Μερικοί άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη έχει επίσης βρεθεί ότι έχουν χαμηλότερα επίπεδα σεροτονίνης, ιδιαίτερα το χειμώνα. Επίσης, έχει βρεθεί ότι αυτοί που βιώνουν το SAD παράγουν πολύ υψηλότερα επίπεδα μελατονίνης το χειμώνα από ό, τι άλλοι άνθρωποι, όπως συμβαίνει επίσης με τα ζώα όταν πέφτουν σε χειμερία νάρκη».

 

Πώς να αντιμετωπίσετε το SAD.

  • Γίνετε δραστήριοι: «Η σωματική δραστηριότητα και ειδικά στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα γύρω στο μεσημέρι ή τις ηλιόλουστες μέρες, μπορεί να είναι αποτελεσματική στη μείωση των συμπτωμάτων, ακόμα κι αν γίνεται για λίγη ώρα μετά το μεσημεριανό γεύμα. Η έρευνα δείχνει ότι η άσκηση μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με τα αντικαταθλιπτικά για την αντιμετώπιση της ήπιας έως μέτριας κατάθλιψης ».
  • Να τρώτε καλά: «Η κατανάλωση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής μπορεί να είναι καλή τόσο για την ψυχική σας υγεία όσο και για τη σωματική σας υγεία. Αυτή την περίοδο του έτους, υπάρχει μια τάση από πολλούς από εμάς να αυξήσουμε την ποσότητα ζάχαρης, καφεΐνης και οινοπνεύματος στη διατροφή μας. Ωστόσο, διεγερτικές τροφές όπως αυτές μπορούν να χειροτερέψουν τα συναισθήματα του άγχους και του στρες και να σας κάνουν να νιώσετε ληθαργικά. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά μαζί με λιπαρά έλαια όπως τα ωμέγα 3 και 6 από τρόφιμα όπως τα λιπαρά ψάρια, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί  στη διατροφή σας ».
  • Κοινωνικοποιηθείτε: «Ο ψυχρός καιρός μπορεί να μας κάνει λιγότερο πιθανό να κοινωνικοποιείστε με άλλους, ειδικά αν είστε σπιτόγατος και έχετε την τάση να ζείτε μόνοι σας πρέπει να παραμένετε άνετοι σε  εσωτερικούς χώρους. Εάν αγωνίζεστε με ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη, η απόσυρση από τους φίλους και την οικογένεια μπορεί να είναι και ένα σύμπτωμα και μια αιτία κακής ψυχικής υγείας. Η επαφή με τους ανθρώπους μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη βελτίωση της διάθεσής μας, οπότε προσπαθήστε να σχεδιάσετε να δείτε τους ανθρώπους.
  • Αποφύγετε το άγχος: «Αν είναι μια εποχή του χρόνου ιδιαίτερα δύσκολη για εσάς, προσπαθήστε να προγραμματίσετε από πριν για να μειώσετε τον φόρτο των αγχωτικών ή δύσκολων δραστηριοτήτων γύρω από αυτή την περίοδο. Αν αλλάζετε θέσεις εργασίας ή μετακομίζετε σκεφτείτε να το κάνετε αυτό σε μια εποχή που αισθάνεστε καλύτερα ή πιο ικανή να το αντιμετωπίσετε. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε ότι η συζήτηση των προβλημάτων σας με τον εργοδότη σας και η υποστήριξη από μεριάς του, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της πίεσης κατά τους δύσκολους αυτούς μήνες».
  • Μιλήστε στον γιατρό σας: «Συζητήστε με τον ψυχολόγο σας εάν έχετε παρατηρήσει αλλαγές στα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη συμπεριφορά σας που διαρκούν περισσότερο από δύο εβδομάδες ή φεύγουν και επιστρέφουν. Ίσως αισθάνεστε να θέλετε να κλάψετε, ή είστε ευερέθιστη δάκρυα ή έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας για πράγματα που απολαμβάνατε στο παρελθόν. Προσέξτε για αλλαγές σε πράγματα όπως ο ύπνος και το φαγητό. Ο γενικός ιατρός σας θα πρέπει να μπορεί να σας πει ποια βοήθεια και υποστήριξη χρειάζεστε . Εάν ενδείκνυται, μπορούν να σας παραπέμπουν σε συζητήσεις θεραπείας, όπως η συμβουλευτική ή η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, που μπορεί να αποβούν πολύ χρήσιμες».

 

«Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να σας συνταγογραφηθούν εάν κάποιο σοβαρό ψυχολογικό νόσημα. Τα φάρμακα μπορεί να είναι ωφέλιμα για πολλούς ανθρώπους, αλλά δεν είναι κατάλληλα για όλους και σίγουρα έρχονται με πιθανές παρενέργειες. Ο γιατρός σας θα πρέπει να συζητήσει μαζί σας όλες τις διαθέσιμες επιλογές και εάν σας συνταγογραφηθεί φάρμακο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τακτικά τον τρόπο που επιδρά στον οργανισμός σας. Η συζήτηση με τον παθολόγο σας σχετικά με την ψυχική υγεία μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά θα σας βοηθήσει πολύ στην βελτίωση της καθημερινότητάς σας».  


Μπορείτε να βρείτε προϊόντα ομορφιάς στο site ikonomakis.gr ώστε να είστε και εσείς λαμπερές τον χειμώνα.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ