5 ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on December 09, 2019

Χάρη στην Kylie Jenner  και παρά το γεγονός ότι εκείνη έβγαλε τα fillers  από τα χείλη της, η επιμονή μας με τα μεγάλα χείλη δεν φαίνεται να ελαττώνεται. Ποικίλες έρευνες έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια πως τα γεμάτα χείλη είναι πιο ελκυστικά. Φυσικά, δεν έχουμε όλοι τις αναλογίες της Jenner όσον αφορά το πρόσωπό μας αλλά όλοι μπορούν να κάνουν τα χείλια τους να μοιάζουν μεγαλύτερα ή πιο συμμετρικά με έξυπνα κόλπα στο μακιγιάζ, χωρίς να προσθέσετε κάτι έξτρα.

Το μόνο που λείπει τώρα είναι να πιάσετε το μολύβι για τα χείλια και να δουλέψετε. Έχουμε τους Hannah Martin, make-up artist στην εταιρία Bobbi Brown και Julien Rol, brand ambassador της Make Up For Ever στην Ευρώπη. Ορίστε βήμα βήμα το τι μπορείτε να κάνετε.

Βήμα 1ο : Απολέπιση

«Σιγουρευτείτε πως κάνατε σωστή απολέπιση στα χείλια σας πριν εφαρμόσετε το κραγιόν σας, κατά προτίμηση το προηγούμενο βράδυ για να αποφύγετε την κοκκινίλα από τον ερεθισμό που δεν μας βοηθάει στο μακιγιάζ», εξηγεί η Martin. «Μου αρέσει να τρίβω απαλά μία στεγνή πετσέτα πάνω από τα χείλη μου για να ξεφορτωθώ το νεκρό δέρμα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την κλασική οδοντόβουρτσα με απαλές κινήσεις πάνω στα χείλη σας. Αν είναι ιδιαίτερα αφυδατωμένα, ενυδατώστε τα πρώτα με ένα βούτυρο κακάο το οποίο αφήνετε για να απορροφηθεί για περίπου πέντε λεπτά».

Η Martin  προτείνει να φτιάξετε το δικό σας σκράμπ το οποίο μπορείτε να επιλέξετε τι υφή θα έχει. Το απλώνετε στα χείλη σας, κάνετε ελαφρύ μασάζ και απολέπιση. Ρίξτε έπειτα νερό και τα χείλη σας θα είναι σουπερ απαλά. Όπως και αν επιλέγετε να κάνετε την απολέπιση, σιγουρευτείτε ότι  χρησιμοποιείτε αμέσως μετά ένα Lip balm για να ενυδατώσετε και να περιποιηθείτε το νέο δέρμα.

 

Βήμα 2ο : Καλύψτε και φωτίστε

Μπορεί να φαίνεται περίεργο το να βάλετε concealer  στα χείλια σας ενώ θέλετε να τα μοιάζουν μεγαλύτερα αλλά και η Martin και η Rol συμφωνούν πως είναι το βήμα κλειδί σε όλη την διαδικασία. «Εφαρμόστε το concealer στις άκρες των χειλιών για να σιγουρευτείτε πως οποιοδήποτε άλλο χρώμα έχει καλυφθεί και θα φαίνεται μόνο η απόδοση του χρώματος του μολυβιού σας», εξηγεί η Martin.

Στην συνέχεια, θέλετε να κάνετε τα χείλια σας να φαίνονται πιο μεγάλα, σαν σε 3D. Η Rol, προτείνει να εφαρμόσετε έναν τόνο πιο ανοιχτό concealer από το χρώμα του δέρματός σας στο V στο άνω χείλος και έπειτα βάλτε  highlighter πάνω από την περιοχή αυτή. Ακολουθήστε την γραμμή του άνω χείλους και βάλτε highlighter και εκεί. «Αυτό θα δώσει λάμψη γύρω από τα χείλη σας και θα δώσει την ψευδαίσθηση στρογγυλών χειλιών».

 

Βήμα 3ο : Σχεδιάστε το περίγραμμα

Χρησιμοποιώντας ένα μολύβι χειλιών στην ίδια απόχρωση του κραγιόν σας, φανταστείτε πως δίνετε σχήμα στα χείλια σας. «Βεβαιωθείτε πως βάζετε μολύβι μέχρι την άκρη των χειλιών» λέει η Martin. «Αν θέλετε να ξεπεράσετε την γραμμή των χειλιών τότε περάστε το μολύβι πάνω από την γραμμή ακολουθώντας όμως το φυσικό σχήμα σας ώστε να έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Έπειτα γεμίστε και το εσωτερικό τους με το μολύβι για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το χρώμα».

 

Βήμα 4ο : Βάλτε το κραγιόν σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κραγιόν, αλλά αν θέλετε να έχετε τα εφέ των μεγαλύτερων χειλιών, η Rol προτείνει να χρησιμοποιήσετε δυο αποχρώσεις. Θα πρέπει και οι δύο να ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα, αλλά το ένα θα πρέπει να είναι λίγο πιο σκούρο από το άλλο. «Βάλτε το πιο σκούρο στην άκρη των χειλιών και το πιο ανοιχτό στην μέση για να δημιουργήσετε ένα όμπρε λουκ», εξηγεί η ειδικός.

Μπορείτε να διαλέξετε το χρώμα που σας αρέσει, όπως nude ή κόκκινο, μοβ ή και μαύρο. «Δεν υπάρχουν κάποιοι κανόνες για τα χρώματα όσον αφορά το να φαίνονται πιο σαρκώδη τα χείλη σας. Όσο χρησιμοποιείτε την πιο σκούρα απόχρωση στο εξωτερικό και την πιο ανοιχτή στo εσωτερικό, όπως και με την λάμψη στο άνω χείλος, θα βγαίνετε πάντα νικητές».

 

Βήμα 5ο : Προσθέστε gloss

Είναι ακόμα ένα βήμα στο οποίο συμφωνούν όλοι οι make-up artists. «Πάρτε ένα διαφανές lip gloss  και εφαρμόστε λίγη ποσότητα στο μέσον του χείλους μέχρι το σημείο που φτάνει το μολύβι των χειλιών. Το gloss  μαζί με το highlighter, θα κάνει τα χείλη σας να μοιάζουν γεμάτα και φουσκωτά», εξηγεί η Martin.

Η λάμψη πάντα δίνει την ψευδαίσθηση των μεγαλύτερων χειλιών.

Αν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε πιο ογκώδη χείλια με την βοήθεια του μακιγιάζ, μπορείτε να προμηθευτείτε τα καλλυντικά NIP + FAB στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα Ikonomakis.gr, όπου θα βρείτε και άλλα προϊόντα για την περιποίηση και το μακιγιάζ!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ