VIEW CART Continue shopping

5 ΕΥΚΟΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 23, 2019

Το απόλυτο diy pedi.

Κάθε φορά που θέλω να εξοικονομήσω χρήματα, η μηνιαία επίσκεψη μου στο ινστιτούτο περιποίησης είναι το πρώτο πράγμα που θα κόψω. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσουν τα πεντικιούρ, αλλά έχω επίσημα αποφασίσει ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να φτιάχνω μόνη μου τα νύχια μου. Σίγουρα, οι «πολυτέλειες» σε ένα ινστιτούτο είναι ωραίες, αλλά αυτό που πραγματικά θέλω είναι λίγος χρόνος και ένα αξιοπρεπές μανό  και σίγουρα είμαι παραπάνω από ικανή για να το κάνω.  

Βήμα 1: Προετοιμάστε τα νύχια σας για το πεντικιούρ σας στο σπίτι.

Ώρα να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα από το τελευταίο σας pedi και να κάνετε μια σωστή δουλειά. Για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος χρώματος, βουτήξτε λίγο βαμβάκι σε ασετόν και κρατήστε το σε κάθε νύχι για μερικά δευτερόλεπτα για να μπορέσετε να απομακρύνετε το χρώμα εύκολα. Αν θέλετε τέλειο, λείο φινίρισμα, μην το ξεχάσετε το βήμα αυτό.

Συμβουλή: Εάν παραμείνετε με περίεργους λεκέδες ή κίτρινο χροιά στα νύχια (που συνήθως θα το δείτε αυτό αφού αφαιρέσετε πιο σκούρα χρώματα, όπως το κόκκινο ή το μαύρο), τρίβετε λάδι για παρανυχίδες στην επιφάνεια τους για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα.

 

Βήμα 2: Μουλιάστε τα πόδια σας.  

Εντάξει, προτού αρχίσετε την διαδικασία, η πρώτη σας δουλειά είναι να κοιτάξετε στο σπίτι σας και να συγκεντρώσετε κάθε κερί που μπορείτε να βρείτε. Ω, πάρτε και ένα ποτήρι κρασί. Το τέχνασμα για να είναι ένα πεντικιούρ στο σπίτι σαν μια εμπειρία spa, είναι αυτό, αντί να τρίψετε απλά τα πόδια σας μόνες σας.  

Μόλις η ατμόσφαιρα είναι σωστή, απολαύστε το γιατί θα μαλακώσει το σκληρό δέρμα και είναι εντελώς χαλαρωτικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λεκάνη (γνωστή και ως ένα μεγάλο μπολ) αν έχετε, αλλά η μπανιέρα σας είναι επίσης μια καλή επιλογή. Γεμίστε τη με ζεστό νερό και προσθέστε άλατα μπάνιου για απαλό δέρμα. Αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν για λίγα λεπτά πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3: Κόψτε και δώστε σχήμα στα νύχια σας. 

Εδώ χρειάζεται και λίγο multitasking. Θα θελήσετε να προσεγγίσετε για τους κλασικούς νυχοκόπτες για να κόψετε τα νύχια σας, ακολουθούμενο από μία λίμα για σχήμα και λείανση. Αν μπορείτε, αφήστε το ένα πόδι να μουλιάζει, ενώ καθαρίζετε το άλλο. Εάν οι φτέρνες ή οι πλευρές των ποδιών σας είναι άγριες, χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα για να απομακρύνετε το νεκρό δέρμα. Στη συνέχεια, αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε.

 

 

Βήμα 4: Κάντε μασάζ στα πόδια σας με λοσιόν.

Πάρτε και τα δύο πόδια από τη μπανιέρα και στεγνώστε τα με μια πετσέτα. Αρχίστε να απλώνετε κρέμα ποδιών ή λοσιόν σώματος, στα δάχτυλα και τις πατούσες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις παρανυχίδες στα δάχτυλα. Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο για να διορθώσετε τις παρανυχίδες σας, καλό είναι να το αφήσετε στους ειδικούς. Οι παρανυχίδες προστατεύουν τα νύχια σας από βακτήρια και δεν πρέπει να αφήσετε κανέναν να τις πειράξει. Τελειώστε με ένα βαμβάκι με οινόπνευμα που θα το περάσετε πάνω από τα νύχια ώστε να απομακρύνετε όσο προϊόν έχει απομείνει, για να περαστεί καλά το μανό. 

Βήμα 5: Βάψτε τα νύχια σας.

Εάν έχετε ειιδκούς διαχωριστές για τα δαχτυλάκι, χρησιμοποιήστε τους. Διαφορετικά, μπορείτε να κόψετε κομμάτια από χαρί κουζίνας, να το κάνετε σαν σκοινί και αν το περάσετε ανάμεσα στα δάκτυλα για να αποφύγετε τα λάθη με την βαφή.  Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα βάσης σε κάθε νύχι. Ακολουθήστε με δύο λεπτές στρώσεις του χρώματος της επιλογής σας, αφήνοντας το χρώμα να στεγνώσει για λίγα λεπτά ανάμεσα σε κάθε στρώση. Εάν δεν είστε και πολύ καλοί με και το μανό βγαίνει έξω από το νύχι, διορθώστε το και συνεχίστε. 

 

Και ορίστε! Ένα πεντικιούρ υψηλής ποιότητας στην άνεση του σπιτιού σας. 

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε όλα τα παρόντα που θα χρειαστείτε για το ιδανικό πεντικιούρ στο σπίτι σας. 

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ