5 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on January 03, 2020

Ολόκληρο το σώμα σας ωφελείται από μια αποτοξίνωση, αλλά το δέρμα σας το δείχνει πραγματικά. "Μια πεπτική ηρεμία μπορεί να αφήσει το δέρμα σας καθαρότερο και πιο φωτεινό. Ο καλύτερος τρόπος για να το περιγράψω είναι σαν να βλέπετε ένα ποτήρι γαλακτώδες νερό να γίνεται διάφανο», λέει η ειδικός  facialist, Annee de Mamiel, της οποίας οι αποτοξινωτικές ενεργειακές θεραπείες στην κλινική της στο Λονδίνο είναι σε συνεχή ζήτηση. "Τόσο πολλά προβλήματα του δέρματος μπορεί να προκληθούν από μια κακή διατροφή -κηλίδες, ερυθρότητα, καθώς και ξηρό, φολιδωτό δέρμα. Η αποτοξίνωση αφορά την ηρεμία, τον καθαρισμό και τη διατροφή σας από μέσα προς τα έξω. Κάθε όργανο επωφελείται από αυτό, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου οργάνου του σώματος, του δέρματος. "

Ας δούμε τα συστατικά που θα μας βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του δέρματός μας.

 

ΞΥΛΑΝΘΡΑΚΑΣ

Ο ξυλάνθρακας (charcoal) είναι ισχυρός. Δίνεται σε ασθενείς οι οποίοι έχουν  καταπιεί δηλητήριο ή υποφέρουν από υπερβολική δόση για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση απειλητικών για τη ζωή ουσιών. Είναι επίσης το κύριο συστατικό στα περισσότερα φίλτρα νερού για τον ίδιο λόγο: προσελκύει ανεπιθύμητα συστατικά και τα μεταφέρει μακριά από το σώμα και το δέρμα. Ο άνθρακας δεν απορροφάται από το σώμα. Μπορείτε να καταναλώσετε ξυλάνθρακα σε χάπια, ποτά ή ακόμα και τρόφιμα για να βοηθήσετε στην αποτοξίνωση (είναι σημαντικό όμως να μην το παρακάνετε, καθώς ο ξυλάνθρακας συνδέεται με τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και τα μεταφέρει από το σώμα) ή μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε στην περιποίηση του δέρματος, όπου είναι ένα πολύ αποτελεσματικό καθαριστικό.

 

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ
Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να προκαλέσει το φως του ήλιου, το άγχος και η ρύπανση. (Ο λόγος για τον οποίο το μήλο γίνεται καφέ όταν το κόβετε και το εκθέτετε στον αέρα είναι οξείδωση ή βλάβη από ελεύθερες ρίζες - ομοίως η σαθρότητα, οι σκοτεινές κηλίδες, οι πρόωρες γραμμές, η χαλάρωση και ο ανομοιογενής τόνος στο δέρμα μπορούν να προκληθούν από ζημιές από ελεύθερες ρίζες). Αγαπάμε τα ευεργετικά οφέλη του μαλαχίτη, μιας αντιοξειδωτικής ημιπολύτιμης πέτρα, καθώς και τη βιταμίνη C, το πιο γνωστό αντιοξειδωτικό για το δέρμα.

 

ΒΟΤΑΝΑ
Τα φυτικά εκχυλίσματα και έλαια έχουν φυσικά και ισχυρά αποτελέσματα που μπορούν να υποστηρίξουν την αποτοξίνωση. Μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά στο δέρμα ή να καταναλωθούν. 

 

ΑΛΑΤΙ
Εδώ και αιώνες πως απομακρύνει βλαβερά στοιχεία από το σώμα.  Το αλάτι είναι πλούσιο σε μέταλλα που μπορούν να υποστηρίξουν την αποτοξίνωση. Επίσης μαλακώνει το δέρμα όπως τίποτα άλλο. Τα Epsom άλατα προέρχονται από την πόλη Epsom στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο, ένα βασικό μέταλλο. Το ροζ αλάτι των Ιμαλαΐων προέρχεται από τις αρχαίες κοιλάδες των Ιμαλαΐων. Το αγαπάμε στα προϊόντα, καθώς και στους αλατούχους λαμπτήρες και στα στούντιο γιόγκα με αλάτι. Τα αλάτια από την περίφημη ακτή της Βρετάνης της Γαλλίας έρχονται με μέταλλα και θρεπτικά συστατικά από τα φύκια που αναπτύσσονται εκεί, και τα άλατα από τη Νεκρά Θάλασσα είναι πολύ πλούσια σε ευεργετικές ενώσεις.

 

ΑΡΓΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ


Ένα από τα πιο αναζωογονητικά και αποτοξινωτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε το πρωί, το στεγνό βούρτσισμα ξυπνά ολόκληρο το σώμα σας και το δέρμα σας. Κάνετε το μόλις ξυπνήσετε για περίπου τρία λεπτά, προτού μπειτε στο ντους και πλυθείτε με άργυλο για να αισθανθείτε ένα κύμα ενέργειας (και ένα απίστευτα απαλό δέρμα, επίσης).

 

Επισκεφθείτε το ehsop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ