VIEW CART Continue shopping

3 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΠΙΑΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΟΤΣΟ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on December 10, 2019

Οι κομμωτές Stasha Harris και Ursula Stephen  μας δείχνουν πώς να το κάνουμε.

Οι κότσοι δεν είναι μόνο πρακτικοί επειδή κρατάνε τα μαλλιά μακριά από το να πέφτουν στο πρόσωπό μας ή στον λαιμό μας, αλλά είναι και πολύ κομψοί. Διαβάστε παρακάτω για τα τρία στιλ που μπορείτε να κάνετε την επόμενη φορά, ώστε να έχετε έναν διαφορετικό κότσο.

 

  1. Πλεκτός κότσος με κοτσίδες σαν γεωμετρικά σχέδια στο τριχωτό

Κατά τους πιο ζεστούς μήνες, η υιοθέτηση ενός στιλ που μας προστατεύει από την υπερβολική ζέστη, όπως ο κότσος με πλεξίδες, μας σώζει πολύτιμο χρόνο. Αν είστε αρχάριοι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πως η υγρασία θα κάνει τα μαλλιά σας να φριζάρουν. Επιπλέον, αφού είναι ένα χτένισμα που κρατάει πολύ, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τα μαλλιά σας για περίπου 3 με 4 εβδομάδες. Απλά δέστε ένα μεταξωτό μαντίλι στις κοτσίδες σας και βάλτε λίγο ζελέ για να μην πετάνε οι φύτρες σας για μία βραδινή έξοδο.


Πώς να κάνετε έναν πλεκτό κότσο με κοτσίδες σαν γεωμετρικά σχέδια

Βήμα 1ο : Χρησιμοποιείστε μία χτένα με μυτερή άκρη gια να κάνετε την χωρίστρα στο κέντρο του κεφαλιού σας. Στα αριστερά και στα δεξιά της χωρίστρας, φτιάξτε δύο μικρές κοτσίδες στην κορυφή του κεφαλιού. Έπειτα ανάμεσα στις δυο κοτσίδες, φτιάξτε μία μικρότερη κοτσίδα, προσθέτοντας extensions αν χρειάζεστε μεγαλύτερο μήκος.

Βήμα 2ο : Επαναλάβετε την διαδικασία, εναλλάσσοντας μία μεσαία κοτσίδα με μία μικρότερη ανάμεσα γύρω από το κεφάλι σας.

Βήμα 3ο : Σιγουρευτείτε πως κάθε κοτσίδα που φτιάχνετε έχει φορά προς την κορυφή του κεφαλιού σας ώστε αν μπορείτε να φτιάξετε αλογοουρά όταν τελειώσετε.

Βήμα 4ο: Όταν τελειώσετε το πλέξιμο, χρησιμοποιήστε λαστιχάκι για να μαζέψετε όλες τις κοτσίδες σε αλογοουρά.

Βήμα 5ο : Κρατώντας όλες τις άκρες μαζί, δημιουργήστε τον κότσο, τυλίγοντάς τες προς την κορυφή με κυκλικές κινήσεις. Βάλτε τις άκρες από τις κοτσίδες στην βάση του κότσου και σιγουρέψτε πως δεν θα φύγουν από την θέση τους βάζοντας τσιμπιδάκια για πιο γερό κράτημα.

 

2. Η γαλλική κοτσίδα στο πιο περίπλοκό της

Αν θέλετε να έχετε ένα λουκ το οποίο φαίνεται σικ και περίπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, δοκιμάστε την cool αυτή εκδοχή της κλασικής γαλλικής κοτσίδας.

Για το στιλ αυτό, η Ursula Stephen, κομμώτρια των διασήμων που έχει δουλέψει μαζί με την Ciara και την Zendaya, θέλησε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο λουκ που μοιάζει απλό και αβίαστο. Δούλεψε με την φυσική υφή της τρίχας του μοντέλου και προετοίμασε με dry shampoo τις ρίζες προς το μέτωπο για να προσδώσει όγκο. Αν ξεκινάτε με καθαρά μαλλιά που είναι λιπαρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε dry shampoo σε όλο το μήκος τους ώστε  να έχετε καλύτερο κράτημα για το χτένισμα σας. Τώρα που προετοιμάσατε τα μαλλιά σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ολοκληρώσετε το λουκ.


Πώς να κάνετε μία γαλλική κοτσίδα στην πιο περίπλοκη εκδοχή της.

Βήμα 1ο :Μαζέψτε τα μαλλιά σας πίσω σε χαμηλή αλογοουρά και δέστε τα με λαστιχάκι. Μετά κάντε μία κοτσίδα από τρεις επιμέρους τούφες και στο τέλος της βάλτε λαστιχάκι.

Βήμα 2ο : Μπορείτε να κάνετε με απαλές κινήσεις τις πλέξεις πιο χαλαρές για πιο γεμάτο λουκ.

Βήμα 3ο : Βάλτε το δάκτυλό σας στην βάση της κοτσίδας ώστε να την κρατήσετε την θέση της και χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι για να την φέρετε προς την κορυφή του κεφαλιού.

Βήμα 4ο : Στερεώστε την κοτσίδα στην κορυφή με φουρκέτες ή τσιμπιδάκια.

 

3. Κότσος με δύο πλεξούδες

Αν το sleek λουκ σας ταιριάζει περισσότερο, αλλά δεν έχετε πολλές ώρες για να αφιερώσετε στα μαλλιά σας, αυτό το σφιχτό χτένισμα με τις κοτσίδες στον κότσο είναι ότι πρέπει για εσάς.

Για αυτό το χτένισμα, ξεκινήστε με καθαρά, στεγνά μαλλιά. για να δημιουργήσει το μεταξένιο λουκ με τα μαλλιά τραβηγμένα πίσω, η Ursula εφάρμοσε στα μαλλιά δύο ή τρεις στρώσεις από σέρουμ στις ρίζες. Έπειτα χρησιμοποίησε χτένα για να διανείμει το προϊόν σε όλο το μήκος των μαλλιών, από την ρίζα ως τις άκρες. Όταν το σέρουμ είχε πάει παντού στα μαλλιά, η Ursula μάζεψε το άνω μισό των μαλλιών σε αλογοουρά και χρησιμοποίησε μία οδοντόβουρτσα και λακ ώστε αν μαζέψει τυχόν φύτρες που εξείχαν. Όταν τα μαλλιά είναι σωστά προετοιμασμένα για το χτένισμα, ακολούθου και τα επόμενα βήματα.


Πώς να κάνετε κότσο με δύο πλεξούδες

Βήμα 1ο : Το κόλπο για να κάνετε μία ψηλή αλογοουρά χωρίς να έχετε ανομοιομορφίες στην κορυφή του κεφαλιού είναι το να  δημιουργείτε την κοτσίδα σε δύο μέρη, με το πρώτο μέρος να είναι έτοιμο από το στάδιο προετοιμασίας. Για να ολοκληρώσετε την αλογοουρά, χτενίστε το κάτω μισό των μαλλιών προς την βάση της πρώτης αλογοουράς και χρησιμοποιήστε ακόμα ένα λαστιχάκι για να τις δέσετε μαζί.

Βήμα 2ο : Η Ursula βάζει μετά αφρό, περίπου σε μέγεθος μπάλας του μπάσκετ, στην τέλος της αλογοουράς ώστε να κάνει τα μαλλιά πολύ απαλά για να δημιουργήσει υπέροχες κοτσίδες.

Βήμα 3ο: Χωρίστε τα μαλλιά σε δύο μέρη και φτιάξτε με κάθε μέρος μία πλεξούδα από τρεις τούφες μαλλιών και στο τέλος τους βάλτε ένα λαστιχάκι μαλλιών.

Βήμα 4ο : Φέρτε και τις δύο πλεξούδες προς τα μπρος έχοντας τις άκρες τους προς τα πίσω στην βάση του κεφαλιού σας. Βάλτε τσιμπιδάκια για να τις σταθεροποιήσετε.

Βήμα 5ο : Πάρτε τις άκρες από τις πλεξούδες που είχατε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και φέρτε τες έτσι ώστε η μία να καλύπτει την άλλη στην πίσω πλευρά του κότσου.

Βήμα 6ο : Φέρτε τις άκρες από τις πλεξούδες μπροστά και γυρίστε τες γύρω από την βάση του κότσου σας. Κρύψτε τα σημεία που απομένουν στην βάση. Δώστε στον κότσο το σχήμα που θέλετε και τοποθετήστε τσιμπιδάκια για να μείνει στην θέση του.


Για να αποκτήσετε τα παραπάνω χτενίσματα μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού στα κομμωτήρια IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS στο Χαλάνδρι για επαγγελματική περιποίηση από τους hair experts.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ