12 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΡΙΝ ΒΑΛΩ EXTENSIONS ΣΤΙΣ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ ΜΟΥ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on December 11, 2019

Επειδή για να φαίνεται κανείς υπέροχος, ίσως υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα. Μια beauty editor από την Αμερική μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που θα ήθελα να ήξερα πριν βάλω extension στις βλεφαρίδες μου:

 • Τα extension στις βλεφαρίδες δεν είναι το ίδιο με τις ημι-μόνιμες βλεφαρίδες. 

«Συνήθως, οι ημι-μόνιμες βλεφαρίδες εφαρμόζονται από έναν ειδικό που κολλά με το χέρι τις επεκτάσεις πάνω από τις φυσικές βλεφαρίδες σας», λέει η Courtney Akai, εμπειρογνώμονας στα extensions με βάση τη Νέα Υόρκη, με περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας. Με την κατάλληλη φροντίδα,  μπορούν να διαρκέσουν έξι έως οκτώ εβδομάδες έως ότου φυσικά πέσουν όπως πέφτουν κανονικά οι φυσικές μας βλεφαρίδες.

 

 • Η τεχνικές για την προσθήκη βλεφαρίδων συνεχώς βελτιώνονται.

«Ενώ η κλασική και ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική περιλαμβάνει την εφαρμογή μίας μοναδικής επέκτασης βλεφαρίδας πάνω από τη φυσική σας βλεφαρίδα, η τεχνική του ρωσικού όγκου (επίσης αναφέρεται ως Τεχνική τόμου ή 3D πρόσδεση) είναι μια νεότερη τάση όπου ο τεχνικός τοποθετεί έως και οκτώ εξαιρετικά λεπτές επεκτάσεις πάνω σε κάθε φυσική βλεφαρίδα για ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα», λέει ο Andra Ciulei, ειδικός βλεφαρίδων.

 • Δεν ταιριάζει ένα μέγεθος και σχήμα extensions σε κάθε άτομο.

Θέλετε λοιπόν τα βλεφαρίδες της Kim Kardashian; Πολύ ωραία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μάτια σας μπορούν να το αντέξουν. «Ο τύπος βλεφαρίδων που μπορείτε να βάλετε, εξαρτάται από το μήκος και τη δύναμη των φυσικών βλεφαρίδων σας», λέει ο Ciulei. «Φορώντας extensions που είναι πάρα πολύ μακριά ή πάρα πολύ παχιά για τα βλεφαρίδες σας μπορεί να προκληθεί  μακροπρόθεσμα βλάβη, έτσι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι προεκτάσεις σας δεν είναι πολύ μεγαλύτερες ή παχύτερες από τις φυσικές βλεφαρίδες σας».

Εάν αυτό που ακούγεται μπερδεμένο, μην ξεχνάτε πως ένας εξειδικευμένος ειδικός θα σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη απόφαση για τις βλεφαρίδες σας, συμπεριλαμβανομένου του είδους του υλικού που πρέπει να πάρετε, όπως το mink, το μετάξι ή κάποιο άλλο συνθετική υλικό. Το mink είναι συνήθως ακριβότερο, το αισθάνεστε μαλακότερο και φαίνεται φυσικότερο. Ωστόσο, μερικά συνθετικά, τα οποία είναι ιδιαιτέρως κατεργασμένα , μπορούν επίσης να φαίνονται και να αισθάνονται φυσικά και να καταλήγουν να κοστίζουν τόσο πολύ όσο και περισσότερα από το mink. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε την πυκνότητα σας (περισσότερες βλεφαρίδες δημιουργούν μια πληρέστερη εμφάνιση) μπούκλα (η πιο απότομη κλίση, τόσο πιο δραματική είναι η επίδραση) και το μήκος, ένα ζήτημα πραγματικά προσωπικής προτίμησης.

 

 • Πρέπει να χαλαρώσετε για τουλάχιστον 12 ώρες μετά την εφαρμογή.

Οι περισσότεροι τεχνικοί θα σας πουν να μην ιδρώνετε, να κλαίτε, να κολυμπάτε ή να πλένετε το πρόσωπό σας για τουλάχιστον 12 ώρες αφού βάλετε τα extensions για να δώσετε στην κόλλα την ευκαιρία να στεγνώσει. «Οι κόλλες των βλεφαρίδων ποικίλλουν ανάλογα με το χρόνο που χρειάζονται για να στεγνώσουν, από 12 έως 24 ώρες ανάλογα με το τι κόλλα χρησιμοποιεί ο ειδικός σας, αλλά σίγουρα οι πρώτες 24 ώρες είναι το πιο σημαντικό διάστημα για να κρατήσετε τις βλεφαρίδες σας για μεγαλύτερο διάστημα», λέει ο Ciulei.

 • Τα extensions έχουν δαπανηρή και χρονοβόρα συντήρηση.

Ενώ τα extensions είναι συνήθως αρκετά δραματικές ώστε να σας δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα με τη μάσκαρα, η οποία δεν συνιστάται για χρήση επάνω από τις επεκτάσεις επειδή μπορεί να τις βλάψει, μην νομίζετε πως  τα extensions θα σας εξοικονομήσουν χρήματα στο μακιγιάζ μακροπρόθεσμα .

Στη Νέα Υόρκη, ένα βασικό σύνολο (συνήθως 70 έως 80 βλεφαρίδες ανά μάτι) μπορεί να σας φέρει πίσω τουλάχιστον $ 100, αλλά συνυπολογίστε τα πάνω από $ 400 για την εφαρμογή από τους πιο έμπειρους τεχνικούς. Και τότε πρέπει επίσης να δώσετε και φιλοδώρημα. Επιπλέον, η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ώρες. Και επειδή οι βλεφαρίδες αναπτύσσονται και τελικά πέφτουν, πρέπει επίσης να επιστρέψετε κάθε λίγες εβδομάδες για γεμίσματα, τα οποία μπορεί να κοστίζουν από $ 50 έως $ 165, ανάλογα με το πόσες νέες βλεφαρίδες χρειάζεστε.

Σημείωση: Όσο περισσότερο πηγαίνετε για συμπλήρωσης των βλεφαρίδων, τόσες περισσότερες θα πρέπει να αντικαταστήσετε και τόσο περισσότερο θα σας κοστίσει, αλλά αν περιμένετε πολύ, ο ειδικός σας μπορεί απλά να θελήσει να σας δώσει ένα ολοκαίνουργιο σύνολο από βλεφαρίδες, αντί για συμπλήρωση.

 

 • Τα extensions κάνουν το καθημερινό μακιγιάζ των ματιών περιττό.

Όταν έβαλα για πρώτη φορά extensions, ήξερα ότι θα ήταν υποκατάστατο για την μάσκαρα, αλλά δεν συνειδητοποίησα ότι θα μου έδιναν τόσο έντονη την ψευδαίσθηση ότι φοράω eyeliner. Δεν φορούσα ποτέ πολύ μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά σταμάτησα να φοράω εντελώς την ημέρα μετά τον γάμο μου. Εξακολουθώ να αισθάνομαι έτοιμη για φωτογραφία κάθε βράδυ του μήνα του μέλιτος μου, και εξακολουθώ να αισθάνομαι αρκετά αστραφτερή είτε αν σηκώνομαι από το κρεβάτι είτε αν επιστρέφω από τρέξιμο. Και η πρωινή προπόνηση με άβαφτο πρόσωπο είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

 • Σας εμποδίζουν όταν θέλετε να βάλετε eyeliner ή όταν θέλετε να το αφαιρέσετε.

Όταν ειδικές περιστάσεις έχουν απαιτήσει μια πιο δραματική εμφάνιση στο μακιγιάζ, έχω διαπιστώσει ότι είναι απίστευτα δύσκολο να εφαρμόσω το βασικό eyeliner. Η υπερβολική γωνία των βλεφαρίδων μπορεί να σας εμποδίσει, καθιστώντας δύσκολο να δείτε πού πηγαίνει το προϊόν. Αν όμως το επιλέγετε τακτικά, «Πάντα να εφαρμόζετε ένα eyeliner με μαλακό άκρο που εφαρμόζεται ομοιόμορφα χωρίς να τραβιέται, σε αντίθεση με το πολύ ξηρό είδος που παίρνει αρκετές κτυπήματα για να εφαρμόσει», λέει ο Ciulei.

Και επειδή το τρίψιμο των ματιών σας μπορεί να χαλαρώσει τις φυσικές βλεφαρίδες, η αφαίρεση μακιγιάζ των ματιών με βαμβάκια ντεμακιγιάζ με βάση το πετρέλαιο μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στις ψεύτικες βλεφαρίδες σας, τραβώντας τυχαία τις έξω ή διαλύοντας την κόλλα. Αν όμως χρειάζεται να εφαρμόσετε ένα πλήρες μακιγιάζ στα μάτι  και τελικά θα το αφαιρέσετε στο τέλος της νύχτας, χρησιμοποιήστε ντεμακιγιάζ χωρίς λάδι και σπρώξτε τες απαλά προς τα κάτω για να αφαιρεθεί το μακιγιάζ.

 

 • Η καθημερινή συντήρηση δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζετε.

Οι βλεφαρίδες μπορούν να καταστραφούν όταν κοιμάστε ή τις βρέχετε και μπορούν να συγκεντρώσουν σκόνη. Έτσι, είναι σημαντικό να τις βουρτσίζετε απαλά με ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας μιας χρήσης όταν ξυπνάτε, μετά το ντους και στο τέλος της ημέρας. Η Akai συνιστά την εφαρμογή σαμπουάν μωρών στις βλεφαρίδες για ήπια νυχτερινή καθαριότητα. «Είναι ένας μύθος ότι δεν πρέπει να πλένετε τις βλεφαρίδες σας», λέει η Akai, η οποία προειδοποιεί να μην παίζουμε με αυτές και να μην τις τρίβουμε.

 • Τα extensions μπορούν να βλάψουν σοβαρά τα μάτια σας.

Την τρίτη φορά που τις έκανα , έφυγα από το ινστιτούτο, όχι την εγκατάσταση της Akai, με πανέμορφες βλεφαρίδες, αλλά πραγματικά κόκκινα μάτια που γίνονταν πιο σκούρα και πιο κόκκινα καθώς η μέρα συνέχιζε. Την επόμενη μέρα, παρατήρησα μια κολλώδη κίτρινη ουσία στις γωνίες των ματιών μου και στα κατώτερα βλέφαρα και άρχισα να νιώθω σαν να έχω κάτι ξένο να βρίσκεται πίσω από το αριστερό μου μάτι. Την επόμενη μέρα τσέκαρα τα μάτια μου στην νοσοκόμα στο γραφείο μου, αλλά αντί να επιστρέψω στο σαλόνι για απομάκρυνση βλεφαρίδων, όπως πρότεινε, πήγα στα επείγοντα  για να πάρω μια δεύτερη γνώμη για την ζημιά στον κερατοειδή.


Ο γιατρός των επειγόντων περιστατικών με διαγνώσει με επιπεφυκίτιδα, μια βακτηριακή λοίμωξη που ίσως έχω πάρει από την τεχνικό των βλεφαρίδων η οποία έπιανε στα μάτια μου με τα γυμνά χέρια της. «Δεν μπορείτε να δουλέψετε με τα γάντια, επειδή τα πιάνονται σε όλα και τα πάντα οι βλεφαρίδες κολλάνε σε αυτά», εξήγησε αργότερα η Akai. Φυσικά είναι επίσης πιθανό ότι πήρα την λοίμωξη από κάτι άλλο, όπως μολυσμένες βλεφαρίδες ή ακόμα και τρίβοντας τα μάτια μου αφού οδήγησα ένα Citi Bike. Ο γιατρός μου έδωσε αντιβιοτικές οφθαλμικές σταγόνες και μου είπε ότι θα έπρεπε να αφαιρέσω τις νέες μου βλεφαρίδες μόνο αν η φαγούρα δεν έφευγε μετά από επτά ημέρες από τη χρήση των σταγόνων. Μετά από τρεις ημέρες χρήσης, η κνησμός τελικά σταμάτησε και η ερυθρότητα εξαφανίστηκε λίγες μέρες αργότερα.

Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μετάδοσης βακτηρίων, βεβαιωθείτε ότι ο τεχνικός σας πλένει τα χέρια μεταξύ των πελατών, φοράει μάσκα, χρησιμοποιεί καλύμματα μαξιλαριού, αποστειρώνει τις τσιμπίδες τους και χρησιμοποιεί βούρτσες βλεφαρίδων μίας χρήσης - όλα τα πράγματα που κάνει η Akai στο σαλόνι της.


Οι αντιδράσεις στις εφαρμογές extensions είναι αρκετά συχνές. Μια έρευνα στο Διαδίκτυο που διεξήχθη στην Ιαπωνία διαπίστωσε ότι το 26,5% των ανθρώπων που τους είχαν βιώσει αντιμετώπισαν κάποια αντίδραση, όπως ερυθρότητα, ερεθισμό και φαγούρα, πρησμένα βλέφαρα. Θα μπορούσε να έχει κάτι να κάνει με ερεθιστικά συστατικά όπως φορμαλδεΰδη στην κόλλα των βλεφαρίδων. Για το λόγο αυτό, η Akai συστήνει να πηγαίνετε σε σαλόνια που χρησιμοποιούν αμερικανικές κόλλες, οι οποίες συνήθως κατασκευάζονται χωρίς το συστατικό αυτό.


Απλά ρωτήστε πού παράγεται η κόλλα όταν κάνετε ένα ραντεβού και μην εκπλαγείτε αν τα σαλόνια που χρησιμοποιούν κόλλες που προέρχονται από τις ΗΠΑ χρεώνουν λίγο περισσότερο. «Οι κόλλες που παρασκευάζονται με βουτυλοκυανοακρυλικό και οκτυλοκυανοακρυλικό είναι ιδανικές επειδή είναι εύκαμπτες όταν είναι ξηρές, άοσμες και γενικά λιγότερο τοξικές για το μάτι από τις άλλες εναλλακτικές’, σύμφωνα με τον Dr. Al-Mohtaseb, επίκουρο καθηγητή οφθαλμολογίας στο Baylor College of Medicine στο Χιούστον. Αλλά εξακολουθούμε να μιλάτε για χημικά κοντά στα μάτια μας. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας, έχει τις επεκτάσεις στις βλεφαρίδες στην πρώτη θέση στις μολύνσεις. Εκτός από τη βακτηριακή λοίμωξη που έχω πάθει, οι επεκτάσεις σας θέτουν επίσης σε κίνδυνο την επιφανειακή στιβάδα , δηλαδή βλάβη στη μεμβράνη που καλύπτει το βολβό σας από τις βλεφαρίδες που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή.

Αν βιώσετε τυχόν μη φυσιολογικά συμπτώματα, είναι έξυπνο να επιστρέψετε στο σαλόνι σας για να αφαιρέσετε τις βλεφαρίδες. «Είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των βακτηριακών λοιμώξεων και της αλλεργικής αντίδρασης ή τον συνδυασμό και των δύο, οπότε η αφαίρεση είναι η καλύτερη λύση», λέει ο Dr. Al-Mohtaseb.

 • Αφού βάλετε extensions, οι φυσικές βλεφαρίδες σας θα σας φαίνονται πάντα πολύ πιο μικρές.

Η Akai λέει ότι οι επεκτάσεις δεν θα πρέπει να προκαλούν θραύση των βλεφαρίδων, εφόσον ο τεχνικός σας δεν υπερφορτώσει τις εύθραυστες βλεφαρίδες με υπερβολικά μεγάλα extensions. Και λέγοντας αυτό, όταν πήρα το πρώτο μου σετ πριν την αντικατάσταση και ζήτησα να δω τις φυσικές βλεφαρίδες μου, δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο μικρότερες εμφανίστηκαν σε σχέση με τις τεράστιες που είχα δει στον καθρέπτη.

 

 • Κανείς δεν ξέρει εάν οι συχνές επεκτάσεις των βλεφαρίδων προκαλούν μόνιμη βλάβη.

Όταν ρώτησα τον Dr. Al-Mohtaseb για αυτό και δεν με καθησύχασε ακριβώς. «Δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα που να δείχνουν εάν οι επεκτάσεις των βλεφαρίδων επηρεάζουν οποιαδήποτε πτυχή του μήκους, της ανάπτυξης ή της υγείας σας μακροπρόθεσμα, αν και κάποιοι μιλούν για αλωπεκία στην οποία οι φυσικές βλεφαρίδες μπορούν να πέσουν εξαιτίας του σταθερού βάρους των επαναλαμβανόμενων βλεφαρίδων επεκτάσεις», λέει.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί αυτόματα σε σας. «Χρειάζεται συνήθως κακή εφαρμογή για χρόνια και ακατάλληλη φροντίδα για να συμβεί μακροχρόνια βλάβη βλεφαρίδων», λέει ο Ciulei, «έτσι και πάλι, η εξεύρεση ενός επαγγελματία που βάζει την υγεία των βλεφαρίδων σας πρώτα από όλα τα άλλα, είναι πολύ σημαντική».


 • Πιθανόν να είστε εθισμένοι στα extensions, παρά τους κινδύνους κόστους / ταλαιπωρίας / κινδύνου.

Την τελευταία φορά που αναλογίστηκα τις επιπτώσεις που είχαν στην υγεία μου, έπρεπε να δω δυο γιατρούς, να αγοράσω αντιβιοτικές οφθαλμικές σταγόνες, να ασχοληθώ με τα μάτια μου έχοντας κνησμό την υπόλοιπη εβδομάδα και να δουλέψω από το σπίτι για δύο ημέρες για να αποφύγω τη διάδοση της λοίμωξης μου. Αλλά όσο και αν φαίνεται τρελό, εξακολουθώ να τις αγαπώ.

Εάν θέλετε υπέροχες βλεφαρίδες αλλά δεν θέλετε να υπομείνετε τα παραπάνω, μπορείτε να ανακαλύψετε τις μαγνητικές βλεφαρίδες MEL στο eshop μας ikonomakis.gr.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ