ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΥΡΙΖΕΣΤΕ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on April 03, 2020

Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι οι συνήθειες υγιεινής που απαιτεί ένας κόσμος που λειτουργεί κανονικά έχουν μεταβληθεί ραγδαία σε αυτό το κλίμα κρίσης του COVID-19. Οι γυναίκες κυκλοφορούν καθημερινά στο σπίτι χωρίς σουτιέν, και ο κόσμος κάνει ντους με μικρότερη συχνότητα, παρά το γεγονός ότι είναι πιο επιμελής με το πλύσιμο των χεριών. Μία άλλη συνήθεια που έχει επηρεαστεί; Το ξύρισμα.

Αν κουνάτε θετικά το κεφάλι σας, ίσως βρίσκεστε στη μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που έχουν αφήσει τις τρίχες του σώματός τους να αναπτύσσονται ελεύθερα χωρίς ξύρισμα. Και εννοούμε να μην ξυρίζουμε τίποτα, από τα πόδια,  έως την ηβική περιοχή και τις μασχάλες σας. Είτε επειδή ξεχάσατε να φέρετε το ξυράφι σας στη γη της καραντίνας είτε γιατί απλώς δεν έχετε τη διάθεση ή την ανάγκη να το κάνετε (ή το έχετε κάνει ειλικρινά εδώ και αρκετό καιρό). Γνωρίζατε, όμως, ότι οι δερματολόγοι λένε ότι υπάρχουν πραγματικά οφέλη από το να μην ξυρίσετε;

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι τρίχες που βρίσκονται στις μασχάλες, τις βουβωνικές κοιλότητες και τα πόδια μας εξυπηρετούν εξελικτικά το δικό τους χρήσιμο σκοπό», λέει η δερματολόγος, Rachel Nazarian. "Οι τρίχες εμποδίζουν το δέρμα από τον ερεθισμό όταν υπάρχει τριβή, προστατεύοντας σε πολλές περιοχές του σώματός μας, ειδικά στην περιοχή του υπογαστρίου. Οι τρίχες, επίσης, αποτρέπουν τους διάφορους παθογόνους μικροοργανισμούς από το να εισβάλλουν στο σώμα μας, όπως στην ηβική περιοχή. " Έτσι, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει σημαντικό μειονέκτημα στο μην ξυρίζετε, παρά το γεγονός ότι αισθάνεστε λίγο διαφορετικά αν είστε συνηθισμένοι να είστε ξυρισμένοι σε αυτές τις περιοχές.

"Το να αφήνουμε τις τρίχες να μεγαλώνουν, είναι η φυσική διαδικασία που ακολουθεί το σώμα μας", λέει η Δρ Nazarian. Προσθέτει ότι θα αποφύγετε και τον κίνδυνο ερεθισμού από τις ξυριστικές μηχανές και το ξυράφι, που είναι δύο ενοχλητικές συνέπειες του κανονικού ξυρίσματος. «Το ξύρισμα είναι πολύ πιο προβληματικό λόγω του κινδύνου να προκαλέσει μικρο-εκδορές στον ιστό της επιδερμίδας και να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης».

Εάν βασίζεστε στη συνήθεια ξυρίσματος για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, πρέπει να γνωρίζετε ότι η Δρ. Nazarian θεωρεί το ξύρισμα ως "cheat" απολέπιση. "Προσφέρει λίγη απολέπιση, αλλά μπορείτε πάντα να κάνετε ένα scrub ή στεγνό βούρτσισμα για να απομακρύνετε το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορούν να συσσωρευτούν", λέει. 

Το μόνο δευτερεύον ζήτημα που θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε αφήνοντας τις τρίχες του σώματος να αναπτυχθούν; "Οι άνθρωποι που έχουν αυξημένη τάση για εφίδρωση μπορούν να χειροτερέψουν αυτό το πρόβλημα με την πρόσθετη ποσότητα τριχών", λέει η Δρ. Nazarian. Η συμβουλή της για αυτό; "Προσπαθήστε να διατηρήσετε το δέρμα δροσερό και στεγνό." Εκτός από αυτό, απολαύστε το χρόνο που θα πάρετε πίσω στην ημέρα σας, που χρησιμοποιούσατε ξοδεύοντας το ξύρισμα.

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα για την φροντίδα και τη περιποίηση της επιδερμίδας!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ