ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on May 14, 2020

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας που προκαλείται από το COVID-19, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να μην φτάνουν στις συνηθισμένες ρουτίνες περιποίησης μέχρι το αργά το απόγευμα (αν όχι καθόλου). Αυτό σίγουρα δεν είναι μεγάλη υπόθεση εάν μιλάμε, ας πούμε, για οδοντικό νήμα ή ντους… αλλά τι συμβαίνει όταν δεν ενυδατώνετε το πρόσωπό σας; Παρακάτω, παραθέτουμε την άποψη ενός δερματολόγου.

Πρώτα απ'όλα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη βασική δομή του δέρματός σας για να κατανοήσετε πραγματικά τι κάνει η ενυδατική σας κρέμα. «Το δέρμα σας έχει ένα ανώτερο στρώμα νεκρών κυττάρων του δέρματος στο στρώμα του κερατοειδούς σας, στο οποίο μπορεί να συμβεί ξηρότητα και αστάθεια», λέει ο Paul Dean, MD, δερματολόγος με έδρα το Σαν Ντιέγκο. "Το δέρμα σας μπορεί να στεγνώσει ή να ξεφλουδίσει όταν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σας φεύγουν με κανονικό ρυθμό και δεν υπάρχει υγρασία στα κύτταρα του δέρματος κάτω από αυτά." Όταν ενυδατώνετε το δέρμα σας, στη συνέχεια, παρέχετε ένα φράγμα σε αυτό το ανώτερο στρώμα που διατηρεί την υγρασία μέσα στα κύτταρα του δέρματος παρακάτω.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ


Παραλείποντας την ενυδατική κρέμα προσώπου για την ημέρα, δεν θα βλάψετε το δέρμα σας… αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα φαινόμενο ντόμινο από ελαφρώς ενοχλητικά δερματικά προβλήματα. «Δεν βλάπτεις πραγματικά το δέρμα σου, αλλά μπορεί να αρχίσει να φαίνεται αντιαισθητικό», λέει ο Δρ Dean. "Τελικά θα θελήσετε να το ξύσετε γιατί θα αισθάνεστε άβολα και μπορεί να γίνει κόκκινο. Βασικά θα κάνετε το δέρμα σας να ερεθιστεί. " Η πραγματική ποσότητα του ερεθισμού του δέρματος και της αδυναμίας που αντιμετωπίζετε εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και το περιβάλλον σας. «Ένα ξηρό κλίμα κάνει τα κύτταρα του δέρματος να στεγνώνουν πιο γρήγορα, ενώ η ξηρότητα δεν συμβαίνει τόσο πολύ σε ένα υγρό κλίμα», λέει.

Ωστόσο, όταν σκέφτεστε τον κύκλο εναλλαγής των κυττάρων του δέρματός σας, μια μέρα χωρίς ενυδατική κρέμα δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση. «Χρειάζονται περίπου 29 ημέρες για να μετακινηθούν τα κύτταρα του δέρματος από κάτω προς τα πάνω», λέει ο Δρ Dean. «Σε μια μέρα, η ξηρότητα που μπορείτε να ζήσετε είναι πολύ, πολύ ελάχιστη. Αλλά το δέρμα σας μπορεί να αρχίσει να φαίνεται λίγο ξεφλουδισμένο σε δύο ημέρες και μετά από τρεις ημέρες χωρίς ενυδατική κρέμα, αγγίζοντας το δέρμα σας μπορεί να προκαλέσετε κόκκινες κηλίδες και αυτό το άβολο συναίσθημα. "

 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ


Έτσι, σε γενικές γραμμές, εάν παραλείψετε την ενυδάτωση για μια ημέρα, το δέρμα σας θα είναι εντάξει, αλλά ο Δρ Dean λέει ότι για την «καλύτερη ενυδάτωση» του δέρματός σας, ο χρυσός κανόνας είναι να εφαρμόζετε ενυδατική δύο φορές την ημέρα. (Ακόμα κι αν δεν φτάσετε να εφαρμόσετε αυτόν τον πρώτο γύρο μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.)

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα για τη φροντίδα και τη περιποίηση της επιδερμίδας!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ