VIEW CART Continue shopping

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on February 18, 2020

Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα πιο ενοχλητικά από το να "ποτίζετε" τα μαλλιά σας με όρους ενυδάτωσης εν αφθονία μόνο για να μείνουν με το ίδιο προβληματικό, φριζαρισμένο αποτέλεσμα που τόσο σας χαλάει την διάθεση. Ακόμα κι αν η καταπολέμηση της ξηρότητας με ενυδάτωση ακούγεται σωστή και λογική στην θεωρία, μπορεί να υπάρχει ένας παράγοντας που εύκολα ενδέχεται να αγνοηθεί και αυτός να αποτελεί τελικά το πρόβλημά σας. Εδώ έρχεται να κουμπώσει η πορώδη σύνθεση των μαλλιών, δηλαδή η ικανότητα της τρίχας να απορροφά και να συγκρατεί την υγρασία. Για να μάθουμε τα πάντα για τους πόρους των μαλλιών, ζητήσαμε την βοήθεια του στιλίστα μαλλιών, Julius Michael. Παρακάτω ακολουθούν οι συμβουλές του.

 

Τι είναι οι πόροι των μαλλιών;

 

"Οι πόροι των τριχών αναδεικνύουν την ικανότητα των μαλλιών να καταπολεμούν την υγρασία, να επεξεργάζονται χημικές ουσίες (σκέφτεται το ντεκαπάζ) και να αντιδρούν στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε", λέει ο Michael. "Εάν έχετε, όμως, πολύ έντονους πόρους μαλλιών, αυτό δεν είναι καλό. Θέλετε τα μαλλιά σας να έχουν πιο περιορισμένο πορώδη ιστό. " Ο λόγος είναι ότι τα μαλλιά με μικρό πορώδη ιστό έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν την υγρασία και να φαίνονται μεταξένια, λαμπερά και λεία. Στο αντίθετο άκρο του φάσματος, τα πολύ πορώδη μαλλιά έχουν δυσκολία στην απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης μαλλιών, είναι συνήθως πιο χονδρά και μπορεί να είναι η αιτία των ξηρών και αφυδατωμένων τουφών σας. "Με έντονους πόρους, τα μαλλιά είναι πολύ θαμπά, δεν μπορείτε να λάμψετε και δεν παίρνετε το χρώμα σωστά". Ενώ η κατάσταση αυτή μπορεί να αποτελεί γενετικό πρόβλημα, μπορεί επίσης να έχει προκληθεί από την έκθεση στον ήλιο ή από την εφαρμογή βαφής στα μαλλιά.

 

Πώς να καταλάβετε εάν έχετε έντονους πόρους στα μαλλιά

 

Υπάρχουν δύο, εξαιρετικά εύκολοι τρόποι για να προσδιορίσετε αν τα μαλλιά σας έχουν έντονους πόρους. Ο πρώτος? Η δοκιμή νερού. Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε: Απλώς χωρίστε μερικές τούφες με την βούρτσα σας, γεμίστε ένα ποτήρι νερό και αφήστε τα μαλλιά σας εκεί μέσα. Εάν τα μαλλιά σας εξακολουθούν να επιπλέουν μετά από λίγα λεπτά, δεν έχετε έντονους πόρους στα μαλλιά σας. Αλλά, αν η τούφα σας πέσει κατ' ευθείαν στο κάτω μέρος, οι πιθανότητες είναι ότι τα μαλλιά σας έχουν έντονους πόρους. Μια άλλη επιλογή είναι απλά να περάσετε το δάχτυλό σας πάνω από ένα σκέλος των μαλλιών σας. "Αν αισθάνεστε τα μαλλιά σας να είναι τραχιά, τότε μάλλον έχετε έντονους πόρους" λέει ο Michael. "Αν η τρίχα  είναι ομαλή από το άκρο μέχρι τη ρίζα, τότε έχετε φυσιολογικός πόρους στα μαλλιά σας".

 

 

Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά με έντονους πόρους

 

 

Εάν έχετε έντονους πόρους μαλλιών, τότε θα χρειαστεί ιδιαίτερα έντονη προσπάθεια για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα." Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα σαμπουάν και μαλακτικό χωρίς θεϊκά άλατα", λέει ο Michael. Αυτό αποτρέπει οποιαδήποτε συσσώρευση στα μαλλιά. "Πρέπει επίσης να προστατέψετε τα μαλλιά σας εάν πρόκειται να είστε έξω στον ήλιο."

 

Ενώ τα προϊόντα είναι τα βασικά, το στυλ και οι θεραπείες είναι επίσης κάτι που πρέπει να κρατάτε στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Ο Michael συνιστά να πηγαίνετε στο κομμωτήριο κάθε τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες και να επιδοθείτε σε θεραπείες περιποίησης και διαμονή μακριά από υψηλή θερμότητα. "Όσο περισσότερη θερμότητα βάζετε στα μαλλιά σας, τόσο πιο έντονοι γίνονται οι πόροι σας και ταλαιπωρούνται τα μαλλιά σας", λέει. Επιπλέον, το ντεκαπάζ των μαλλιών είναι εξαιρετικά καταστρεπτικό, ειδικά αν έχετε ιδιαίτερα έντονους πόρους μαλλιών. Σταματήστε το ντεκαπάζ, αφήστε να περάσει περισσότερος καιρός ανάμεσα στην εφαρμογή βαφής και αφήστε τα μαλλιά σας να απολαύσουν τα οφέλη της επανόρθωσης.

 

Και, για πιο δραστικά μέτρα, επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ