VIEW CART Continue shopping

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on October 14, 2019

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι αληθινά υπέροχα, αλλά οι συνέπειες μιας εποχής συνεχούς φαγητού και ποτού, σίγουρα έχουν τον αντίκτυπο τους στο δέρμα μας. Σπυράκια, αφυδάτωση και ερυθρότητα είναι όλα μέσα στο πρόγραμμα, όταν μιλάμε για εβδομάδες κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων και πάρτι. Και ναι, ενώ είναι σχετικό με την εποχή, σίγουρα δεν αισθανόμαστε καλά με το να πληρώσουμε το τίμημα που έχει αυτό στο δέρμα μας. Μιλήσαμε με την Kate Bancroft, εμπειρογνώμονα για την περιποίηση της επιδερμίδας για να μάθουμε τι ακριβώς έχει κάνει το Χριστουγεννιάτικο φαγητό στο δέρμα μας και πώς να το καταπολεμήσουμε.

 

Πρώτον, είναι αλήθεια ότι τα αποτελέσματα του φαγητού των Χριστουγέννων μπορεί να επηρεάσει το δέρμα μας προς το χειρότερο;

Δυστυχώς, ναι. «Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν το γεγονός ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα, γεμάτα ζάχαρη έχουν δραματικά αποτελέσματα στο δέρμα», λέει η Bancroft. Και δεν μιλάμε μόνο για την φλεγμονή, το αποτέλεσμα της οποίας δηλαδή την ερυθρότητα και τα σπυράκια μπορεί να τα δείτε αμέσως, αλλά και για το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, που είναι η πιθανότητα διακοπής παραγωγής φυσικού κολλαγόνου και ελαστίνης του δέρματός σας, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα σας θα αρχίσει να χάνει τη φυσική του ελαστικότητα.

«Η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί επίσης να επιδεινώσει τα ορμονικά προβλήματα. Βλέπουμε πολλούς ασθενείς που υποφέρουν από ορμονικές ανισορροπίες και η ζάχαρη προκαλεί επιπλέον παραγωγή ορμονών», λέει ο Bancroft. Ενώ αυτό δεν είναι καλή είδηση ​​για κανέναν, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για τους τύπους δέρματος που είναι επιρρεπείς σε ακμή ή λιπαρότητα.

Ακριβώς όπως όλα τα φαγητά του πάρτι, το τυρί και η σοκολάτα, το αλκοόλ είναι ένας άλλος ένοχος όταν μιλάμε για την ζάχαρη, ειδικά με την μπίρα, το κρασί και τον μηλίτη. «Τα κακά νέα είναι κάποια βακτήρια ευδοκιμούν σε αυτό το γεμάτο σάκχαρα περιβάλλον», εξηγεί η Bancroft. «Μαζί με την αφυδάτωση της επιδερμίδας σας, σύντομα αρχίζει να φαίνεται το αποτέλεσμα, με θαμπάδα καθώς ο κυτταρικός κύκλος διαταράσσεται και αναπτύσσονται περιοχές φλεγμονής και οιδήματος».

 

Μπορούν οι προσπάθειές μας τον Ιανουάριο να εξουδετερώσουν τις συνέπειες της εορταστικής περιόδου;

Ενώ η Bancroft πιστεύει ότι η αποφυγή της ζάχαρης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για αποτοξίνωση, εξηγεί ότι «είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υπερβολική ζάχαρη σε τρόφιμα και το αλκοόλ δεν κάνει καλό στο δέρμα και κυρίως στην υγεία μας. Ένας καλύτερος και πιο σωστός τρόπος για να ξεκινήσετε το νέο έτος είναι να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση της σε μακροπρόθεσμη βάση».

 

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε τώρα εάν υποφέρετε από τις επιπτώσεις του ξεφαντώματος της Πρωτοχρονιάς;

Η Bancroft έχει τρεις κορυφαίες συμβουλές: «Κόβετε τη ζάχαρη, πίνετε άφθονο νερό και χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που δεν επιδεινώνουν την κατάσταση». Επιλέγετε σωστά προϊόντα που δεν περιέχουν θειικά άλατα και paraben και επιλέγετε προϊόντα που απευθύνονται σε ευαίσθητες επιδερμίδες αν πάσχετε από ερεθισμένο και φλεγμένων δέρμα.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ