ΤΑ 4 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 24, 2019

Ξέρετε ότι η «βιώσιμη» προσέγγιση της ομορφιάς είναι καλή για σας, αλλά γνωρίζετε πραγματικά ποια προϊόντα είναι πραγματικά «καθαρά»; Μπορεί να είναι δύσκολο να το καταλάβουμε, γιατί «βιώσιμο» και «φυσικό», μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Αυτό συμβαίνει επειδή εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένας τυπικός ορισμός για τους όρους αυτούς.

Ίσως το ανανεωμένο ενδιαφέρον του κόσμου θα βοηθήσει να προχωρήσουν τα πράγματα. Το συντακτικό συμβούλιο των The New York Times έκανε πρόσφατα μια έκκληση για μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ότι οι νόμοι που χρησιμοποιεί η διοίκηση τροφίμων και φαρμάκων για τη ρύθμιση των προϊόντων και των συστατικών δεν έχουν ενημερωθεί από το 1938.

Παρά την περιορισμένη εποπτεία, η βιώσιμη αγορά ομορφιάς συνεχίζει να αυξάνεται. Αν είστε αρχάρια, μην ανησυχείτε γιατί δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Ορίστε λοιπόν τα τέσσερα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να διαλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα ομοριφάς.

 

  • Είναι σημαντικό να διαβάζετε με προσοχή τις ετικέτες.

Ενώ δεν έχουμε σαφείς ορισμούς, η λέξη βιώσιμο  συχνά σημαίνει ότι δεν περιέχει χημικές ουσίες, όπως θειικά, παραμπέν και ενώσεις με φθάλιο και φυσικό σημαίνει με συστατικά φυτικής προέλευσης, όπως λάδι jojoba ή αλόη, ή συστατικά με βάση τα ζώα, όπως κερί μελισσών ή γάλα. Παρά τις διαφορές αυτές, οι όροι συχνά χρησιμοποιούνται εναλλακτικά.

Δεν είναι τέλειο σύστημα, αλλά ο έλεγχος των ετικετών σας για αυτά τα συγκεκριμένα συστατικά ή η έλλειψή τους μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι βιώσιμο και τι θα μπορούσε να είναι απλώς φυσικό.

Σε διεθνές επίπεδο, υπάρχουν οργανισμοί που ελέγχουν την πηγή και την ποιότητα των συστατικών και πιστοποιούν φυσικά και βιολογικά προϊόντα, όπως το EcoCert και το NaTrue, τα οποία διαθέτουν επίσημες σφραγίδες. Υπάρχει επίσης ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO), ο οποίος δεν είναι φορέας πιστοποίησης, αλλά έχει αναπτύξει κριτήρια συναίνεσης για φυσικά και βιολογικά καλλυντικά.

 

  • Μπορείτε να αγοράσετε καθαρά προϊόντα ομορφιάς σχεδόν οπουδήποτε.

Πριν από δέκα χρόνια, δεν θα μπορούσατε να τα βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα και συνήθως θα έπρεπε να τα παραγγείλετε από ένα εξειδικευμένο μαγαζί  και να περιμένετε δύο εβδομάδες για τα προϊόντα σας να φτάσουν με ταχυδρομείο. Τώρα μπορείτε να αγοράσετε βιώσιμο μακιγιάζ και προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας στο ίδιο σημείο που αγοράζετε και χαρτί υγείας.


  • Δεν χρειάζεται να πετάξετε αμέσως τα κλασικά σας προϊόντα.  

Αν θέλετε να ακολουθήσετε μια πιο οικολογική διαδρομή, μπορείτε να χαλαρώσετε και να αντικαθιστάτε ένα πράγμα κάθε φορά. Η μάσκαρα είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για να ξεκινήσετε, καθώς είναι καλό να την αλλάζετε κάθε τρεις μήνες. Στη συνέχεια, απλά συνεχίστε να ανακαλύπτετε τις νέες επιλογές ομορφιάς σας και να ενσωματώνετε καινούριες ανακαλύψεις, όπως κρίνετε κατάλληλο. Κάνοντας μικρά βήματα θα βρείτε πραγματικά τα προϊόντα που θα σας αρέσουν.


  • Η βιώσιμη ομορφιά επεκτείνεται και στη συσκευασία του προϊόντος.

Οι αγοραστές ομορφιάς δεν δίνουν μόνο μεγαλύτερη προσοχή στα συστατικά των προϊόντων τους, αλλά εξετάζουν επίσης και τη συσκευασία. Πολλές εταιρίες έχουν επίγνωση της ρύπανσης από την συσκευασία των προϊόντων και ενδιαφέρονται για την προστασία του πλανήτη. Άρα αναζητήστε αυτές τις εταιρίες που ενδιαφέρονται για θέματα τα οποία ενδιαφέρουν και εσάς.

 

Η ευκαιρία να αγοράσετε ένα καθαρό προϊόν που είναι επίσης καλύτερο για τον πλανήτη είναι ένα συν για όποιον θέλει πραγματικά να κάνει τη διαφορά όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για το περιβάλλον. Όταν ψωνίζετε, αναζητήστε παράγοντες που επηρεάζουν τη φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία ενός προϊόντος, όπως το αν είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα, βιοαποικοδομήσιμα ή ανανεώσιμα υλικά.


Μόλις τελειώσετε το προϊόν, ανακυκλώστε την συσκευασία του ή στείλτε την πίσω στην εταιρία για να ξαναχρησιμοποιηθεί μετά από ειδική επεξεργασία.Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ