ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on February 12, 2020

Υπάρχει μία λίστα που όλοι διατηρούμε στο κεφάλι μας όταν ασχολούμαστε με το ξηρό δέρμα στο σώμα μας: Πίνω αρκετό νερό; Χρησιμοποιώ τα σωστά ενυδατικά συστατικά (και μένω μακριά από όσα ξηραίνουν το δέρμα) στο ντους; Εφαρμόζω στην επιδερμίδα μου λοσιόν σώματος το πρωί, το μεσημέρι και τη νύχτα; Εάν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι "ναι", "ναι" και "ναι", οι δερματολόγοι λένε ότι υπάρχει κάτι ακόμα αξίζει να αναρωτηθείτε: Φορώ τα σωστά υφάσματα;

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο δερματολόγο, Joshua Zeichner, MD, εάν πρόκειται για ξηρό δέρμα, υπάρχουν ορισμένα υφάσματα που μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Η συμβουλή του; "Προτιμήστε φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι ή το μετάξι," λέει. "Οι συνθετικές ίνες όπως ο πολυεστέρας μπορεί να είναι πραγματικά τραχιά στο δέρμα."

Ενώ οι φυσικές ίνες θα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε, αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνθετικές ίνες είναι κάτι που δεν θα πρέπει ούτε να πλησιάζετε κατά τη διάρκεια της εποχής ξηρού δέρματος-απλά πρέπει να είστε σίγουροι ότι επιλέγετε με σύνεση. "Εάν επιλέγετε ένα συνθετικό, προτιμήστε την βισκόζη, η οποία μιμείται περισσότερο τις φυσικές ίνες", λέει. Και αν δεν μπορείτε να αντέξετε τη σκέψη να χωρίσετε με όλα τα πουλόβερ σας από συνθετικές ίνες για χάρη του δέρματός σας, ο Δρ Zeichner προτείνει απλά να τα φορέσετε πάνω από ένα φυσικό ύφασμα από ίνες, όπως ένα βαμβακερό μπλουζάκι, έτσι ώστε οι συνθετικές ίνες δεν είναι σε άμεση επαφή με το δέρμα σας.

Ένα ακόμα ύφασμα που αξίζει να προσέξετε καθώς ξηραίνει το δέρμα; Ακατέργαστο μαλλί, το οποίο συμβαίνει να είναι ένα πολύ κοινό συστατικό στα πουλόβερ. Αν και δεν κατατάσσεται αρκετά ψηλά στον κατάλογο, όπως ο πολυεστέρας, ο Δρ. Zeichner σημειώνει ότι «μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή στο δέρμα και να επιδεινώσει καταστάσεις όπως το έκζεμα ή η ακμή».

Η συμβουλή μας; Αξιοποιήστε τις παραπάνω πληροφορίες για να φοράτε μόνο μεταξωτά υφάσματα από τώρα και μέχρι να έρθει ξανά η άνοιξη. Και, φυσικά, επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να προμηθευτείτε επαγγελματικά προϊόντα για την φροντίδα του ξηρού δέρματος!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ