ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟ EYELINER

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 20, 2019

Αντίθετα από ότι τα περισσότερα προϊόντα όπως το ρουζ ή το foundation, το eyeliner μπορεί να πάει πολύ λάθος, πολύ γρήγορα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν κάποια τεχνάσματα που αλλάζουν το παιχνίδι της ομορφιάς και θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε το eyeliner σαν επαγγελματίας.

  • Πώς να εφαρμόσετε το eyeliner με ακρίβεια. 

Το πρόβλημα: Κάνετε την γραμμή με ένα «φαγωμένο» μολύβι παρά με ένα μυτερό. 

Η λύση: Εάν το eyeliner σας αποδειχθεί παχύ και μουτζουρωμένο ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά το εφαρμόζετε, ίσως είναι καιρός να ξύσετε το μολύβι σας. Για αυτό πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας μία ξύστρα για τα μολύβια σας. 

  •  Πώς να εφαρμόσετε χρωματιστό eyeliner.

Το πρόβλημα: Βαρεθήκατε το κλασσικό μαύρο eyeliner αλλά δεν έχετε καταλάβει τελείως πώς να βάλετε χρωματιστό eyeliner.

Η λύση: Διατηρήστε το απλό και τονίστε την ανώτερη ή τη χαμηλότερη γραμμή βλεφάρων σας με μια λεπτή γραμμή χρώματος και όχι με υπερβολικά έντονο τρόπο.

 

  • Πώς να κάνετε το τελείωμα παρόμοιο. 

Το πρόβλημα: Οι γραμμές σας δεν είναι ομοιόμορφες.

Η λύση: Αντί να ξεκινάτε με μια παχιά γραμμή, εφαρμόστε το eyeliner σας όσο το δυνατόν σε λεπτότερη γραμμή. Εάν καταλήξει να είναι παχύτερο στη μία πλευρά, είναι ευκολότερο να αλλάξετε και την άλλη πλευρά για να ταιριάζει. Αλλά αν και οι δύο γραμμές καταλήγουν πάρα πολύ παχιές, διορθώστε τες με μία μπατονέτα την οποία θα βυθίσετε σε λίγο ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι.  

  • Πώς να εφαρμόσετε eyeliner χωρίς μουντζούρες.

Το πρόβλημα: Βάζετε το κάτω βλέφαρο σας υγρό eyeliner και μουντζουρώνεται εύκολα. 

Η λύση: Για να μην γίνεται μουντζούρα, αλλάξτε τη φόρμουλα σας για ένα αδιάβροχο eyeliner. Στη συνέχεια, περάστε στο μάτι σας μαύρη σκιά ματιών για να το ασφαλίσετε στη θέση του, τελειώνοντας με ημιδιαφανή πούδρα για ματ αποτέλεσμα.

  •  Πώς να εφαρμόσετε eyeliner χωρίς κενά

Το πρόβλημα: Τοποθετείτε το eyeliner λάθος, με αποτέλεσμα να αφήνετε κενά.

Η λύση: Μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο να φτάσετε αρκετά κοντά στη βάση των βλεφαρίδων σας. Αποφύγετε ένα αμήχανο χάσμα μεταξύ των βλεφαρίδων και της γραμμής τραβώντας ελαφρά προς τα επάνω στο κάτω μισό της άνω βλεφάρου σας, ενώ καλύπτετε τις βλεφαρίδες σας. Αυτό σας δίνει πρόσβαση σε οποιαδήποτε γυμνά σημεία δίπλα στις βλεφαρίδες σας που εξακολουθούν να χρειάζονται κάποια επένδυση.

 

  •  Πώς να πετύχετε το πιο κλασικό σχήμα με eyeliner

Το πρόβλημα: Το σχήμα σας είναι πολύ παχύ σε μια πλευρά.

Η λύση: Εξοικονομήστε λίγο χρόνο και μεγάλη απογοήτευση το πρωί χρησιμοποιώντας τη γωνία της κατώτερης γραμμής των βλεφαρίδων σας ως οδηγό για το σωστό σχήμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια κουκκίδα στην εξωτερική γωνία του κάθε ματιού πριν χρησιμοποιήσετε τη eyeliner για να βεβαιωθείτε ότι οι πλευρές ταιριάζουν.

  • Πώς να εφαρμόσετε eyeliner σε σωστή γραμμή. 

Το πρόβλημα: Τραβάτε το βλέφαρό σας πριν τραβήξετε τη γραμμή σας, αλλά το eyeliner δεν φαίνεται ακριβές όταν αφήνετε το δέρμα σας.

Η λύση: Αντί να τραβάτε το δέρμα σας, προσπαθήστε να κοιτάξετε προς την πλευρά που βάζετε το eyeliner. Κοιτάξτε προς την εξωτερική γωνία για να κάνετε τα βλέφαρα σας να τεντώσουν χωρίς να τα τραβήξετε. 

  • Πώς να αφαιρέσετε πλήρως το eyeliner σας

Το πρόβλημα: Τα ίχνη του eyeliner της προηγούμενης νύχτας εξακολουθούν να βρίσκονται στα βλέφαρα σας.

Η λύση: Η πλήρης αφαίρεση του μακιγιάζ σας τη νύχτα είναι το κλειδί, αφού το προϊόν που απομείνει μπορεί να επηρεάσει την εφαρμογή του eyeliner σας το επόμενο πρωί. Για να βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε με ένα κενό καμβά, απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα με ένα προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ με βάση το λάδι πριν εφαρμόσετε το νέο ​​μακιγιάζ.

 

  • Πώς να εφαρμόσετε eyeliner στις κάτω βλεφαρίδες χωρίς να φαίνεται άσχημο. 

Το πρόβλημα: Το smokey eye μακιγιάζ σας δημιουργεί μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας.

Η λύση: Περάστε την γραμμή όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων σας μπορείτε και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα μικρό αλλά γεμάτο πινέλο, η ώστε να μην κάνετε blending το προϊόν πολύ χαμηλά.

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε επαγγελματικά προϊόντα για το μακιγιάζ σας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ