ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΡΟΔΟΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on October 09, 2019

Η Dr.Tiffany Libby μας εξηγεί γιατί το ροδόνερο πρέπει να αποτελεί μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σας.

Το ροδόνερο, ένα υγρό που παράγεται από την απόσταξη των ροδοπέταλων, είναι μια ομοιοπαθητική θεραπεία ομορφιάς που χρησιμοποιείται από την αρχαία Αίγυπτο. Αλλά δεν είναι ακόμα μία φανταχτερή θεραπεία γιατί το τριαντάφυλλο έχει αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου λόγω των μοναδικών οφελών θεραπείας του δέρματος. Η Dr.Tiffany Libby, δερματολόγος και χειρούργος στη Νέα Υόρκη, μας αποκαλύπτει έξι πράγματα που δεν ξέραμε για το ροδόνερο και μας εξηγεί γιατί θα έπρεπε να είναι μέρος της καθημερινής μας περιποίησης.

  

Είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά.

Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για την πρόληψη της βλάβης που προκαλείται από το οξειδωτικό στρες στο δέρμα μας. Η Libby λέει ότι όταν χρησιμοποιείται για την περιποίηση της επιδερμίδας, το ροδόνερο βοηθάει το δέρμα μας να καταπολεμήσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και τις βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV, τη ρύπανση και το άγχος

Θα μπορούσε να βοηθήσει με την ακμή.

Επειδή το τριαντάφυλλο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, η Libby λέει ότι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια φυσική θεραπεία για την ακμή. Συνιστά την επιλογή mist ή ορού επειδή είναι υπερ-συμπυκνωμένο ροδόνερο και επιτρέπει καλύτερη διείσδυση στο δέρμα, ενώ οι κρέμες μπορούν να αραιωθούν με μαλακτικά και ενυδατικούς παράγοντες.

Είναι αντιφλεγμονώδες.

Εάν έχετε έκζεμα ή ροδόχρου ακμή, η Jow λέει ότι το τριαντάφυλλο θα βοηθήσει να μαλακώσει η ερυθρότητα λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

  

Είναι ενυδατικό για το δέρμα και τα μαλλιά.

Το τριαντάφυλλο δεν μαλακώνει μόνο το δέρμα σας όταν χρησιμοποιείται στην περιποίηση.  Μπορεί επίσης να ενυδατώσει τα μαλλιά σας χωρίς να τους προσθέσει επιπλέον βάρος. Η Libby σας προτείνει να προσθέσετε μερικές σταγόνες ροδόνερο στο σαμπουάν ή το μαλακτικό σας για μια πρόσθετη ενυδάτωση. Εάν δεν είστε οπαδός των DIY, επιλέξτε ένα σαμπουάν με εκχύλισμα από τριαντάφυλλα.  


Μειώνει το άγχος.

Ο λόγος που περιέχεται σε τόσα πολλά αρώματα δεν είναι απλά επειδή μυρίζει όμορφα αλλά το άρωμα μπορεί να έχει πραγματικά θετικά αποτελέσματα. Η Libby λέει ότι η εισπνοή ατμών τριαντάφυλλου είναι γνωστό ότι μειώνει το άγχος και βοηθά στην χαλάρωση. Σύμφωνα με μελέτες, η εισπνοή ροδόνερου μειώνει την ποσότητα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στο σώμα.


Μπορείτε να μπείτε στο site ikonomakis.gr και να βρείτε προϊόντα περιποίησης με ροδόνερο για ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ