ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΥΚΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 21, 2019

Το να έχει κανείς πυκνά μαλλιά είναι μια μεγάλη ευθύνη και η δοκιμή νέων τεχνικών styling μπορεί να είναι λίγο τρομακτική, αφού τα πυκνά μαλλιά έχουν γενικά τη δική τους βούληση. Για να σας βοηθήσουμε να απαλλαχτείτε από αυτό το άγχος, θα μοιραστούμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι με πυκνά μαλλιά καθώς και μερικές καλές πρακτικές ώστε κάθε μέρα να είναι μια καλή ημέρα για τα μαλλιά σας.

Συχνό χτένισμα. 

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι άνθρωποι ασχολούνται με τα πυκνά μαλλιά τους είναι το συχνό χτένισμα. Και ενώ η απομάκρυνση κάποιου κόμπου από τα μαλλιά σας μπορεί να φανεί όπως ο καλύτερος τρόπος για να γίνουν πιο διαχειρίσιμα, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί πραγματικά να κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Το υπερβολικό χτένισμα των πυκνών μαλλιών ή η αραίωση τους με ψαλίδι ή ξυράφι μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητο όγκο από τα βραχύτερα στρώματα που έχουν μείνει πίσω κατά τη διαδικασία αραίωσης. Μπορεί επίσης να σπάσει τα άκρα των μαλλιών σας. Η σωστή τοποθέτηση των μαλλιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε τυχόν επιπλέον όγκο που μπορεί να έχετε χωρίς να υποβαθμίσετε την εμφάνιση ή την ακεραιότητα των μαλλιών.

 

 

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΥΚΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

 

 

Ένα πολύ κοντό κούρεμα. 

Μια άλλη διαδρομή που πολλοί επιλέγουν για να επιτύχουν περισσότερη διαχειρισιμότητα είναι η επιλογή ενός πολύ κοντού κουρέματος. Για άλλη μια φορά, αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να δημιουργήσει περισσότερη δουλειά για εσάς μακροπρόθεσμα. Το κοντό χτένισμα γενικά απαιτεί περισσότερη αφοσίωση στο κομμάτι του styling και της περιποίησης, οπότε αν ψάχνετε για ένα εύκολο, δροσερό στιλ, αυτό ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Όταν τα πυκνά μαλλιά κόβονται πολύ κοντά, οι τεχνικές styling είναι δύσκολο να γίνουν, αν όχι αδύνατο. Αν ψάχνετε για ένα κοντό στιλ που θα λειτουργήσει καλά με τα πυκνά μαλλιά, δοκιμάστε ένα μακρύ καρέ που είναι μακρύτερο μπροστά. Αυτό θα κάνει το χτένισμα των μαλλιών σας πιο εύκολο και θα διανείμει επίσης τα μαλλιά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται πιο λεπτή η τρίχα.  

Η επιλογή χημικού ισιώματος. 

Έχω δει πολλούς πελάτες επιλέγουν μια χημική θεραπεία ισιώματος με την ελπίδα ότι θα κάνει τα πυκνά μαλλιά τους πιο εύχρηστα. Αυτό που συμβαίνει συχνότερα είναι ότι η φυσική υφή των μαλλιών καταστρέφεται και γίνεται υπερ-επεξεργασμένη και θαμπή. Αν ψάχνετε να δημιουργήσετε μια ευκολότερη, πιο κομψή εμφάνιση, δοκιμάστε να κάνετε μια θεραπεία με κερατίνη. Οι θεραπείες αυτές συμπληρώνουν τα μικρά κενά στα μαλλιά σας που δημιουργούν υφή για να τα εξομαλύνουν, καθιστώντας πιο εύκολο το styling. Αυτές οι θεραπείες επίσης δεν είναι μόνιμες καθώς ξεπλένονται με την πάροδο του χρόνου και τελικά αποκαθίσταται η φυσική υφή της τρίχας σας.

 

 

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΥΚΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

 

 

 

Η μη χρήση σωστού σαμπουάν και conditioner. 

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που γίνεται με τα πυκνά μαλλιά είναι η χρήση των λανθασμένων προϊόντων. Τα πυκνά μαλλιά τείνουν να συγκρατούν το έλαιο περισσότερο λόγω της πυκνότητας των τριχών. Μακροχρόνια, αυτό μπορεί να δημιουργήσει συσσώρευση προϊόντος, αφήνοντας τα άκρα σας να φαίνονται ταλαιπωρημένα και θαμπά. Με τα πυκνά μαλλιά είναι σημαντικό να καθαρίζεται σωστά το τριχωτό για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο συσσώρευσης. Δοκιμάστε ένα απαλό καθαριστικό σαμπουάν και ελαφρύ μαλακτικό. Οι τύποι αυτοί δουλεύουν μαζί για να ξεπλένουν τα έλαια και τα υπολείμματα που απομένουν από τα προϊόντα styling και να διατηρούν τα μαλλιά σας φρέσκα και υγιή.

 

 

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΥΚΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

 

 


Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε όλα τα προϊόντα που χρειάζεστε για τα πυκνά μαλλιά σας ή κλείστε ένα ραντεβού στα κομμωτήρια IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS για επαγγελματική περιποίηση από τους ειδικούς hair experts μας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ