ΤΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 26, 2019

Εκτός αν δεν θέλετε απίστευτα λεία, φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα;

Δεν τεμπελιάζουμε όταν μιλάμε για την ρουτίνα περιποίησης μας, όταν μάλιστα βαφόμαστε κάθε μέρα, αλλά σίγουρα κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει όλα τα βήματα  κάθε πρωί και βράδυ. Αλλά όταν μιλήσαμε με την Charlotte Cho συνειδητοποιήσαμε το τι λάθος κάναμε όλο αυτό το διάστημα.

«Δεν είναι απαραίτητο να έχεις ορισμένο αριθμό βημάτων στη ρουτίνα σου», λέει η Cho. «Πρέπει να ενημερωθούμε για το τι θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε στη ρουτίνα μας για να αποκτήσουμε εξαιρετικό δέρμα και να έχουμε τα σωστά προϊόντα που κάνουν τα σωστά πράγματα με τη σωστή σειρά».

Βασικά, η φροντίδα του δέρματος είναι το δικό σας ταξίδι και δεν πρόκειται να έχετε ένα εγχειρίδιο, οπότε αντί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα ως αυστηρό οδηγό, θα σας τα παρουσιάσουμε ως ένα «μενού» περιποίησης επιδερμίδας. Εξοικειωθείτε με όλες τις κατηγορίες και στη συνέχεια επιλέξτε τι έχει νόημα για το δικό σας δέρμα.

 

Για καθαρισμό.

Το πρώτο βήμα είναι στην πραγματικότητα το πρώτο μέρος μιας διαδικασίας δύο σταδίων που ονομάζεται διπλός καθαρισμός και ξεκινά με ένα καθαριστικό λάδι, μία φόρμουλα αφαίρεσης μακιγιάζ που διαλύει απαλά το μακιγιάζ, την βρωμιά και το σμήγμα και στη συνέχεια τα απομακρύνει.


Η Cho λέει ότι η πιο εξελιγμένη ανακάλυψη για το δέρμα είναι ο διπλός καθαρισμός, για βασικούς φυσικά λόγους. Αφήνει  το πρόσωπό πραγματικά καθαρό, χωρίς να το απογυμνώσει ή να ξεφλουδίζει από τη στιγμή που χρησιμοποιεί κανείς μόνο απαλές φόρμουλες . Έτσι, αφού ξεπλύνετε το λάδι σας, καθαρίστε μια δεύτερη φορά με το αγαπημένο σας καθαριστικό με βάση το νερό, το οποίο μπορεί να είναι σε μορφή κρέμας (για ξηρό δέρμα), αφρού (για λιπαρό δέρμα) ή gel (για μεικτό δέρμα).

 

 

 

Για προετοιμασία.

Όταν μιλάμε για απολέπιση, να ξέρετε έχετε δύο επιλογές: φυσική και χημική. Υπάρχει φυσικός τρόπος απολέπισης με προϊόν με σκληρή, τραχιά ή ελαστική επιφάνεια, σκεφτείτε πέτρες, πετσέτες και βούρτσες,  που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος για μια πιο λεία επιφάνεια.


Για θεραπεία.

  • Μάσκες σε φύλλα.

Είναι οι αγαπημένες μας. Αν είναι Σαββατοκύριακο και έχετε ένα απόγευμα για να σκοτώσετε, φροντίστε τον εαυτό σας με μια μάσκα. Οι μάσκες σε μορφή φύλλων έρχονται σε πολλές διαφορετικές μορφές και στιλ, αλλά ο κύριος στόχος εδώ, πάλι, είναι η ενυδάτωση. «Το μεγαλύτερο μέρος της ενυδάτωσης που προσφέρετε στην επιδερμίδα σας θα εξατμιστεί καθώς στεγνώνει, οπότε η ιδέα είναι ότι όσο περισσότερο ενυδατώνετε, τόσο περισσότερο κλειδώνετε αυτά τα συστατικά και θα δείτε περισσότερα αποτελέσματα», λέει η Charlotte.


  • Ορός ή αμπούλα.

Ίσως γνωρίζετε την έννοια του ορού, αλλά όχι και την αμπούλα. Ένας ορός έχει συγκεντρώσει δραστικά συστατικά που αντιμετωπίζουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως σκιάσεις, σκοτεινά σημεία, λεπτές γραμμές κλπ., ενώ μια αμπούλα (μερικές φορές αναφέρεται και ως αναμνηστική δόση) είναι παρόμοια αλλά έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση και είναι συνήθως μόνο για όταν το χρειάζεστε πραγματικά, όπως μετά από μια δύσκολη νύχτα ή λίγο ύπνο.  

 

Για προστασία.

  • Ενυδατική κρέμα

Η ενυδατική κρέμα είναι ένα από τα αδιαπραγμάτευτα βήματα σε οποιαδήποτε ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας, επειδή το πρόσωπό σας χρειάζεται αυτό το τελικό στρώμα ενυδάτωσης για να λειτουργεί σωστά, όπως το σώμα σας χρειάζεται νερό για να επιβιώσει. Όχι μόνο λειτουργεί ως φραγμός για να κλειδώσει σε όλα τα ενυδατικά προϊόντα που προσθέσατε μέχρι τώρα, αλλά βοηθά επίσης στην αποκατάσταση της υγείας του δέρματός σας.


Και εδώ είναι το άλλο μη διαπραγματεύσιμο βήμα της ρουτίνας φροντίδας της επιδερμίδας σας, επειδή ο καρκίνος του δέρματος είναι τρομακτικός και η πρόωρη γήρανση δεν είναι τόσο διασκεδαστική. Αλλά ακόμα κι αν μισείτε την αίσθηση του αντηλιακού ή φοβάστε ότι θα αφήσει σημάδια στο δέρμα σας, αυτό δεν είναι δικαιολογία γιατί υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές που σας εγγυούμαστε ότι θα λειτουργήσουν ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

Τώρα που έχετε φτάσει στο τέλος, μπορείτε να προχωρήσετε και να επιλέξετε και να επιλέξετε ποια βήματα είναι καλύτερα για σας και να μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε τα προϊόντα που θα χρειαστείτε.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ