ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on January 14, 2020

Μια beauty editor μας δίνει την λύση.

Η ιδιότητα της beauty Editor σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μου δεν μπορεί να είναι λίγο τεμπέλικη. Αν μπορούσα να έχω τέλεια μαλλιά με μόνο ένα 2 σε 1 προϊόν κάθε 2 εβδομάδες θα ήμασταν απίστευτα χαρούμενη. Όταν όμως άκουσα για τα εργαλεία που κάνουν μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, φυσικά, μου κέντρισαν το ενδιαφέρον.

 

Πριν δοκιμάσω κάτι, πήγα σε τέσσερις εμπειρογνώμονες (είμαι πολύ προσεκτική!) Για να μάθω αν οι συσκευές μασάζ για την κεφαλή κάνουν πραγματικά δουλειά. Παρακάτω, λοιπόν, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μασάζ του τριχωτού της κεφαλής - συμπεριλαμβανομένου, ναι, αν μπορούν πραγματικά να τονώσουν την ανάπτυξη των τριχών.

 

Τι είναι τα μασάζ του τριχωτού της κεφαλής;

Τα μασάζ αυτά είναι συνήθως χειροκίνητα, συσκευές που μοιάζουν με βούρτσες που δουλεύουν για την τόνωση και την απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής, λέει ο δερματολόγος, Hadley King, MD, της Νέας Υόρκης. Τείνουν να έχουν μαλακή σιλικόνη ή συνθετικές τρίχες που βοηθούν στο μασάζ του τριχωτού της κεφαλής και στην απομάκρυνση του ξηρού δέρματος και των νεκρών κυττάρων, εξηγεί η Michelle Blaisure. Ενώ μερικά μασάζ τριχωτού της κεφαλής προορίζονται για χρήση σε ξηρά μαλλιά, μερικές από τις πιο δημοφιλείς συσκευές χρησιμοποιούνται στο ντους ως εναλλακτικές καθαρισμού και ενυδάτωσης.

 

Μπορούν τα μασάζ του τριχωτού να διεγείρουν την ανάπτυξη των τριχών;

Μισώ να είμαι ο αγγελιαφόρος των κακών ειδήσεων, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι τα μασάζ τριχωτού της κεφαλής μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. "Ενώ τα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ροής του αίματος - που φέρνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο θυλάκιο των τριχών - δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικές στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών", λέει η Blaisure.

 

Όλη η ελπίδα δεν χάθηκε, όμως, επειδή ακόμα κι αν τα μασάζ στο τριχωτό δεν θα αυξήσουν φυσικά τα μαλλιά σας, μπορούν σίγουρα να κάνουν το τριχωτό της κεφαλής σας πιο υγιές. Δεδομένου ότι τα μασάζ είναι πραγματικά εξαιρετικά στην αφαίρεση της συσσώρευσης προϊόντων και λιπαρότητας, είναι μια μεγάλη προσθήκη σε ρουτίνα σας.

 

Και ως πρόσθετο, η αίσθηση είναι απίστευτη! Αυτή δεν είναι και η ουσία της περιποίησης του εαυτού μας; "Ένα μασάζ κεφαλής μας κάνει να αισθανόμαστε καλά επειδή υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις στο τριχωτό της κεφαλής", λέει η Francesca Fusco, MD, του Wexler Dermatology. "Τα άτομα που υποφέρουν από άγχος στους μυς της κεφαλής, αισθάνονται καλύτερα μετά από ένα μασάζ επειδή χαλαρώνουν τους μυς του τριχωτού της κεφαλής . "

 

Ποιο είναι το καλύτερο μασάζ του τριχωτού της κεφαλής;

Εντάξει, έτσι δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση ότι ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να αναπτυχθούν, αλλά αν είστε ακόμα πρόθυμος για να δοκιμάσετε ένα (υπενθύμιση: είναι απίστευτα χαλαρωτικό), σας έχουμε καλυμμένες.

 

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

Τώρα που γνωρίζετε πως τα μασάζ του τριχωτού της κεφαλής είναι μια λύση για ένα υγιές κρανίο, αναρωτιέστε πιθανώς πόσο συχνά θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε. Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες όσον αφορά το μήκος του μασάζ σας, αλλά ο Δρ Fusco προτείνει ένα διάστημα 3 λεπτών αν εργάζεστε με ξηρά μαλλιά. Αν μαλάζετε το τριχωτό της κεφαλής στο ντους ή όταν βάλτε το σαμπουάν, η Blaisure λέει ότι πρέπει να στοχεύσετε για ένα έως δύο λεπτά. Ανεξάρτητα από το πόσο διαρκεί το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής, όμως, υπάρχει ένας χρυσός κανόνας:

Χρησιμοποιείτε πάντοτε λίγη έως μέτρια πίεση με ένα μασάζ του τριχωτού της κεφαλής - οτιδήποτε πιο έντονο μπορεί να (και θα!) ερεθίσει το δέρμα σας.

 

Θέλετε να αναβαθμίσετε το μασάζ του τριχωτού σας;

Ο Δρ. Fusco προτείνει την προσθήκη ελαίου μαλλιών στο ξηρό μασάζ της κεφαλής για να σας ενυδατώσει τα μαλλιά και να απαλύνει το τριχωτό της κεφαλής. "Η προσθήκη ενός ελαίου - για παράδειγμα της λεβάντας- θα ενισχύσει τα ηρεμιστικά αποτελέσματα ενός μασάζ τριχωτού της κεφαλής", λέει ο Δρ. Fusco. Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το μασάζ του τριχωτού σας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τρόπο ζωής σας, τεμπέληδες σαν εμένα μπορούν να ξεφύγουν με μια φορά την εβδομάδα, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πιο συχνά.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε όλα τα επαγγελματικά εργαλεία για την περιποίηση των μαλλιών!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ