ΣΧΥΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ CONDITIONER

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on February 04, 2020

Όλα θα ήταν καλύτερα αν πηγαίναμε πίσω στις ημέρες που το μόνο που με απασχολούσε αναφορικά με τα μαλλιά μου ήταν το χρώμα που είχε το μπουκάλι του σαμπουάν. Αλλά όπως και τα πάντα, η φροντίδα μαλλιών μου έγινε πιο περίπλοκη καθώς μεγάλωσα. Πότε έγιναν τόσοι πολλοί κανόνες σχετικά με το κοντίσιονερ; Ποιοι πιστεύουν ότι το μαλακτικό δεν μπορεί να αγγίξει το τριχωτό της κεφαλής εκτός αν είναι στην τρίτη Πέμπτη του μήνα και επίσης σε πανσέληνο; Ποιες είναι οι πραγματικές συμβουλές και ποιοι είναι οι μύθοι των κοντίσιονερ;

 

Δεν έχω τις απαντήσεις. Αλλά οι δύο τριχολόγοι (ειδικοί για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής) που μας μίλησαν για την εμπειρία τους. Ακολουθούν οι συμβουλές τους.

 

Είναι απαραίτητο το conditioner κάθε φορά που χρησιμοποιείτε σαμπουάν;

Ο Δρ Dominic Burg, τριχολόγος και επικεφαλής επιστήμονας στο Evolis Professional, λέει ότι υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη, ιδιαίτερα γύρω από τον τύπο σαμπουάν που χρησιμοποιείτε. "Ποιο είδος σαμπουάν χρησιμοποιήσατε; Είναι ένα σκληρό καθαριστικό ή ένα πιο απαλό, έχετε σαπουνίσει όλα τα μαλλιά ή μόνο το τριχωτό της κεφαλής και τα πρώτα μερικά εκατοστά της τρίχας; Ήταν το σαμπουάν αλκαλικό, ή πιο ισορροπημένο, ή όξινο; "λέει. Εξαρτάται από το αν ο τύπος μαλλιών του τριχωτού της κεφαλής είναι στη λιπαρή ή ξηρή πλευρά.

 

"Τα σαμπουάν, ιδιαίτερα τα ισχυρότερα, απομακρύνουν από τις τρίχες τα φυσικά τα έλαια που διατηρούν την ισορροπία- απαιτείται ένα κοντίσιονερ για την αντικατάσταση αυτών ή την προσθήκη πολυμερών που μπορούν να αναπαράγουν την επίδραση της λάμψης και της ομαλότητας", λέει. Με πιο ξηρά μαλλιά, συνιστά τη χρήση ενός μαλακτικού υψηλής ποιότητας με σιλικόνες ή πολυμερή για να "δημιουργήσει ένα συνθετικό φράγμα που προσθέτει λάμψη και ομαλότητα στα μαλλιά".

 

"Τα conditioners είναι πολύτιμα για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά η συχνότητα εφαρμογής μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τους διαφορετικούς τύπους / υφές", λέει η Michelle Blaisure, πιστοποιημένη hair expert.

 

Αν τα μαλλιά σας έχουν υποστεί βλάβη ή έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό κάθε φορά που λούζεστε. "Ένα μικρό ποσοστό γυναικών με κοντά μαλλιά και οι άνδρες μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα φυσικά έλαια τους κρατούν τα μαλλιά τους υπό έλεγχο και δεν απαιτούν conditioner, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τον τύπο του σαμπουάν, τον βαθμό ελαιώδους ή στεγνού τύπου του προσώπου και αν τα μαλλιά έχουν υποστεί επεξεργασία ή χρωματισμό ", λέει.

 

Ο Δρ Μποργκ λέει ότι όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα είναι πιο επιρρεπή σε θραύση. Συνιστά να χρησιμοποιήσετε μια χτένα με μεγάλα δόντια και να χρησιμοποιήσετε λίγο μαλακτικό ή λάδι μαλλιών προτού μπείτε στο ντους.

 

Πραγματικά πρέπει να αποφύγετε να βάλετε conditioner στο τριχωτό σας;

Δεν νομίζω ότι το κοντίσιονερ έχει πλησιάσει το τριχωτό της κεφαλής μου σε περίπου 15 χρόνια, επειδή έχω ωραία μαλλιά και αυτό ήταν μία από τις συμβουλές που επαναλήφθηκαν σχεδόν σε κάθε ιστορία μαλλιών για άτομα με ωραία μαλλιά. "Εάν έχετε ένα λιπαρό τριχωτό, τότε η προετοιμασία κοντά στο τριχωτό της κεφαλής θα δημιουργήσει την επίδραση περισσότερων ελαίων", λέει ο Δρ Burg. Εάν το μαλακτικό σας είναι ως επί το πλείστον από σιλικόνες και συνθετικά, καλύτερα να μην έρθει σε επαφή με το τριχωτό της κεφαλής σας, επειδή αυτά τα συστατικά μπορούν να προκαλέσουν συσσώρευση με την πάροδο του χρόνου. Αλλά εάν έχετε ένα στεγνό τριχωτό της κεφαλής, πάρετε ένα μαλακτικό που βασίζεται σε "φυσικά θρεπτικά έλαια όπως baobab ή jojoba, ή φυσικά κεριά", και εφαρμόστε το εκεί.

 

Μπορεί το κοντίσιονερ να προκαλέσει ακμή;

Η Blaisure λέει ότι πολλά βαριά μαλακτικά περιέχουν έλαια που μπορούν να φράξουν τους πόρους αν δεν ξεπλυθούν σωστά από το δέρμα. "Είναι σημαντικό να ξεπλύνετε όχι μόνο τα μαλλιά σας αλλά και το σώμα μετά την προετοιμασία για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υπόλειμμα προϊόντος στην πλάτη", λέει. Είναι πιθανό ότι η ακμή στην πλάτη σας προκαλείται από κάτι όπως ορμόνες, αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή ή τη διατροφή ή συνθετικό ρουχισμό. "Αν ανησυχείτε για το κοντίσιονερ, τότε ανταλλάξτε το με ένα διαφορετικό σκεύασμα, διατηρώντας τα πάντα ίδια και δείτε αν αυτό βελτιώνει την κατάσταση", συμβουλεύει.

 

Έχει σημασία πόση ώρα θα αφήσετε το conditioner;

Για να απαντήσουμε σε αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς λειτουργούν τα μαλακτικά. Τα conditioners λειτουργούν σε διάφορα επίπεδα, το pH, την ηλεκτροστατική ή χημική αλληλεπίδραση και τη διείσδυση ελαίων / κηρών και πρωτεϊνών όπως κερατίνη ή υδρολυμένο σιτάρι ή σόγια », λέει ο Δρ Burg. Εξηγεί ότι η διείσδυση των ελαίων και των πρωτεϊνών είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο - για ένα κανονικό conditioner, δηλαδή για μερικά λεπτά. "Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι το αφήνουν σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά στην πραγματικότητα, ξεπλένονται πολύ σύντομα", λέει.

 

Εάν χρησιμοποιείτε μια βαθιά μάσκα θεραπείας, "όσο περισσότερο την αφήνετε, τόσο καλύτερη και βαθύτερη διείσδυση των ελαίων, των πρωτεϊνών και των κεριών στα μαλλιά σας θα έχετε", λέει.

 

Το ξέπλυμα των μαλλιών σας με κρύο νερό κάνει πραγματικά τα μαλλιά σας πιο λαμπερά;

 

Θέλω λαμπερά μαλλιά, αλλά επίσης μισώ κρύο. Πρέπει πραγματικά να υπομείνω 30 δευτερόλεπτα παγωμένου νερού για να φτιάξω τα μαλλιά μου καλύτερα; Σύντομη απάντηση: Ναι, υπάρχει αλήθεια σε αυτό. "Υπάρχουν δύο πράγματα που συμβαίνουν εδώ. Ένα, το κρύο νερό θα σας βοηθήσει να κλείσετε τους πόρους της τρίχας. Ένα καλό μαλακτικό θα το κάνει αυτό σε μεγάλο βαθμό, αλλά μπορεί να δείτε μια βελτίωση στην ομαλότητα και τη λάμψη όταν ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό», λέει ο Δρ Burg. "Ο άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να ξεπλύνετε με κρύο ή το δροσερό νερό είναι ότι δεν θέλετε να κινητοποιήσετε και να ξεπλύνετε τα ωραία έλαια και κεριά που μόλις περιμένατε για αυτά τα μεγάλα λεπτά για να διεισδύσουν και να θρέψουν τα σκέλη σας. Το ζεστό νερό μπορεί να κάνει τα έλαια και τα κεριά πιο πιθανό να ξεπλυθούν. "

 

Τι συμβαίνει με αυτά τα μαλακτικό που κάνουν αφρό;

Μπορεί να φανεί πως τα μαλακτικά αφρού είναι εγγενώς καλύτερα για τα λεπτά μαλλιά, επειδή είναι λιγότερο βαριά από ένα κανονικό κοντίσιονερ. Αλλά πραγματικά, είναι περίπου το ίδιο. "Τα conditioners αφρού είναι ένας πιο διασκεδαστικός τρόπος για να προσδώσετε στα μαλλιά σας μερικά από τα ίδια ευεργετικά συστατικά με τα απλά μαλακτικά" λέει η Blaisure. Εφόσον διασκορπίζετε το conditioner σας στα μαλλιά σας αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη χτένα ή τα δάχτυλά σας, τότε θα πρέπει να είστε εντάξει », λέει.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε το conditioner που ταιριάζει στις ανάγκες των δικών σας μαλλιών!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ