ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ SELF TAN

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on June 24, 2020

Εάν είστε συνήθως αρκετά χλωμοί στην αρχή της θερινής περιόδου, φέτος μπορεί να έχετε βρει την επιδερμίδα σας να φαίνεται ακόμα πιο άσπρη μετά από αρκετούς μήνες που μείνατε κλεισμένοι σε εσωτερικούς χώρους. Είναι δελεαστικό να θέλουμε να ξαπλώσουμε στον ήλιο για ώρες με την ελπίδα να αναπτύξουμε μια χρυσή λάμψη, αλλά μια πιο γρήγορη και πολύ ασφαλέστερη μέθοδος είναι να εφαρμόσουμε προϊόντα self tan. Εάν δεν είστε ακόμα εξοικειωμένοι με την τέχνη του τέλειου μαυρίσματος, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από τώρα για να την ανακαλύψετε. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές self tan από τη Sophie Evans, skin expert του St. Tropez και την Courtney Claghorn, ιδρυτή του SUGARED + BRONZED.

Ξεκινήστε με καθαρό, στεγνό δέρμα.

Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να εφαρμόζουν ενυδατική κρέμα σε όλο το σώμα. «Η ενυδατική κρέμα θα κάνει το χρώμα μαυρίσματος σας πιο ανοιχτό», λέει η Evans. «Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα που δεν βασίζεται στο λάδι για να στεγνώσει σε προβληματικές περιοχές όπως μόνο οι αγκώνες, τα γόνατα, τα χέρια και τα πόδια» Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως εξηγεί η Claghorn, «τα έλαια μπορούν να απωθήσουν το DHA, το δραστικό συστατικό των προϊόντων μαυρίσματος χωρίς ήλιο».

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ SELF TAN


Μην τρίβετε έντονα τη φόρμουλα.

Είναι σημαντικό να αναμιγνύετε καλά το προϊόν, αλλά μην το παρακάνετε τρίβοντας τη φόρμουλα στο δέρμα. «Αυτό κάνει στην πραγματικότητα το self-tan να σπάσει και να ραγίσει», λέει η Evans. «Να χρησιμοποιείτε πάντα αρκετό προϊόν ώστε το μαύρισμα να μπορεί να εφαρμοστεί λεία και εύκολα στο δέρμα και να απορροφάται και να αναπτύσσεται ομοιόμορφα».

Για να εξασφαλίσετε ένα φινίρισμα χωρίς ραβδώσεις, η Claghorn συνιστά να χρησιμοποιήσετε γάντι μαυρίσματος αντί για γυμνά χέρια για εφαρμογή. «Εφαρμόστε το προϊόν σε κυκλικές κινήσεις και χρησιμοποιήστε το χρώμα του τύπου ως οδηγό (αν υπάρχει) για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ραβδώσεις», λέει.

Εφαρμόστε το προϊόν μπροστά από έναν καθρέφτη.

Για να επιτύχει μια άψογη εφαρμογή, η Claghorn λέει ότι της αρέσει να εφαρμόζει self-tanner μπροστά από έναν καθρέφτη. «Επανέρχομαι επίσης σε κάθε περιοχή δύο φορές, και αφού τελειώσω, περιμένω όσο μπορώ μέχρι να ντυθώ», λέει.

Αποφύγετε την εφίδρωση ή το ντους καθώς αναπτύσσεται το μαύρισμα.

Η Claghorn συμβουλεύει το πλύσιμο των χεριών αμέσως μετά την εφαρμογή, αλλά συνιστά να μην βάλετε νερό πουθενά αλλού μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως η φόρμουλα.

Εάν το μαύρισμα σας φαίνεται πολύ σκοούρο, μην πανικοβληθείτε και κάντε ζεστό ντους για να το καθαρίσετε. «Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ένα self tan που σκουραίνει στιγμιαία, θα φαίνεται απίστευτα σκοτεινό μετά τον πλήρη χρόνο ανάπτυξης», λέει η Evans, «αλλά μόλις ξεπλυθεί το στιγμιαίο bronzer, θα αποκαλύψει μια ελαφρύτερη, πιο τέλεια εφαρμογή "

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ SELF TANΝα θυμάστε ότι τα λάθη μπορούν να διορθωθούν.

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με το μαύρισμα σας, η Evans συνιστά να εφαρμόσετε ένα λαδάκι στο δέρμα σας για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να κάνετε απολέπιση κατά τη διάρκεια ενός ζεστού ντους ή μπάνιου. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεθωριάσετε γρήγορα το χρώμα. Εάν πρέπει απλώς να αναμίξετε ή να συμπληρώσετε ορισμένα σημεία, απολέστε τις περιοχές και εφαρμόστε ξανά. 

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα για τη φροντίδα και τη περιποίηση της επιδερμίδας!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ