ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΚΙΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on March 07, 2020

Τα μάτια σας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα σας. Αυτά είναι τα λεγόμενα παράθυρα στην ψυχή σας, γεγονός που πρέπει να σας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να τελειοποιήσετε την εφαρμογή της σκιάς στα βλέφαρά σας. Αλλά η εφαρμογή σκιάς ματιών με επαγγελματικό τρόπο μπορεί να είναι δύσκολη. Ποια είναι όλα αυτά τα διαφορετικά τμήματα μιας παλέτας; Ποιον τύπο πινέλο πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Ας επιστρέψουμε στα βασικά. Παρακάτω θα βρείτε τους δέκα χρυσούς κανόνες για την εφαρμογή σκιάς ματιών.

 

ΒΗΜΑ # 1: Χρησιμοποιείτε πάντα Primer

 

Ένα primer για σκιά ματιών δημιουργεί έναν καθαρό καμβά για να δουλέψετε και λειτουργεί ως φράγμα μεταξύ της σκιάς ματιών σας και των φυσικών ελαίων στο δέρμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, το μακιγιάζ σας παραμένει τοποθετημένο έτσι ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τις διορθώσεις μέσα στην ημέρα στο ελάχιστο.

 

ΒΗΜΑ # 2: Βελτιώστε το φυσικό σας χρώμα ματιών

 

Θέλετε να επιλέξετε μια σκιά ματιών που εντείνει το φυσικό χρώμα των ματιών σας. Η εύρεση χρωμάτων που συμπληρώνουν καλύτερα τα μάτια σας απαιτεί κάποιον πειραματισμό, αλλά εδώ είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε:

 

Μπλε μάτια: Οι σκιές με χάλκινες ή ροδακινί αποχρώσεις βοηθούν τα μπλε μάτια. Το γκρι του άνθρακα είναι μια άλλη καλή επιλογή.

 

Πράσινα μάτια: Μια σκιά σε δαμασκηνί τόνους φαίνεται πολύ κολακευτική, αν έχετε πράσινα μάτια. Οι σκουριασμένες αποχρώσεις είναι επίσης πανέμορφες.

 

Καστανά Μάτια: Εάν έχετε καφέ ματιά είστε τυχεροί επειδή οι περισσότερες αποχρώσεις φαίνονται υπέροχες για σας. Αλλά οι χρυσές ή μοβ αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα κολακευτικές

 

ΒΗΜΑ # 3: Γνωρίστε τη μορφή ματιών σας

 

Έχετε βαθιά ματιά; Διπλώνουν; Σχιστά; Ο καθορισμός του σχήματος του ματιού σας βοηθά να αποφασίσετε ποια τεχνική σκίασης είναι σωστή για τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σας και αξιοποιεί πλήρως τη φυσική ομορφιά σας.

 

ΒΗΜΑ # 4: Αποκωδικοποιήστε την παλέτα σας

 

Ίσως μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε μια παλέτα σκιάς ματιών και απλά να την έχετε, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες ενότητες αντιστοιχούν σε κάθε μέρος του ματιού σας. Εμπιστευθείτε μας, υπάρχει μια μέθοδος σε όλη αυτή την τεράστια παλέτα που έχετε στο συρτάρι σας! Υπάρχει μια ποικιλία από παλέτες εκεί έξω, αλλά εδώ είναι μια γενική κατανομή της βασικής σας σκιάς ματιών σκιά ματιών.

 

Ανοιχτότερο χρώμα: Αυτό είναι το χρώμα βάσης σας. Εφαρμόστε αυτή τη σκιά από την άνω γραμμή βλεφαρίδων μέχρι το μέρος κάτω από το φρύδι σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρώμα στην εσωτερική γωνία του ματιού σας για να προσθέσετε λίγη φωτεινότητα.

 

Δεύτερο ανοιχτό: Αυτό είναι το χρώμα του βλεφάρου σας, καθώς είναι ελαφρώς πιο σκούρο από τη βάση. Βουρτσίστε αυτό πάνω από το βλέφαρο σας από την άνω γραμμή βλεφαρίδων σας, μέχρι την κόγχη.

 

Δεύτερο σκούρο: Αυτό εφαρμόζεται στην κόγχη για ένα αποτέλεσμα περιγράμματος. Αυτό θα πρέπει να πάει πάνω από την περιοχή όπου το οστό του φρυδιού σας συναντά το βλέφαρο σας για να δημιουργήσετε ορισμό.

 

Το πιο σκούρο χρώμα: Τέλος, η γραμμή liner. Χρησιμοποιώντας μια γωνιακή βούρτσα, εφαρμόστε την στην ανώτερη γραμμή βλεφαρίδων (και τη χαμηλότερη γραμμή βλεφαρίδων αν θέλετε μια έντονη ώθηση προς τα πάνω), φροντίζοντας να βουρτσίζετε όπου η ρίζα των βλεφαρίδων σας συναντά το βλέφαρο σας, ώστε να μην υπάρχει ορατό κενό.

 

ΒΗΜΑ # 5: Κάντε καλό blending

 

Δεν μπορούμε να το τονίσουμε αυτό αρκετά. Το καλό και σωστό blending μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της σκιάς ματιών σας που μοιάζει άψογη και μοιάζει με ... το χάος. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά πίεση και περάσετε απαλά το πινέλο σας κατά μήκος του ματιού σας απαλύνοντας τις σκληρές γραμμές. Για να κάνετε blending σαν επαγγελματίας, χρειάζεστε τα σωστά πινέλα, που μας φέρνουν στο βήμα # 6.

 

ΒΗΜΑ # 6: Επενδύστε στα σωστά πινέλα

 

Υπάρχουν τόσα πολλά πινέλα σκιάς ματιών εκεί έξω σε κάθε μορφή και μέγεθος, που είναι λογικό να μπερδευτείτε. Εδώ είναι τα τρία πιο σημαντικά που πρέπει να έχετε:

 

Βασικό πινέλο σκιάς ματιών: Οι τρίχες είναι επίπεδες και δύσκαμπτες και χρησιμοποιείτε αυτό για όλο το χρώμα.

 

Πινέλο για blending: Οι τρίχες είναι μαλακές για ομαλή ανάμειξη.

 

Πινέλο ακριβείας σκιάς ματιών: Ιδανικό για να δίνετε έμφαση στο βλέμμα σας και να σχηματίζετε μια γραμμή κατά μήκος των ματιών σας.

 

ΒΗΜΑ # 7: Φροντίστε τα εργαλεία σας

 

Ο καθαρισμός των πινέλων σας είναι ίσως στο κάτω μέρος της λίστας υποχρεώσεων σας, αλλά είναι πραγματικά σημαντικό. Μιλάμε για τα μάτια σας εδώ, έτσι η καθαριότητα είναι το κλειδί. Πλύνετε το πινέλο σας με χλιαρό νερό και στη συνέχεια ρίξτε στο χέρι σας μια ποσότητα βρεφικού σαμπουάν. Περιστρέψτε τη βούρτσα στο σαμπουάν, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.

 

ΒΗΜΑ # 8: Επιλέξτε σωστά τη σύσταση

 

Οι pressed σκιές ματιών είναι η βασική σας, πιο κοινή φόρμουλα. Είναι μια καλή, χωρίς χάος επιλογή. Οι σκιές με κρεμώδη υφή είναι τέλειες αν θέλετε δροσερή λάμψη, αλλά μπορούν να γλιστρήσουν εύκολα - ειδικά εάν έχετε λιπαρά βλέφαρά. Με τις loose σκιές, ενώ θα αισθανθείτε σαν επαγγελματίας καλλιτέχνης μακιγιάζ που τους χρησιμοποιεί, είναι σίγουρα το πιο δύσκολο από τα τρία.

 

ΒΗΜΑ # 9: Αφήστε ένα έντονο λουκ στα μάτια να λάμψει

 

Ένα smokey eye μπορεί να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ωστόσο, αν προσθέσετε στο λουκ και ένα έντονο κραγιόν, τότε το αποτέλεσμα θα είναι στα όρια της υπερβολής. Προτιμήστε ένα nude κραγιόν ή gloss και αφήστε το βλέμμα σας να κερδίσει τις εντυπώσεις.

 

ΒΗΜΑ 10: Διατηρήστε τα πάντα στη θέση τους με setting spray

 

Διατηρήστε το μακιγιάζ σας για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα, χρησιμοποιώντας ένα αποτελεσματικό setting spray. Κρατήστε το προϊόν σε μια απόσταση από το πρόσωπό σας και ψεκάστε για να κρατήσετε το μακιγιάζ σας στη θέση του για ώρες!

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα μακιγιάζ! Για το ιδανικό λουκ στα μάτια σας κάθε φορά!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ