ΠΩΣ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΓΚΡΙΖΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on February 07, 2020

Ο όρος "Σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας" προέρχεται από μια ιδιαίτερα ζοφερή περίοδο στη ζωή της Marie Antoinette. Δεν αναφέρεται στην κατανάλωση macarons υπό τον ήχο αιθέριων μελωδιών, όπως Σοφία Coppola μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε. Βλέπετε, όταν η Marie Antoinette περίμενε την εκτέλεση, οι πανέμορφες ξανθές τούφες της έδωσαν τη θέση τους σε άσπρα μαλλιά από το άγχος. Αυτό ακούγεται, τουλάχιστον. Δεν ήμουν εκεί  γύρω στο 1793, αλλά ο αποκεφαλισμό σίγουρα ακούγεται αγχωτικός. Το σύνδρομο Marie Antoinette ήταν πάντα μυστηριώδες και μάλιστα αμφιλεγόμενο. Αλλά πρόσφατες έρευνες από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι όχι μόνο τα γκρίζα μαλλιά προέρχονται από το στρες, αλλά βρήκαν και τον συγκεκριμένο συσχετισμό.

 

Η μελέτη, αναγνώρισε για πρώτη φορά πώς το άγχος επηρεάζει ολόκληρο το σώμα (το οποίο κάνει με τρόπους που μάλλον ποτέ δεν σκεφτήκατε). Αυτό σημαίνει ότι οι ερευνητές πρέπει να στοχεύσουν το σύστημα του σώματος που είναι υπεύθυνο για τη σύνδεση του στρες με το χρώμα των μαλλιών. Μετά από αρκετές δοκιμές (η κορτιζόλη της ορμόνης του στρες εκκαθαρίστηκε από όλες τις κατηγορίες), βρέθηκε ένας ένοχος: το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, η αντίδραση του οργανισμού στο στρες (fight or flight reflex).

 

Τα συμπαθητικά νεύρα εκτείνονται σε θυλάκια των τριχών και βιώνουν άγχος προκαλώντας νεύρα για να απελευθερώσουν τη χημική νορεπινεφρίνη. Γιατί έχει σημασία αυτό; Επειδή η νορεπινεφρίνη προκαλεί τη μετατροπή ορισμένων βλαστοκυττάρων σε κύτταρα που παράγουν πηγμέντα, τα οποία εξαντλούν πρόωρα μια δεξαμενή χρώματος σε θύλακα της τρίχας. Και εκεί είσαι, ένας όμορφος άντρας ηλικίας 29 ετών, με γκρίζα μαλλιά.

 

Το πιο χειρότερο είναι πως τα αποτελέσματα είναι μη αναστρέψιμα. Δεν μπορούμε να πάρουμε κάποιο σπληρωμα μετά από μια πειστική μέρα στο γραφείο και να αναιρέσουμε τις νευρολογικές αντιδράσεις που προκάλεσε το άγχος στο σώμα μας.

 

«Όταν ξεκινήσαμε να μελετάμε αυτό, περίμενα ότι το άγχος ήταν κακό για το σώμα - αλλά οι επιζήμιες επιπτώσεις του άγχους που ανακαλύψαμε ήταν πέρα ​​από αυτό που φανταζόμουν», δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας του περιοδικού Ya-Chieh Hsu, PhD. "Μετά από μερικές ημέρες, όλα τα βλαστοκύτταρα που αναγεννούσαν τη χρωστική ουσία χάθηκαν. Μόλις φύγουν, δεν μπορείτε να τα αναγεννήσετε πια. Η ζημιά είναι μόνιμη ».

 

Ας μην γινόμαστε, όμως, υπερβολικά δραματικοί! Σκεφτείτε για όλα τα icons με γκρίζα μαλλιά εκεί έξω! Αντυ Γουόρχολ! Τζορτζ Κλούνει! Roger Sterling από τους Mad Men! ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ. Με άλλα λόγια, μην αφήσετε αυτή την πληροφορία να σας προκαλέσει ακόμη περισσότερο άγχος. Πλέον μπορείτε να έχετε γκρίζα μαλλιά και να είστε απόλυτα σέξι ή, αν δεν είναι το στυλ σας, να κλείσετε ένα ραντεβού με τους hair experts και να δώσετε στα μαλλιά σας το χρώμα που εσείς επιθυμείτε.

 

Και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης των γκρίζων μαλλιών!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ