ΠΩΣ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΏΝ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on March 11, 2020

Υπάρχουν πολλές ιστορίες και παραμύθια στον κόσμο της ομορφιάς: ότι το δέρμα σας χρειάζεται να το νιώθετε απίστευτα καθαρό (δεν ισχύει), ότι οι πόροι σας μπορούν να συρρικνωθούν (επίσης ψευδές) και - ένας από τους μεγαλύτερους μύθους - ότι οι τρίχες σας μεγαλώνουν πιο μάχες και σκληρές μετά το ξύρισμα. Λοιπόν, καλά νέα: Οι δερματολόγοι απομυθοποιούν αυτή την αντίληψη για μας, μια για πάντα.

 

"Δεν είναι σίγουρο ότι μετά το ξύρισμα, οι τρίχες σας μεγαλώνουν παχύτερες", λέει η Shirley Chi, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος στο Los Angeles. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε όλοι θα ξύριζαν το κεφάλι τους ώστε να έχουν πυκνότερα και λιγότερο λεπτά μαλλιά. (Φανταστείτε!) Η Mona Gohara, MD, μια δερματολόγος με έδρα το Κοννέκτικατ, επαναλαμβάνει: "Τα μαλλιά μεγαλώνουν τόσο παχιά όσο ορίζει η φύση. Οι ξυριστικές μηχανές και τα ξυραφάκια δεν το αλλάζουν. "

 

Αν δυσκολεύεστε να αφομοιώσετε το γεγονός ότι τα μαλλιά σας μεγαλώνουν με το ίδιο πάχος, σημειώστε ότι υπάρχει ένας βάσιμος λόγος για τον οποίο υπάρχει αυτή η εσφαλμένη αντίληψη. "Ο λόγος για τον οποίο τα μαλλιά σας φαίνονται σαν να είναι παχύτερα μετά το ξύρισμα οφείλεται στο αμβλύ κομμένο άκρο των μαλλιών που μεγαλώνουν ξανά", λέει ο Δρ Gohara. "Μπορεί να τα αισθάνεστε σκληρά και ως εκ τούτου παχύτερο. Αλλά δεν είναι πραγματικά παχύτερο ούτε αυξάνεται ταχύτερα. " Αλλά αν τους δώσετε λίγο χρόνο, αυτό δεν θα συμβεί στην πραγματικότητα. "Εάν τα αφήσουμε να μεγαλώσουν και πάλι, θα μειωθούν όπως ακριβώς συμβαίνει κανονικά", λέει η δερματολόγος με έδρα το Μαϊάμι, Laura Scott, MD. "Έχουμε την τάση να τα ξυρίζουμε ενώ είναι ακόμα σε αυτό το στάδιο."

 

Αυτό είναι, φυσικά, ένα διαφορετικό σενάριο απ' ό,τι συμβαίνει όταν κάνετε τακτική αποτρίχωση με κερί "Η επαναλαμβανόμενη αποτρίχωση κάνει το θύλακα των μαλλιών λεπτότερο και μικρότερο και τελικά θα τους αναγκάσει να σταματήσουν να αναπτύσσονται", λέει η Δρ Τσι, η οποία σημειώνει ότι αυτό συμβαίνει και όταν η τρίχα μεγαλώσει μετά την αποτρίχωση με λέιζερ.

 

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με πολύ λεπτά ή πυκνά μαλλιά, περάστε μια βόλτα από τα ikonomakis κομμωτήρια για να βρείτε μια λύση στο πρόβλημα σας με τους hair experts. Και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ