ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ CONCEALER ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ CONCEALER ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Το καλό concealer εξαρτάται από την σωστή επιλογή, όχι τόσο από την εφαρμογή.

  

Μην κάνετε αυτό το λάθος.

«Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι το concealer είναι παντού το ίδιο, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο concealer που θα χρησιμοποιούσα κάτω από τα μάτια και αυτό που θα έβαζα στο υπόλοιπο πρόσωπο», λέει ο make up artist Kay Montano με έδρα το Λονδίνο. «Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι λεπτή και ξηρή με λιγότερους πόρους, έτσι ώστε το δέρμα εδώ να χρειάζεται ένα ενυδατικό, κρεμώδες concealer ώστε αν μην φαίνεται τα δέρμα ζαρωμένο. Η ζώνη T είναι ομαλότερη και πιο παχιά στην υφή, έτσι χρειάζεστε μια πιο πούδρα που μένει σταθερή για ώρες».

  

Αγοράστε διαφορετικές αποχρώσεις.

«Κάτω από μάτια, θέλετε έναν τόνο που θα εξουδετερώνει τις μπλε ή γκρίζες αποχρώσεις που μπορούν να εμφανιστούν. Για δέρματα των Καυκάσιων λαών, αυτό σημαίνει concealer που είναι πιο ανοιχτό από τη φυσική σας επιδερμίδα. Για πιο σκούρο δέρμα, οι αποχρώσεις θα βοηθήσουν να εξουδετερωθεί το γκρι που μπορεί να εμφανιστεί κάτω από τα μάτια», λέει ο Montano. Για το υπόλοιπο πρόσωπο, επιλέξτε ένα concealer σε μια ουδέτερη απόχρωση που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόνο του δέρματός σας. Μην δοκιμάζετε μόνο το concealer στο πίσω μέρος του χεριού σας, επειδή το δέρμα εκεί είναι εντελώς διαφορετικό τον τόνο του δέρματος στο πρόσωπό σας.

  

Η εύκολη τεχνική των ειδικών.

Για τις ατέλειες, ο Montano χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του για να εφαρμόσει το concealer μόνο όπου χρειάζεται. «Όσο περισσότερα τα στρώματα, τόσο πιο πιθανό είναι να φύγει το προϊόν», προειδοποιεί. Για το δέρμα κάτω από τα μάτια, έχει αναπτύξει μία πιο στοχευμένη και ελαφριά προσέγγιση. «Εφαρμόστε το concealer σε μισοφέγγαρο κάτω από τα μάτια, εκεί που φαίνεται σκιά, αποφεύγοντας την τοποθέτηση του πολύ κοντά στις βλεφαρίδες, γεγονός που μπορεί να κάνει τα μάτια να εμφανίζονται πρησμένα», λέει . «Στη συνέχεια, εφαρμόστε λίγο προϊόν  μέσα στις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Είναι ένα βασικό βήμα που συχνά οι άνθρωποι ξεχνάνε γιατί η περιοχή αυτή μπορεί να φαίνεται γαλάζια και σκοτεινή και λίγο περισσότερο concealer στις εξωτερικές γωνίες».

Για τα προϊόντα μακιγιάζ, μπείτε στο site ikonomakis.gr, όπου με την υπογραφή των ειδικών μας στο μακιγιάζ και στην περιποίηση των μαλλιών μπορείτε να βρείτε όσα χρειάζεστε για το καλύτερο δυνατό σας αποτέλεσμα.

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.