ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on June 14, 2020

Το καλοκαίρι θέτει πάντα μια πρόκληση όταν πρόκειται για τη φροντίδα των μαλλιών μας. Είναι αρκετά άσχημο που η υγρασία είναι σε υψηλά επίπεδα και τα μαλλιά μας βρίσκονται σε μόνιμη κατάσταση φριζαρίσματος. Μην μας παρεξηγήσετε, λατρεύουμε τη σεζόν - χωρίς το χλώριο της πισίνας και το ηλιακό έγκαυμα του τριχωτού της κεφαλής - αλλά οι επόμενοι τρεις μήνες μπορούν να νιώσουν σαν μια ατέρμονη μάχη με τα μαλλιά σας. Για να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, είμαστε εδώ για να σας προειδοποιήσουμε για έναν άλλο παράγοντα που απειλεί τα μαλλιά το καλοκαίρι - το θαλασσινό νερό.

Παρακάτω, ο George Papanikolas, ο Matrix Celebrity Hair Colorist, να εξετάσει πόσο βλαβερό το θαλασσινό νερό μπορεί να είναι για τα μαλλιά σας.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ«Το αλμυρό νερό μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στα μαλλιά σας, οπότε οι άνθρωποι πρέπει να ανησυχούν απολύτως όταν κάνουν συχνές εκδρομές στην παραλία αυτό το καλοκαίρι», λέει ο Papanikolas. «Το αλάτι μπορεί να εκλύσει την υγρασία από τα μαλλιά σου αφήνοντας τα ξηρά και εύθραυστα και πιο επιρρεπή σε θραύση και σπασμένα άκρα.»

Εάν έχετε βγει ποτέ έξω από τη θάλασσα και το δέρμα σας αισθάνθηκε ξηρό και σφιχτό, φανταστείτε τι κάνει το νερό στα μαλλιά σας. Όπως το χλώριο, το αλμυρό νερό μπορεί να βλάψει τα μαλλιά στεγνώνοντάς τα και καθιστώντας τα πιο επιρρεπή σε θραύση και κόμπους.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟΜε την παραλία, έρχεται επίσης πιθανή έκθεση στον ήλιο. Για να προστατέψετε τα μαλλιά σας πριν βουτήξετε, ο Papanikolas συμβουλεύει τη χρήση ενός προϊόντος με φίλτρα UV. Όπως το δέρμα σας χρειάζεται προστασία από τον ήλιο στην παραλία, τα μαλλιά σας μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτό. «Πριν πάτε στην παραλία, προϊόντα με φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας όπως το Matrix Total Results Keep Me Vivid Velvetizer hair balm θα δημιουργήσουν μια ασπίδα που προστατεύει το χρώμα από τον ήλιο και τη θερμότητα», λέει. Όσο για το αλμυρό νερό, υπάρχει μια απλή συμβουλή που μπορεί να περιορίσει στο ελάχιστο τη ζημιά. «Ξεπλένοντας πρώτα τα μαλλιά σας με γλυκό νερό θα αποτρέψετε τα μαλλιά σας να απορροφήσουν τόσο αλμυρό νερό και μέταλλα και να λειτουργήσουν σαν σφουγγάρι», προσθέτει.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα για τη φροντίδα και τη περιποίηση των μαλλιών!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ