ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on March 04, 2020

Ξέρεις πότε πρέπει να κουρέψεις τα μαλλιά σου - εκτός κι αν δεν το ξέρεις: τα μαλλιά μιας κοπέλας είχαν μακρύ ει σε τέτοιο βαθμό που ο κομμωτής της έκοψε 4 ίντσες, ακόμη και πριν την στείλει για λούσιμο, όπως μας λένε οι ειδικοί. Αντίθετα, "Ο στυλίστας μου είπε:" Όχι, τα μαλλιά σας είναι πραγματικά καλά τώρα, και θα ήταν κρίμα να τα κόψετε. ", μας λέει μια beauty editor.

 

Ήταν πραγματικά το κούρεμα; Ή η εκπληκτική κρέμα που είχε βάλει στα άκρα εκείνο το πρωί; Ή το σαμπουάν που είχα εφαρμόσει πριν από μια νύχτα; "Στην πραγματικότητα, ήταν το κούρεμα", λέει. "Διαρκούσε για άλλους τέσσερις μήνες! Αν και νομίζω ότι τα εκπληκτικά προϊόντα - και ένα καλό πιστολάκι - μπορούν να κάνουν τα αποτελέσματα να διαρκούν περισσότερο. "

 

Μόλις αποφασίσετε να το κάνετε, όμως, αρχίζει η πραγματική λήψη αποφάσεων: Πόσο κόβετε; Πρέπει να αλλάξετε το χρώμα; Τι στυλ; Και το πιο σημαντικό από όλα: Ποιον θα εμπιστευθείτε; (Hint: Τους hair experts από τα ikonomakis κομμωτήρια!)

 

ΒΗΜΑ 1: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

"Πριν πάτε στο κομμωτήριο, κόψτε ή αποθηκεύστε φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας και από τα πράγματα που σας αρέσουν και από τα πράγματα που πραγματικά δεν σας αρέσουν", λέει ο Robin. "Κάνει ευκολότερη την επικοινωνία με τον Color expert & stylist σας. Ένα ταλαντούχο άτομο μπορεί να δουλέψει με αυτή τη φωτογραφία για να δημιουργήσει μια εκδοχή που ταιριάζει στο πρόσωπό σας και τον τρόπο ζωής σας. " Δηλαδή, να μείνετε αληθινός στον εαυτό σας. "Αγκαλιάστε την προσωπικότητά σας", λέει ο Robin.

 

"Οι εικόνες είναι απαραίτητες," συμφωνεί ο Fekkai. "Βοηθούν τον στυλίστα να απεικονίσει την ιδέα σας με τρόπο που οι λέξεις δεν μπορούν. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν μια μεγάλη βιβλιοθήκη με στυλ, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε γρήγορα σχόλια και να αξιολογείτε καλύτερα τις ικανότητες του στιλίστα σας. "

 

ΒΗΜΑ 2: ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

Ένας στιλίστας θα πρέπει πραγματικά να σας κοιτάξει και να σας ακούσει. Και εσείς με τη σειρά σας πρέπει να ανταποκριθεί τε στην προσοχή αυτή. «Πρέπει να σας ρωτήσουν για τον τρόπο ζωής σας, τις αλλαγές στη ζωή σας και τον στόχο του νέου κουρέματος σας», λέει ο Robin. Ο Fekkai συνιστά να ζητάτε τις σκέψεις του στυλίστα σχετικά με τον τύπο των μαλλιών σας για να δείτε το επίπεδο άνεσής τους και να δουλεύετε με τα μαλλιά εύκολα και αποτελεσματικά.

 

Κατά την εκπαίδευση των συναδέλφων, ο Fekkai τους λέει ότι είναι καλός ακροατής. "Μη βάζετε το εγώ και τις ιδέες σας μπροστά, είναι αυτό που τους λέω", λέει. "Είμαι βέβαιος ότι έχετε πολλές ιδέες, αλλά ποιος νοιάζεται τώρα; Ακούστε και παρατηρήστε. Χρησιμοποιήστε τα μάτια σας για να δείτε πραγματικά τον πελάτη σας. Κοιτάξτε το ύψος τους, τη γλώσσα του σώματός τους. Αγγίξτε τα μαλλιά τους και μάθετε ποιος τύπος υφής είναι. "

 

ΒΗΜΑ 3: ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ HAIR EXPERT

Είτε ο στιλίστας που επιλέγετε κόβει τα μαλλιά σας υγρά ή στεγνά είτε με ψαλίδι ή με ξυριστική μηχανή, δεν είναι πραγματικά αυτό που σας ενδιαφέρει, λέει ο Josh: "Δεν πιστεύω ότι κάνει τη διαφορά, εφ' όσον λειτουργείτε με μια σωστή λεπίδα και κάποιος ξέρει πώς να τη χειριστεί. "

 

Και να ακούσετε τη σοφία του στυλίστα στη συντήρηση - ξέρουν. "Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να προστατεύετε τα μαλλιά και το χρώμα σας για το καλύτερο αποτέλεσμα έξω από το κομμωτήριο", λέει ο Robin. "Μερικές φορές νιώθω σαν γιατρός με συνταγές - ποια προϊόντα να χρησιμοποιούν στο σπίτι και πόσο συχνά - αλλά βλέπω τι λειτουργεί και τι όχι".

 

ΒΗΜΑ 4: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μόλις δεσμευθείτε, δεσμευτείτε. "Εμπιστευθείτε τον στυλίστα σας", λέει ο Josh. "Μερικές φορές θα σας αποτρέψουν από αυτό που θέλετε να κάνετε επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα λειτουργήσει στα μαλλιά σας. Δεν θέλουν να είστε δυσαρεστημένοι! " Η ευτυχία - και τα καταπληκτικά μαλλιά - είναι πάντα ο στόχος. "Ένα σωστό hairstyle είναι όταν ο όγκος, το σχήμα των μαλλιών και το μήκος όλων ενισχύουν την εμφάνιση του προσώπου και της σιλουέτας σας", λέει ο Fekkai. "Είναι ένας συνδυασμός. Είναι πώς κινείται η τρίχα, ποια ένταση, ποιο χρώμα υπάρχει στη βάση. Υπάρχει τόσο πολύ διαίσθηση που εμπλέκεται στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών μετά από το ραντεβού σας με τους hair experts στα Ikonomakis κομμωτήρια!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ