ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΦΕΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on March 18, 2020

Αν κοιτάξατε απλά στον καθρέφτη του μπάνιου αλλά δεν μπορούσατε να δείτε επειδή τα μαλλιά σας έχουν μακρύνει τόσο - ίσως είναι καιρός για μια περιποίηση. Παρόλο που πάντα θα συμβουλεύαμε να εμπιστεύεστε τον ειδικευόμενο στιλίστα σας υπό κανονικές συνθήκες, υπάρχουν φορές που δεν μπορείτε να φτάσετε στο κομμωτήριο και πρέπει να πάρετε τα πράγματα στο δικό σας χέρι. Πριν κάνετε τίποτα, ο hairstylist Nathaniel Hawkins συνιστά να πάρουμε τρεις βαθιές αναπνοές και να επανεξετάσουμε την κατάσταση. Μιλήσαμε με τον Hawkins και τον κορυφαίο κομμωτή Erickson Arrunategui για τις συμβουλές τους για το κόψιμο των αφελειών σας από το δικό σας μπάνιο.

Μην σκεφτείτε ούτε καν να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι για χειροτεχνίες.


"Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα ψαλίδια κοπής, έχουν περισσότερο μυτερή άκρη", λέει ο Hawkins. Αλλά εάν δεν διαθέτετε ένα σετ με κατάλληλα ψαλίδια για τα μαλλιά ή δεν έχετε το χρόνο να παραγγείλετε κάποια από το διαδίκτυο, οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιήσετε ψαλλίδι για υφάσματα, καθώς θα είναι πιο κοφτερό και θα κάνει καλύτερα τη δουλειά.

Στεγνώστε πρώτα τα μαλλιά σας.
"Τα μαλλιά με υγρασία έχουν την τάση να είναι μακρύτερα από τα στεγνά μαλλιά, γι 'αυτό είναι εύκολο να τα κόψετε πολύ πιο κοντά από όσο θα θέλατε. Μόλις στεγνώσετε τις τούφες σας, θα είστε σε θέση να λάβετε υπόψη την πληρότητα και τα μοτίβα ανάπτυξης αυτών", λέει ο Hawkins . "Βουρτσίστε τα με μια απλή χτένα για να απελευθερώσετε οποιαδήποτε ένταση στα μαλλιά."

Κινηθείτε αργά.
"Ξεκινήστε με μικρά τμήματα, έτσι είναι πιο δύσκολο να κόψετε πάρα πολύ ή πολύ λίγο", λέει ο Arrunategui. "Κάντε μικρά και σταθερά βήματα, μπορείτε να πάρετε πάντα μεγαλύτερο μήκος εάν πρέπει." Ο Hawkins συμφωνεί: "Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μετρήσετε πριν κόψετε. Κοιτάξτε το μήκος πριν το τοποθετήσετε στα δάχτυλά σας και αποφασίσετε τι ακριβώς σας χρειάζεται.


Κόψτε τις αφέλειες υπό γωνία.
"Αντί να κόβετε μια ευθεία γραμμή, κρατήστε το ψαλίδι έτσι ώστε να κόψει τα μαλλιά με μια γωνία. Είναι αυτό που θα κάνανε και στο κομμωτήριο", λέει ο Hawkins. Ο Arrunategui προσθέτει ότι η κοπή του σημείου - σε αντίθεση με ένα αμβλύ οριζόντιο κόψιμο - θα μαλακώσει το αποτέλεσμα και έτσι δεν θα μένετε με "σκληρές γραμμές". Ακολουθήστε το αναπτυγμένο σχήμα των αφελειών σας σας όταν κόβετε και θα μείνουν ανανεωμένες μέχρι την επόμενη φορά που θα δείτε έναν επαγγελματία.

Τώρα που δεν μπορείτε να επισκεφθείτε τα ikonomakis κομμωτήρια και να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των hair experts, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο eshop μας, ikonomakis.gr, και να προμηθευτείτε επαγγελματικά προϊόντα και εργαλεία για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας στο σπίτι!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ