ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ

Δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί είναι εδώ για να σας δώσουν λύση για τις πτυχές γύρω από το στόμα σας.

Οι γραμμές γέλιου δεν προκαλούν γέλιο εάν προτιμάτε το δέρμα σας να είναι απαλό και χωρίς ρυτίδες. Μιλήσαμε με τους δερματολόγους Cindy Yoon-Soon Bae και Morgan Rabach και με τον πλαστικό χειρουργό David Shafer για να αναλύσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις γραμμές έκφρασης: τι είναι; Προκαλούνται πραγματικά από το γέλιο; Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές;  

Τι είναι οι γραμμές έκφρασης δίπλα στα χείλη; Τι τις προκαλεί;

Οι γραμμές έκφρασης είναι κατακόρυφες γραμμές που εκτείνονται από τις πλευρές της μύτης και καμπυλώνουν γύρω από το στόμα και μερικές φορές επεκτείνονται ως το πηγούνι. Δεν είστε η μόνη που τις έχει: αυτές οι γραμμές είναι συνηθισμένες. Ο Shafer λέει ότι υπάρχουν δύο τύποι γραμμών έκφρασης: η ρινοχειλική πτυχή και η ρινοχειλική γραμμή.. Εξηγεί ότι η ρινοχειλική γραμμή είναι η γραμμή που βλέπετε ανάμεσα στο άνω χείλος και το μάγουλο και η πτυχή είναι το δέρμα ή ο ιστός που κρέμεται πάνω από την γραμμή. Και οι δύο τύποι αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου από τη γήρανση και άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής.

 

«Αν κοιτάξετε πίσω στα σχολικά σας έτη, θα δείτε ότι οι μισοί άνθρωποι είχαν τέτοιες γραμμές, γι 'αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα σημάδι γήρανσης», λέει ο Shafer. «Οι άνθρωποι αναπτύσσουν βαθύτερες πτυχές με την ηλικία, την αύξηση του βάρους και την ύφεση των οδοντικών προβλημάτων. τα δόντια δεν υποστηρίζουν πλέον τον επικαλυπτόμενο ιστό πράγμα που καθιστά την γραμμή πιο βαθιά». 

Η εύρεση μιας θεραπείας για τη μείωση της εμφάνισής τους εξαρτάται από το αν είναι δυναμικές ρυτίδες (ρυτίδες που βλέπετε με κίνηση) ή στατικές ρυτίδες (οι ρυτίδες που βλέπετε ακόμα όταν το πρόσωπό σας δεν κινείται). «Θέλουμε να αποτρέψουμε τις στατικές ρυτίδες επειδή μπορεί να γίνει πιο δύσκολη η θεραπεία τους με την πάροδο του χρόνου», λέει η Bae. «Οι γραμμές έκφρασης που βλέπετε όταν γελάτε είναι δυναμικές ρυτίδες αλλά αν τις βλέπετε και όταν δεν γελάτε, τότε θεωρούνται σταθερές. Είναι αρκετά συνηθισμένες αφού χρησιμοποιούμε όλη την ώρα τους μύες γύρω από τα μάτια και τα χείλη μας».  


Η συσχέτιση με τα fillers των χειλιών. 

Και οι τρεις γιατροί λένε ότι η πιο κοινή θεραπεία για τις γραμμές γέλιου γύρω από το στόμα είναι τα fillers, αλλά ο Shafer τονίζει τη σημασία της εξεύρεσης εμπειρογνωμόνων πιστοποιημένων από το διοικητικό συμβούλιο, οι οποίοι κατανοούν τις αποχρώσεις της ανατομίας του προσώπου. «Εάν τοποθετηθεί υπερβολική ποσότητα, ίσως να είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα, αλλά μπορείτε επίσης να φαίνεστε πρησμένες και αυτό θα φαίνεται περίεργο γύρω από το στόμα», λέει. «Γι 'αυτό η προσέγγισή μου είναι συντηρητική. Μπορούμε να κάνουμε μία δοκιμή και να το αφήσουμε να κάτσει και στη συνέχεια να επανεκτιμηθεί η περιοχή σε περίπου μια εβδομάδα για να δούμε την ανταπόκριση του ασθενούς και να αποφασίσουμε για περαιτέρω θεραπεία». 

 

 Η συσχέτιση με το Botox.

Όταν χαμογελάμε και γελάμε, το στόμα μας δεν είναι το μόνο μέρος του προσώπου μας που κινείται. Τα μάτια μας κινούνται και οι πτυχές σχηματίζονται καθώς κινούνται εκείνοι οι μύες. Για να εξομαλύνουμε τις γραμμές έκφρασης που εμφανίζονται κοντά στα μάτια και οι τρεις δερματολόγοι προτείνουν την επιλογή Botox. «Με την πάροδο του χρόνου, είναι σαν να ξετσαλακώνετε ένα τσαλακωμένο χαρτί», λέει η Bae. «Είναι ο ίδιος μηχανισμός δράσης που χρησιμοποιούμε και σε άλλα μέρη του προσώπου» Θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα μετά από μια εβδομάδα και η εξομάλυνση της γραμμής διαρκεί περίπου τρεις έως έξι μήνες, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεταβολίζετε το Botox.

Μπορείτε να διορθώσετε τις γραμμές έκφρασης χωρίς βελόνα;

Ενώ η απολέπιση δεν μειώνει εντελώς την εμφάνιση των γραμμών γέλιου, βοηθά κατά λάθος ομαλή επιδερμίδα συνολικά. Η Bae ενθαρρύνει την καθημερινή απαλή απολέπιση με ένα καθαριστικό που περιέχει φυσικά ή χημικά απολεπιστικά ή οποιοδήποτε τοπικό προϊόν με άλφα υδροξυοξέα. Η Shafer συμφωνεί, υποδεικνύοντας προϊόντα όπως τα Skinpeter AlphaRet απολέπισης φλοιού που περιέχουν γλυκολικό, γαλακτικό και σαλικυλικό οξύ.

 

Ποιοι παράγοντες προκαλούν γραμμές έκφρασης;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τον σχηματισμό βαθιών γραμμών μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή. Η Rabach λέει να ξεκινήσετε με καλές συνήθειες, όπως να κάνετε καλό ύπνο τη νύχτα, να πίνετε νερό και να παραμείνετε ενυδατωμένοι για να κρατήσετε το δέρμα σας υγιές. Η Bae τονίζει τη σημασία της χρήσης αντιηλιακού καθημερινά. «Η καθημερινή αντιηλιακή προστασία μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του φυσικού σας κολλαγόνου και να αποτρέψει την επιδείνωση των γραμμών», λέει.

Τέλος και οι τρεις δερματολόγοι αναφέρουν το κάπνισμα ως μία από αυτές τις αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν ορατές γραμμές έκφρασης γύρω από το στόμα. Σκεφτείτε ότι είναι ένας άλλος λόγος για να κόψετε το τσιγάρο για χάρη της γενικής σας υγείας.

 

Επισκεφθείτε το eshop ikonomakis.gr για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας!

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.