VIEW CART Continue shopping

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on November 18, 2019

Η αλλαγή της χωρίστρας μπορεί πάντα να κάνει την διαφορά, ειδικά αν την έχετε από την ίδια μεριά για χρόνια. Είναι σίγουρα τα κομπλιμέντα όταν την αλλάξετε. Έχουμε όλοι τις δύσκολες στιγμές μας με τα μαλλιά μας όπως όταν δοκιμάζουμε αλλαγές στην χωρίστρα και τελικά οι φωτογραφίες αποδεικνύουν πως δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα.

Αυτές οι ατυχίες οφείλονται κυρίως στο σχήμα του προσώπου. Οπότε αν ξέρετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας αλλά δεν είστε σίγουρη ποιο χτένισμα σας πηγαίνει, ζητήσαμε τις συμβουλές της κομμώτριας των διασήμων Mika Fowler. Αποδεικνύεται πως η απλή αλλαγή της χωρίστρας μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά σας, αναδεικνύοντας τις γωνίες σας και πολλά άλλα στοιχεία του προσώπου. Πιάνουμε και εμείς τις χτένες μας όσο γράφουμε.

 

 Στρογγυλά πρόσωπα              

Έχετε μεγάλη ευχέρεια και επιλογές αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο. «Η ιδανική γραμμή είναι στην μέση ή ελάχιστα στα πλάγια» λέει η Fowler. «Οι δύο αυτές επιλογές δίνουν την ψευδαίσθηση του βάθους και δημιουργούν συμμετρία γύρω από το πρόσωπο».

Όταν διαλέγετε ποια κουπ είναι κατάλληλη για κούρεμα, η Fowler προειδοποιεί να μην προσθέτετε πολλά επίπεδα στα μαλλιά σας λόγω σχήματος προσώπου.  «Προσθέστε μόνο όσες χρειάζονται για να φανεί πιο  μακρύ το πρόσωπο», επισημαίνει.

Αν θέλετε πολύ να τα κόψετε ή να πειραματιστείτε με τους κότσους, τότε είστε τυχερές. «Τα κοντά μαλλιά είναι ιδανικά για το πρόσωπο αυτό», συστήνει η Fowler.

  

Τετράγωνα πρόσωπα

Υπάρχει κάτι αναφορικά με τις χωρίστρες στο πλάι που προσθέτει αυτόματα λάμψη, ακόμα και αν δεν έχετε λούσει τα μαλλιά σας για λίγες μέρες. Η Fowler προτείνει μια απλή χωρίστρα στο πλάι με μία φράντζα που γλυκαίνει τα τετράγωνα πρόσωπα.

Αλλά μην το παρατραβήξετε. «Δεν θέλετε να γίνει η χωρίστρα υπερβολικά έντονη καθώς αυτό θα τονίσει τις ήδη υπάρχουσες γωνίες», υπογραμμίζει η Fowler.

Αντιθέτως, κρατήστε μία ισορροπία μεταξύ της χωρίστρας, του κρανίου και της φράντζας που πέφτει απαλά μέχρι τα ζυγωματικά.

 

Οβάλ πρόσωπα

Αν και όλες οι θέσεις χωρίστρας σας ταιριάζουν, θα ήταν ανιαρό να μην την αλλάζετε σε τακτική βάση. Η Fowler  λέει πως το ιδανικό σχήμα προσώπου για κάθε θέση χωρίστρας είναι το οβάλ πρόσωπο.

Αν έχετε σγουρά μαλλιά και αυτό το πρόσωπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την χωρίστρα για να παίξετε με τον όγκο.

 

Όσο παρακολουθούμε τα λουκ της Meghan Markle, συνήθως δεν ξέρουμε ποτέ πως θα έχει τα μαλλιά της. Αν έχετε οβάλ πρόσωπο, ακολουθήστε το παράδειγμά της και πειραματιστείτε με την χωρίστρα. Είναι ο ιδανικός τρόπος να μην βαρεθείτε.

  

Πρόσωπα με σχήμα καρδιάς

Ένα μυστικό από την Fowler : μία χωρίστρα πολύ πλάγια μπορεί να κάνει λιγότερο έντονη την γραμμή προς το σαγόνι σας και να φαίνεται άσχημο αν έχετε πρόσωπο σαν καρδιά. «Θέλετε να απαλύνετε τις γωνίες του προσώπου σας και μία πλάγια χωρίστρα θα δώσει την ψευδαίσθηση αυτή»

Αν τα μαλλιά σας χωρίζονται στην μέση από φυσικού τους, δημιουργήστε πλαϊνή χωρίστρα όταν είναι βρεγμένα και στην συνέχεια βάλτε ζελέ για να σταθεροποιηθεί το χτένισμα. Χρησιμοποιήστε μία χτένα με λεπτά δόντια για να κάνετε styling  στο χτένισμα όσο τα στεγνώνετε.

 

Πρόσωπο με σχήμα σαν διαμάντι

Η Βικτόρια Μπέκαμ γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν πώς να φαίνονται σωστά οι γωνίες. «Μία χωρίστρα στο πλάι ολοκληρώνει τις έντονες γωνίες του προσώπου με την δομή αυτή», λέει η Fowler. Οι πιο κοντές κουπ ταιριάζουν καλύτερα με αυτό το λουκ καθώς ένα πρόσωπο με σχήμα σαν διαμάντι συνήθως έχει πιο μικρό μέτωπο, ενώ από την άλλη το μακρύ μαλλί με ένταση θα κρύβει τα χαρακτηριστικά σας.

Στεγνώστε τα μαλλιά σας στο πλάι με μία στρογγυλή βούρτσα, ανεβάζοντάς την με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχετε τον επιθυμητό όγκο στην ρίζα.

  

Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο πρόσωπο

Στο πρόσωπο αυτό ταιριάζει αβίαστα η χωρίστρα στην μέση. Αν έχετε επίμηκες πρόσωπο η  Fowler  συστήνει μία τέτοια χωρίστρα ώστε να φανεί πιο στρογγυλό το σχήμα.

«Οι αφέλειες ταιριάζουν επίσης στην περίπτωση αυτή καθώς κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται λιγότερο μακρύ», προσθέτει η ειδικός.

Και όταν πηγαίνετε στο κομμωτήριο, η Fowler προτείνει να ζητήσετε φιλάρισμα στα μαλλιά για να δώσετε έμφαση στα μήλα του προσώπου και στο πηγούνι.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, το μόνο που μένει να κάνετε  είναι να περάσετε μια βόλτα από τα IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS στο Χαλάνδρι για να βρείτε την ιδανική κουπ για εσάς.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ