VIEW CART Continue shopping

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 23, 2019

Πιθανότατα να έχτε χρησιμοποιήσει ήδη ένα προϊόν απολέπισης στο πρόσωπό σας. Ίσως κάποια λιπαρή, κοκκώδη φόρμουλα που εφαρμόσατε και τρίψατε το πρόσωπό σας μέχρι που έγινε κόκκινο το δέρμα. Και παρόλο που ίσως ακούγεται διασκεδαστικό, πρέπει να ξέρετε ότι τα προϊόντα απολέπισης μπορεί αν καταστρέψουν το δέρμα σας ή τουλάχιστον να μην κάνει τίποτα που αυτά που θα θέλατε να κάνει.

Στην πραγματικότητα, το σωστό απολεπιστικό για τον τύπο του δέρματός σας θα εξομαλύνει τα σημάδια, θα μειώσει την ερυθρότητα, θα εξασθενίσει τα σημάδια ακμής και τα σκοτεινά σημεία και συνολικά θα φωτίσει το πρόσωπο σας. Και αν αυτό ακούγεται αδύνατο, τότε, πιθανότατα δεν χρησιμοποιείτε τη σωστή φόρμουλα.

Ο κόσμος των προϊόντων απολέπισης μπορεί να φαίνεται λίγο περίπλοκος, έτσι μιλήσαμε με τον δερματολόγο Neal Schultz η οποία μας ανέλυσε ακριβώς τι πρέπει να αναζητήσετε και τι να αποφύγετε στην απολέπιση.

 

Χρειάζεστε απολέπιση στο πρόσωπό σας;

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά ίσως να θελήσετε να το δοκιμάσετε. «Όταν είμαστε νέοι, όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματός πέφτουν με προγραμματισμένο τρόπο κάθε 28 ημέρες», λέει ο Schultz. «Αλλά σε μεγαλύτερες ηλικίες, μερικά από τα νεκρά κύτταρα παραμένουν για 40, 60, ακόμα και 80 ημέρες και παρόλο που είναι πολύ μικροσκοπικά για να φανούν, στην πραγματικότητα μπορούν να κάνουν το δέρμα σας θαμπό, αποχρωματισμένο και γεμάτο πόρους».

Και, το χειρότερο είναι ότι αυτά τα νεκρά κύτταρα μπορούν να εμποδίσουν τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας να απορροφηθούν σωστά, καθιστώντας τα κάπως άχρηστα. Και το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ. Δεν πρόκειται ποτέ να έχετε λεία βάση για το foundation σας αν δεν έχετε κάνει απολέπιση.

Ποιο είναι το καλύτερο προϊόν απολέπισης για το πρόσωπό;

Θα πρέπει να μάθετε τη διαφορά μεταξύ των δύο βασικών ειδών προϊόντων: φυσικών και χημικών.

 

  • Φυσική απολέπιση.  

Εδώ έχουμε την κλασική μέθοδο απολέπισης που πιθανώς χρησιμοποιείτε: κόκκοι, βούρτσες, οτιδήποτε απαιτεί φυσική δύναμη για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σας. Ακόμα κι αν είναι υπερβολικά δημοφιλή και αγαπημένα, τα φυσικά προϊόντα απολέπισης του προσώπου προκαλούν σχεδόν πάντα περισσότερη ζημιά από ό, τι όφελος.

Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχετικά με ασφάλεια για την πλάτη ή κάποια άλλα σημεία του σώματός σας όπου είναι παχύ το στρώμα της επιδερμίδας, η φυσική απολέπιση δεν είναι καλή ιδέα για άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή ροδόχρου ακμή. Ή, γενικά για το πρόσωπό σας.


  • Χημική απολέπιση.

Αντί να βασίζεστε σε μηχανική δύναμη, τα χημικά προϊόντα χρησιμοποιούν απαλά οξέα για να διαλύσουν την «κόλλα» που κρατάει τα νεκρά κύτταρα σας και να αποκαλύψουν τα φωτεινότερα, πιο ομοιόμορφα στρώματα της επιδερμίδας σας.


Ποιο προϊόν χημικής απολέπισης είναι κατάλληλο για το εκάστοτε τύπο δέρματός;

Ουσιαστικά, υπάρχουν δύο τύποι χημικών προϊόντων απολέπισης: το άλφα υδροξυ-οξύ (AHA) και το βήτα υδροξύ-οξύ (BHA), ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

 

  • AHA

Καλύτερο για: ξηρό, ευαίσθητο δέρμα


Τα άλφα υδροξυοξέα (ΑΗΑ) είναι υδατοδιαλυτά, πράγμα που σημαίνει ότι απολεπίζουν την επιφάνεια του δέρματός σας, αντλώντας υγρασία, ενώ εργάζονται για να κρατήσουν το πρόσωπό σας ενυδατωμένο. Κάνουν το δέρμα πιο φωτεινό και πιο ομαλό με συνετή χρήση. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, ξεκινήστε με το γαλακτικό οξύ, το οποίο τείνει να είναι το πιο απαλό από τα ΑΗΑ. Εφαρμόστε το κάθε τρία βράδια σε καθαρό, στεγνό δέρμα, περιμένοντας 10 λεπτά πριν κάνετε την υπόλοιπη φροντίδα του δέρματος σας. Εάν το δέρμα σας είναι αρκετά «κανονικό» χωρίς προβλήματα ευαισθησίας, δοκιμάστε τα γλυκολικά οξέα, το αγαπημένο του Dr. Schultz, αφού είναι λίγο πιο δυνατά και πιο αποτελεσματικά.

  • BHA

Καλύτερο για: λιπαρό δέρμα επιρρεπές στην ακμή


Τα β-υδροξυοξέα (ΒΗΑ) είναι διαλυτά σε έλαιο, πράγμα που σημαίνει ότι διασπούν τους φραγμένους από το σμήγμα πόρους και θεραπεύουν τα σπυράκια. Είναι επίσης αντιφλεγμονώδη, που σημαίνει ότι θα βοηθήσουν στην άμβλυνση κάποιων από τις ερεθιστικές επιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν τα BHA. Υπάρχει πραγματικά μόνο ένα κοινό BHA: το σαλικυλικό οξύ, μια μακροχρόνια αγαπημένη θεραπεία για την ακμή. Χρησιμοποιήστε το BHA σας κάθε τρεις νύχτες σε καθαρό, στεγνό δέρμα, περιμένοντας τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την εφαρμογή των υπόλοιπων προϊόντων σας.


Πόσο συχνά θα πρέπει να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας;

«Δυστυχώς, τα νεκρά κύτταρα σας συσσωρεύονται κάθε μέρα, οπότε αυτή δεν είναι μία μόνιμη λύση»,  λέει ο Schultz. Εάν έχετε υπερευαίσθητο δέρμα, ξεκινήστε με ένα ήπιο απολεπιστικό (γαλακτικό οξύ) και χρησιμοποιήστε το μόνο μία φορά την εβδομάδα για λίγες εβδομάδες και σταδιακά ανεβάστε την συχνότητα μέχρι 3 έως 4 φορές την εβδομάδα.

 

Τι συμβαίνει αν αγνοήσετε όλες αυτές τις οδηγίες;

Παρά το πόσο ενθουσιασμένοι ίσως να είστε με την προοπτική μεταμόρφωσης του δέρματος σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να χρησιμοποιήσετε μια υπερβολικά έντονη απολέπιση και επίσης πρέπει να αποφύγετε το άλμα από ένα είδος απολέπισης σε άλλο.

Γιατί , βασικά, βάζετε τον εαυτό σας σε έναν υπερβολικά υψηλό κίνδυνο να βλάψετε το φραγμό του δέρματος σας, να το κάνετε ξηρό και να προκαλέσετε ερυθρότητα, κνησμό, ρωγμές, πρόωρες λεπτές γραμμές και υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

Και ως τελική σημείωση, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλά χημικά απολεπιστικά αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος σας στον ήλιο. Αλλά αν είστε επιμελείς σχετικά με το πότε φοράτε αντηλιακό ίσως αυτό να μην είναι θέμα.

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε επαγγελματικά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας σας!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ